Подорожі, Відпочинок

5 бюджетних вікендів до 8 березня

3117
07.03.18
5 бюджетних вікендів до 8 березня

Квіти, прикраси і, звичайно ж, подорожі удвох — справжні лідери топ-подарунків до 8 березня. Адже кожна жінка бажає отримати запевнення, що її люблять. І, якщо квіти зів'януть, а сережки та каблучки стануть звичними побутовими речами, спільні подорожі дозволять вам зблизитися, краще познайомитися одне з одним і знайти взаєморозуміння, про яке мріють усі закохані пари.

Але, оскільки ви не відкладали кошти на цей щасливий вікенд цілий рік, то бажано вибрати не тільки романтичний, але й бюджетний варіант відпочинку. Купити квитки на автобус недорого можна за акцією, яка починає діяти з 6 березня на inBus.ua. Водночас компанія готова запропонувати найрізноманітніші автобусні тури як по Україні, так і в Європу.

Прогулянки Одесою

На Дерибасівській хороша погода на відміну від горезвісного Брайтон-біч настає вже в березні. До 8 числа тут зазвичай уже не менше 5—10 градусів, тому можна відмовитися від теплих київських пуховиків і насолодитися ніжними весняними променями сонця. І хоча до відкриття курортного сезону ще далеко, на вікенд можна організувати розкішну й цікаву програму:

  • Передусім, варто прогулятися пішки Дерибасівською та Приморським бульваром — вулицями, що із захопленням описують іноземці, яким пощастило тут побувати. Архітектура в стилі пізнього ренесансу і строгого класицизму перегукується з пейзажами Венеції та Риму. Алея, що в цей час починає зеленіти навіває романтичний настрій.
  • Шахський палац — будівля, споруджена в давнину перським шахом. Нехарактерна для України готична архітектура нагадує Шахерезаду та її казки 1001 ночі.
  • Спасо-Преображенський собор — найбільший православний храм у СНД, в якому під час богослужіння може перебувати до 9000 осіб.
  • Одеський музей західного та східного мистецтв — український Ермітаж. У ньому зберігаються сотні прекрасних творів. Відвідати Одесу і не завітати сюди — те саме, що гуляти вулицями Петербурга і не зайти на Двірцеву площу.
  • Відьмин будинок. Мабуть, одна з найвідоміших будівель у світі. І причиною цього є не історичне минуле, а особливості архітектури — дивлячись на нього з певного ракурсу, здається, що його ширина не перевищує і 20 см! Оригінальний «плоский будинок» розташований на Приморському бульварі.
  • У місці, де перетинаються Преображенська та Дерибасівська вулиці, розміщений найдостойніший об'єкт для шопінгу — Пасаж. Будівля, зведена в 19-му столітті, виконана в стилі бароко, а на його даху стоїть справжній паротяг. Починаючи з 1917 року, у ньому зібралися найкращі магазинчики Одеси.
  • Одеські катакомби — підземні ходи, історія яких налічує понад 250 років. З ними пов'язано безліч легенд — від заснування тут третього рейху до проживання таємничих підземних істот. Якщо ви прагнете гострих вражень або містики — хороша нагода їх відчути.

Варто придивитися також до готелів. Деякі з них — справжні шедеври архітектурного мистецтва. Зокрема, Брістоль і Великий Московський варті того, щоб коли й не зупинитися в них, то просто відвідати.

У вартість поїздки входить ціна:

  • Квитків Київ — Одеса — 316 грн;
  • Проживання в готелі — у березні від 200 грн;
  • Харчування — 50—60 грн з людини;
  • Розваги та відвідування музеїв — не більше 300 грн.

Прага — найдивовижніша з європейських столиць

Вибираючи романтичний варіант подорожі в Європу, обов'язково придивіться до Праги. Це старовинне місто приваблює не тільки своєю архітектурою і славним пивом, але й бюджетними пропозиціями готелів.

Дістатися з Києва до Праги можна автобусами:

Також вам слід подбати про бронювання готелю, вартість якого становить від 1100 грн на добу за системою «все включено».

Головна з причин, чому варто побувати в Празі — неповторна готична архітектура і самобутність європейської столиці. Тому і починати свою подорож варто з пішої прогулянки вулицями міста. Ближче до полудня вирушайте на Староміську площу — тут на вас чекає незвичайне видовище: знаменитий астрономічний годинник, що голосно пробиває 12.00 опівдні.

Після цього слід завітати в Празький град. Весь день піде на подорож у музей Кафки та Музей чеської музики. Ви також можете замовити екскурсію в Карлові Вари за 300—350 грн і помилуватися в дорозі старовинними чеськими замками.

Останній день у Празі знавці радять провести в одному з ресторанів та скуштувати славетне пиво з м'ясними стравами традиційної кухні.

Варшава — місто, відновлене з руїн

Столиця Польщі Варшава справедливо займає почесне місце серед найгарніших міст Європи. В її історії — пожежа 1607 року, яка знищила весь центр міста, і Друга світова війна, що перетворила на руїни всі старовинні замки й пам'ятники. Сьогодні ж первинна краса старовинних будинків і резиденцій, пам'яток та вулиць відновлена архітекторами з фотографій і літописів та є точною копією міста, заснованого в давнину Сигізмундом III.

  • Починати свій тур Варшавою необхідно з самого центру — Королівської площі, де бере свій початок тракт, що з'єднує палац з літньою резиденцією монарха. Тут розташований величезний палац, виконаний у романському стилі, а в центрі площі пишніє колона зі статуєю короля Сигізмунда III.
  • Звідси ви можете податися до Ринкової площі в Старому місті та прогулятися вимощеними каменем вуличками з різнокольоровими будинками, помилуватися бронзовим пам'ятником русалочки, яка здавна вважається символом Варшави. У Старому місті ви маєте змогу відвідати історичний та літературний музеї, які приваблюють усіх поціновувачів європейської культури.
  • Цілий день варто відвести на відвідування місця, яким пишаються всі поляки — Вілянівського палацу. Розташована за містом резиденція короля Яна III — це грандіозна садиба, оточена мальовничим парковим ансамблем. Під час наступу російських військ у Другій світовій він був повністю зруйнований і відновлений лише в 1962 році. Нині у палаці зберігаються величні картини видатних художників — Рубенса, Рембрандта та інших.
  • Обов'язково слід відвідати й замок Мальборк — один із найбільших замків Західної Європи. Виняткова готична архітектура, мальовниче озеро поблизу стін та 23 колекції шедеврів мистецтва та ремесел, які зберігаються донині, не залишать вас байдужими.

Але головною принадою Варшави є доступність для туристів — низькі ціни в готелях і ресторанах міста дають змогу насолодитися відпочинком, надто не турбуючись про свій гаманець:

  • Квитки в inBus обійдуться вам у 622 грн;
  • Проживання в готелі — 700—800 грн на добу;
  • Харчування — від 70 грн в день.

Досвідчені туристи рекомендують обов'язково випробувати на собі також всю чарівність гастрономічного відпочинку — польська кухня дуже сподобається цінувальникам м'ясних страв.

Старовинні замки Білорусі

Якщо ваша кохана — справжня принцеса, вона гідна того, щоб подарувати їй справжню казку. Середньовічні замки та лицарські турніри, дивовижна краса пейзажів і гостинність білоруського народу легко втілять цей задум у життя.

Дістатися столиці Білорусі ви можете автобусом inBus, заплативши за маршрут Київ — Мінськ усього 532 грн. І перший день треба присвятити не тільки влаштуванню в недорогий, проте затишний готель, але й огляду столиці:

  • Найбільш старовинна і незвичайна вулиця Мінська — Неміга розташована в самому центрі міста. Приїхавши сюди вдень, ви зможете помилуватися сусідством старовинних будівель та цілком нових забудов, а ввечері — побачите традиційний парад байкерів;
  • Національна бібліотека — ультрасучасний монумент зі скла і сталі також вартий особливої уваги. Зовсім поряд розташований мінський дельфінарій, де пропонують безліч програм для дітей та дорослих.
  • Не забудьте про Академію Наук. Відвідавши її, ви дізнаєтесь багато цікавого. У монументальній будівлі зображено храмову архітектуру Італії початку 17 століття.
  • Весь день варто присвятити на відвідування Мірського замку. Дістатися до нього можна автобусом Мінськ — Кореличі, вартість квитка якого лише 80 грн. Середньовічна споруда нині живе за власними правилами — багато апартаментів вже відбудовані під старовину, а на подвір'ях мешкають справжні лицарі.
  • Ще один день вам залишиться, щоб завітати до Несвізького замку — дивної та загадкової споруди, яка своїми розмірами нагадує невелике середньовічне місто. Тут вас також зустрінуть персонажі давнини й почастують традиційними білоруськими стравами.

Ви навряд чи втомитесь від насиченої подорожі в Білорусь. Адже тут вас і радо зустрінуть, і запропонують цікаві та незвичайні форми розваг.

 

Краків — неофіційна столиця Польщі

Одним із найромантичніших міст Європи без сумніву вважається польський Краків, який поєднав у собі середньовічний дух і сучасні тенденції обслуговування туристів.

Купити квитки на inBus онлайн з автостанції в Києві ви можете за ціною від 745 грн. Будьте готові до справжнього перенесення в інший світ: готична архітектура Кракова дивує своєю величністю й екстраординарністю. Серед багатотисячних пам'яток міста непросто вибрати найкращі і скласти маршрут:

  • Обов'язково відвідайте Ринкову площу — тут на вас чекають грандіозні Суконні ряди зі шпилем ратуші, який здіймається в саме небо;
  • Зовсім поруч є Маріацький костел, побудований ще в 15 столітті. Він у точності зберіг усі риси готики й чудові вітражні вікна;
  • На тій же Ринковій площі розташований ще один шедевр архітектури — міська Ратуша, що сягає висоти в 70 метрів. За кілька євро вас проведуть спіральними сходами до оглядового майданчика, з якого ви можете побачити чудову панораму міста.
  • Наступний день обов'язково присвятіть відвідуванню Фабрики Шиндлера. Окрім цікавої історії та дивовижної архітектури тут на вас чекає музей металевого посуду, в якому можна придбати сувеніри на пам'ять, і Музей сучасного мистецтва з екстраординарними шедеврами сучасних митців.
  • Найбільш визначними для туристів об'єктами в Кракові є замки Вартенберг і Вавель. Відновлені інтер'єри, чудова гра акторів і дивовижна краса будівель залишають незабутні враження.


Одним из самых романтических городов Европы по праву считается польский Краков, объединивший в себе средневековый дух и современные тенденции обслуживания туристов.

Для бюджетного відпочинку важливо також правильно вибрати готель. Ціна за номер у них зменшується з віддаленням від міської ратуші, але обійдеться не менше 1200 грн за добу в березні, вільному від напливу туристів. Харчування, на відміну від проживання, обходиться не так дорого — безліч ресторанчиків і кафе запропонують вам ситні страви польської кухні за невелику ціну.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок