топ

9 crazy-ресторанів світу

2726
01.06.18
9 crazy-ресторанів світу

Напевне, навіть удень з каганцем не відшукати серед нас жодного українця, що вирізнявся б поганим апетитом та усіляко відмовлявся урізноманітнити своє звичне меню низкою іноземних страв.

Наразі, японська, французька, італійська, грузинська та американська кухня чудово прижилися в Україні. Практично усі ми, час від часу полюбляємо відвідувати піцерії, суші-бари, паби та затишні кав’ярні, де до чашечки латте або капучіно, нам обов'язково запропонують  чимало "заморських" солодощів.

Проте, далеко не у кожному місті та області нашої країни, є особливий, неповторний у своєму роді заклад, де окрім дивовижної кухні, на нас чекатиме вкрай специфічний сервіс, так би мовити для "обраних".

А ось за кордоном, подібних закладів – ціла купа, і у цій статті ми ознайомимо вас із найбільш унікальними з них.

1. Обід у небі (Бельгія)

Вам не подобаються дорогі ресторани з приглушеним освітленням та відвідувачами, головною метою яких, здається, є не відпочинок та насолода їжею, а змагання у конкурсі на бездоганні манери? Тоді для вас настав час з'їздити на відпочинок до Брюсселю, а саме – подихати свіжим повітрям на висоті 50 метрів над землею, у компанії чітко обмеженої кількості людей. Принцип даного задоволення, полягає у наступному: 22 гостя розсідаються у крісла навколо столу та імпровізованої кухні, які вмонтовані у спеціальну платформу. Після того, як усі опиняться на своїх місцях та пристебнуть ремені, кран підійме її у повітря, де усі запрошені матимуть змогу впродовж декількох годин насолоджуватися вишуканими стравами від кращих шеф-кухарів ресторану, а також милуватися шикарним видом на Брюссель.

2. Mr. Robot (Таїланд)

Набридли вкрай догідливі офіціантів, вічні ексклюзивні пропозиції про те, що “тільки сьогодні та тільки у цьому сезоні месьє може спробувати цю чудову страву усього за енну кількість дзвінких монет”? У такому випадку, вам дійсно має сподобатися у ресторані "Hajime Robot", де два дуже тактовні таїландські роботи нададуть вам послуги "luxury" класу – гарно накриють стіл, побажають приємного відпочинку, а при нагоді, навіть заспівають та станцюють. Будь-яка примха за ваші кошти!

3. Холерикам вхід заборонено! (Іспанія)

Втомилися від нудних застіль та неспішного колупання виделкою у салаті, під час вигадування чергової теми для розмови? В Іспанії вас зрозуміють, обіймуть та відведуть в ідеальне місце, де вам точно не знадобиться витрачати свій час на порожні балачки та позіхання за столом. Ваш рятівник – “Disaster Café”, запропонує весело пообідати під час землетрусу, силою до 8 балів за шкалою Ріхтера! За розбитий посуд можете не турбуватися. Смачного!

4. Слідом за Білим Кроликом (США)

Додайте до свого меню щіпку добірного божевілля (або розсудливості) від Льюїса Керолла! Якщо ви є прихильником відомої в усьому світі Аліси в Країні Чудес, то вам дійсно варто зазирнути до мережі тематичних американських ресторанів, створених за мотивами цієї прекрасної казки. Миленькі столики-чашечки, величезний вибір смаколиків, та обслуговування не гірше, ніж у Зайця та Капелюшника.
Приємного чаювання!

5. Phantom of the Opera (Франція)

Кажуть, що правильно підібраний музичний супровід гарно впливає на процес травлення.

Бажаєте перевірити? У такому разі, у вас є шанс записатися до рядів справжніх поціновувачів здорового харчування, культовим місцем зустрічі яких, є французький ресторан-опера "Bel Canto". Тут ви зможете отримати подвійну порцію задоволення: послухати у живому виконанні улюблені класичні твори, а також насолодитися неперевершеною кухнею.

6. Форма води (Мальдіви)

Задля того, аби мати змогу запросити дівчину на підводну вечерю – не обов'язково перетворюватися на Іхтіандра. Достатньо буде, заздалегідь зателефонувати до ресторану на Мальдівах "Ithaa Underseat" та замовити столик на глибині 5 метрів. Побачення у світі коралів, акул, скатів та медуз, точно не залишить вашу обраницю байдужою. Хоча ймовірно, що від душі насолоджуючись вражаючою красою цього місця, дівчина може зовсім забути про ваше існування.

7. Ice, ice baby! (Фінляндія)

Ви давно мріяли побувати у замку Снігової Королеви? Тоді "Ice Restaurant of Arctic Snowhotel", створений в Сінетті, легко здійснить вашу скромну, маленьку мрію! Ви опинитеся у блискучій крижаній залі, де вас посадять за крижаний столик, з крижаними сидіннями, та подадуть гарячі страви у крижаному посуді. Бракує тільки Йетті-офіціантів, але це вже буде зовсім інша історія.

8. I believe I can fly! (Китай)

Існують люди, які не просто не уявляють свого життя без літаків. Кожен політ для них – це прекрасна нагода на декілька годин повністю забути про існування іншого світу із його проблемами та турботами. На жаль, пересування літаком – доволі недешеве задоволення. А ось автобусом – зовсім інша справа.

Та, спеціально для тих, хто дуже нудьгує по небу, китайський ресторан "Special Enjoyment", дизайн якого, копіює лайнер "Airbus A380", пропонує вам унікальну можливість приємно відпочити та насолодитися гідною кухнею, анітрохи не гіршою за ту, що пропонують у справжньому літаку. А обслуговувати вас будуть, безумовно, бездоганно навчені офіціантки-стюардеси!

9. Чітко у порядку черги (США)

Втомилися від одноманітності ресторанного меню? У такому разі, вам дійсно варто спробувати кухню таємничого шеф-кухаря, що готує свої страви за особисто вигаданими та перевіреними (безумовно, на відвідувачах) рецептами з продуктів, вирощених на його ділянці.

"Ресторан Береля", відкритий ним у підвалі власного будинку, як не дивно, користується величезною популярністю – якщо запишетеся прямо зараз, то сісти за замовлений вами столик, ви зможете не раніше, ніж через декілька років.

У світі існує чимала кількість справді прекрасних та вражаючих місць, які вам неодмінно варто відвідати. Не сидіть удома, пакуйте валізи, купуйте автобусні квитки онлайн на сайті inBus.ua та вирушайте назустріч пригодам!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок