Подорож

7 бюджетних варіантів вікенду в містах Європи в День Закоханих

2983
07.02.18
7 бюджетних варіантів вікенду в містах Європи в День Закоханих

Свято 14 лютого в сучасному розумінні начисто позбавлене релігійного аспекту: більшість людей знають його як День Закоханих. У цей день заведено створювати романтичну атмосферу, дарувати незвичайні емоції, підкреслювати свої сильні почуття. В Європі існує кілька міст, буквально овіяних ореолом романтичності. Якщо хочете відчути свято – вирушайте вдвох саме туди. А ми підкажемо, як дістатися в ці міста і що там можна побачити, не витрачаючи багато грошей.

З огляду на те, що 14 лютого припадає на будній день, в добірці ми будемо планувати початок поїздки на передсвяткові вихідні: 10 і 11 лютого. Ціни будемо вказувати з розрахунку на одну повнолітню особу.

Париж – традиційна столиця закоханих

Орієнтовна вартість – 47 євро

Загальний час у дорозі – 15 годин 45 хв.

Як дістатися? Наприклад, автобусний рейс №9275 передбачає виїзд 10 лютого о 21.00 з Київського автовокзалу за 640,50 гривень. Через 13 год. 25 хв. автобус доставить вас до Варшави. Забронюйте квитки з аеропорту Warsaw Modlin до Парижа: рейс RYANAIR відправляється 11 лютого о 13.10 та обійдеться в 121,38 злотих. Через 2 год. 20 хв. польоту ви вже будете в місті всіх закоханих.

Що подивитися? Може це дещо банально, але ми були просто зобов'язані включити до переліку міст Париж. Завдяки грамотно створеному іміджу столиця Франції щороку вабить закоханих людей. Набір розваг досить традиційний, але цілком відповідає святу: випити келих шампанського на Ейфелевій вежі, замовити прогулянку на кораблі по Сені з романтичною вечерею в супроводі ніжної гри скрипаля ...

Можна просто вибрати будь-який паризький ресторан. Але якщо ви хочете зробити побачення значущим, поведіть свою другу половинку в заклад Le Carmen (34 rue Duperré), в якому Жорж Бізе працював над оперою «Кармен». А ще можна поїхати в містечко Рокемор, адже саме тут зберігаються мощі святого Валентина.

Лютий – найбільш сухий місяць у Парижі, тому опади не зіпсують ваше свято. Але вдягайтеся тепліше: температура повітря в цей період коливається в межах +2-+10 градусів за Цельсієм, і можуть дути сильні вітри.

Берлін – полювання за діамантом

Орієнтовна вартість – 47 євро

Загальний час у дорозі – 25 годин

Як дістатися? Купуйте квитки онлайн на 9 лютого – о 10 год. 20 хв. з Нового Роздолу (Львівська обл.) відправляється автобус до Праги. Квиток коштує 1098,30 грн. Вже наступного дня о 6-й год. 45 хв. ви будете в Празі. Заздалегідь забронюйте хостел – ви матимете цілий день на прогулянку по найкрасивішому місту Європи, а рано вранці, о 6 год. 30 хв. 11 лютого ви сядете на автобус до Берліна. Вартість поїздки – 15 євро, час у дорозі – майже 4 з половиною години. Купити квиток на автобус можна за цим посиланням.

Що подивитися? Цілком даремно столицю Німеччини вважають містом холодних прагматиків і розважливих, майже бездушних людей. Проте, багато пар приїжджають відзначити День св. Валентина саме сюди. Наприклад, у готелі Mandarin Oriental 14 лютого влаштовують пишний банкет для закоханих пар. У фіналі подають десерт: в одну з порцій ховають приголомшливої краси діамант в 1 карат роботи ювеліра Штерна.

У барі Clärchens Ballhaus 14 лютого за 4 євро можна потрапити на справжній бал: у Залі Дзеркал відбудеться вечір свінгу. Власники бару зберегли оригінальне оздоблення зали часів короля Вільгельма – зокрема, тут і досі свічкове освітлення. Так що подія буде дійсно атмосферною. Адреса закладу – Clärchens Ballhaus, 24 Auguststraße.

Якщо плануєте гуляти по вулицях Берліна, вдягайтеся тепло: в середньому очікується від -3 до +2 градусів за Цельсієм.

Романтика римських визначних місць

Орієнтовна вартість – 80 євро

Загальний час у дорозі – 18 годин 20 хв.

Як дістатися? Можна купити квитки онлайн з автостанції Києва до Варшави на 9 лютого (автобус відправляється о 16 год. 35 хв.). До речі, початковий пункт відправлення цього автобуса – Кременчук. Вартість поїздки – 693 грн. О 8 год. 40 хв. ви приїдете у Варшаву. У вас буде цілий день, щоб ознайомитися з визначними пам'ятками польської столиці. Не забудьте забронювати на ніч хостел або номер у готелі. А 11 лютого о 10 год. 30 хв. з аеропорту Warsaw Modlin відправляється рейс RYANAIR до Рима. Вартість перельоту – 252 злотих, час у дорозі – 2 год. 15 хв.

Що подивитися? Рим неначе створений для зізнань у коханні. Романтичних місць тут стільки, що найкращим варіантом проведення часу стане некваплива прогулянка вдвох. Тим більше, що погода цьому сприятиме – очікується в середньому +10 градусів за Цельсієм. Прогулянку краще почати у напрямку до Колізею і Віа Дей Форі Імперіалі: приведіть сюди свою другу половинку у вечірній час і помилуйтеся розкішною ілюмінацією.

Не забудьте помилуватися найпрекраснішою панорамою Рима в оточенні пам'яток часів італійського Відродження. Йдеться про Джаніколо. Сюди краще йти по Віа Гарібальді – заразом ви зможете дістатися Трастевере. Це старовинний римський район, де працює величезна кількість стилізованих ресторанчиків. Саме те, що потрібно для романтичної вечері.

Здійснюючи прогулянку через міст Понте Сант-Анжело, ви дійдете до замку Сант-Анжело. Рекомендуємо також прийти сюди ввечері: романтична і захоплююча атмосфера буде гарантована. Посилити її можна, замовивши вечерю при свічках на борту круїзного корабля по річці Тібр.

Солодкий Брюссель

Орієнтовна вартість – 42 євро

Загальний час у дорозі – 15 годин 35 хв.

Як дістатися? Добиратися до Брюсселя вигідно літаком із Варшави. Найнижчу ціну пропонує WIZZAIR на 13 лютого (109 злотих / 64 злотих для учасників дисконтної програми). Виліт запланований на 12 год. 20 хв, а сам політ триває дві з половиною години. Щоб дістатися до Варшави, найкраще придбати квитки на автобус на inBus.ua. Можна виїхати 12 лютого з Києва о 21 годині рівно і прибути о 10 год. 25 хв. наступного дня. Вартість квитка – 640,50 грн.

Що подивитися? Брюссель до Дня святого Валентина наповнюється ароматом шоколаду – вітрини сотень спеціалізованих магазинчиків тематично прикрашають шоколадними сердечками та фігурками з усіх можливих сортів шоколаду. Не забудьте відвідати традиційні пам'ятки: Тріумфальну арку, статую-фонтан «Хлопчик, який пісяє» (а можна також і його «друзів»: дівчинку і собачку). Рекомендуємо здійснити романтичну прогулянку по музею «Міні-Європа» в Брюпарку, в якому зібрані зменшені копії 350 європейських пам'яток архітектури. Середня денна температура повітря в ці дні становитиме +6 градусів за Цельсієм: вдягайтеся відповідно.

Вільнюс: подорож у минуле

Орієнтовна вартість – 42 євро

Загальний час у дорозі – 23 години.

Як дістатися? Їхати до Вільнюса зручно з Варшави. Щоб дістатися до цього польського міста, можна сісти в Києві на автобус Харків-Щецин, який відправляється 12 лютого о 13 год. 45 хв. В дорозі він перебуватиме майже 13 годин. Вартість квитка – 692,99 грн. На цьому сайті можна забронювати залізничний квиток від Варшави до Вільнюса. Зокрема, 13 лютого поїзд відправляється о 6 год. 15 хв. і прибуває в столицю Литви о 16 год. 30 хв. Вартість квитка у вагоні другого класу – 92 злотих.

Що подивитися? Вільнюс – одна з найкрасивіших європейських столиць. Тут збережена класична для Старої Європи архітектура, тому можна нескінченно довго гуляти в цій романтичній атмосфері: серед старовинних будівель, кафе і ресторанчиків, сувенірних ринків ... З 9 по 18 лютого у Вільнюсі святкуватимуть 100-річчя Литви, тому історичний центр буде відповідним чином прикрашений, стилізований, а також наповнений вуличними заходами. Ви зможете перенестися в часі, послухати концерти, відвідати музеї та взяти участь у флеш-мобах.

Не забудьте підкорити Замкову гору, погуляти по Ужупісу, відвідати замки й костьоли, випити кави з авторськими десертами в вінтажному кафе «Чайка». Налаштуйтеся на неквапливий і спокійний відпочинок – це те, що потрібно для двох. А якщо хочеться яскравих емоцій, 14 лютого в концертному залі «Compensa» (Kernavės g. 84) виступають гарячі іспанці LOS VIVANCOS із пристрасним шоу для закоханих.

Не забудьте тепліше вдягнутися – в лютому в Вільнюсі морозна погода.

Аристократичний Відень

Орієнтовна вартість – 35 євро

Загальний час у дорозі – 23 години 20 хв.

Як дістатися? 11 лютого рекомендуємо виїхати з Києва. Можна замовити квитки онлайн на автобус до Варшави, що виїжджає рівно о 21.00 з київського автовокзалу на Московській площі. Ціна – 640,50 грн. 12 лютого о 10 год. 25 хв. ви прибудете в Варшаву. Закиньте речі в заздалегідь заброньований номер і рушайте гуляти по красивому і тихому європейському місту. Набирайтеся сил – 13 лютого о 8.00 треба виїжджати на автобусі у Відень. Квитки можна забронювати на inBus.ua. Ціна – від 15,90 євро. Час у дорозі – 9 год. 55 хв. Рейс без пересадок.

Що подивитися? Дню св. Валентина у Відні присвячено багато балів і концертів класичної музики. Так, 14 лютого можна буде насолодитися музикою Штрауса і Моцарта (Віденський Курсалон, початок о 20.15), відвідати концерт у палаці Шенбрунн (початок о 20.30), відвідати шоу Палаццо (Дзеркальний палац, початок о 19.30).

Не відмовляйтеся від прогулянки містом: помилуйтеся Віденською оперою, палацом Гофбург, собором Святого Стефана. Відвідайте будь-який місцевий ресторанчик, де подають справжні віденські струдели і смачну каву. В якості декору для випічки місцеві кондитери використовують зацукровані фіалки – якщо ви їх ніколи не куштували, вас приємно здивує таке смачне і красиве рішення. Вулиці міста 14 лютого заповнені закоханими парами. Це не дивно, адже тут дуже романтична атмосфера, підкреслена аристократичним духом. Погода буде досить прохолодна – очікується в середньому +4 градуси за Цельсієм, тому вдягайтеся тепліше.

Прекрасна Венеція

Орієнтовна вартість – 37 євро

Загальний час у дорозі – 16 годин 40 хв.

Як дістатися? Особливість планування будь-якої, навіть короткої, подорожі полягає в пошуку вигідних можливостей. Переглядаючи пропозиції від лоукостера RYANAIR, ми виявили практично «дарові» авіаквитки з Варшави до Венеції – 16 лютого можна полетіти у відоме місто лише за 65 злотих (приблизно 16 євро). Політ триває 1 год. 50 хв. На літак потрібно сісти до 10 год. 30 хв. Нехай це вже післясвятковий рейс, проте попереду два вихідних дні, які можна насичено провести в одній із столиць туризму. До Варшави краще дістатися, купивши квиток онлайн на автобус «Київ-Гдиня» за 735, 78 грн. Він виїжджає о 16 год. 55 хв. 15 лютого і прибуває до Варшави о 7 год. 45 хв. наступного дня. Можна запланувати приїзд на день раніше і присвятити його прогулянці по розкішній польській столиці.

Що подивитися? Для закоханих у Венеції – роздолля. Щойно відгримів карнавал (він завершується 13 лютого), натовп туристів порідшав, і можна спокійно прогулятися й знайти місця в недорогому ресторанчику. Для початку варто прокотитися в річковому трамвайчику за маршрутом номер 1 – він охоплює найкрасивіші місця міста, а ціна поїздки – за тарифами міського транспорту.

Прогулянку краще почати з центральної площі – пьяцца Сан-Марко. Подивіться на Собор Святого Марка, який, по суті, став відправним об'єктом для розвитку цього дивного міста. Помилуйтеся палацом Дожів, в якому раніше жили правителі Венеції. Заплануйте в маршруті відвідування моста Ріальто – це був перший міст через Великий канал. Зараз він є однією з головних визначних пам'яток. Тут можна купити сувеніри та помилуватися прекрасною панорамою каналу.

Відвідайте Галерею Академії – в музеї зібрана найбагатша колекція робіт венеціанських художників і скульпторів. О 20.30 16 лютого в Santa Maria della Pietà оркестр «Італійські віртуози» грає музику Вівальді і Моцарта – якщо ви є шанувальником класики, вам обов'язково це сподобається. Можна відвідати оперу в Палаццо Барбаріго-Мінот, але будьте готові віддати за один квиток від 85 євро.

У ресторанах Венеції подають найсмачнішу каву і місцеві десерти – обов'язково скуштуйте їх. Що стосується погоди, в лютому вона мінлива. В середньому очікується від +4 до +8 градусів за Цельсієм. Проте слід зазначити, що вітер і вода знижують температуру повітря, тому вдягайтеся тепло.

Не варто засмучуватися, якщо ви перейшли за вказаними посиланнями, але не знайшли потрібних квитків. Вигідні ціни приваблюють багатьох людей. Подивіться, в які дати ціни на поїздку будуть більш привабливими і сплануйте подорож самостійно. На сайті inBus.ua ви зможете придбати квитки на автобус до Польщі, Чехії та інших країн ближнього і дальнього закордоння з щоденним виїздом із Київської, Чернігівської, Львівської, Запорізької, Донецької, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок