Афіни за 1 день: екскурсійна smart-програма

3502
07.09.18
Афіни за 1 день: екскурсійна smart-програма

 

Якщо ви хочете детально оглянути  столицю Греції, але маєте всього 1 день, наш матеріал допоможе вам скласти чіткий і зручний план відвідування найколоритніших must-visit місць. 
Let`s go!
Якщо у вас є приблизно 10-12 годин вільного часу до того, як вам необхідно буде знову сісти в автобус і продовжити свою подорож, то умовно розділимо їх на ранок, день і вечір.
Прокинутися краще о 6 ранку. У цьому випадку, ви неодмінно встигнете не тільки відвідати найзнаменитіші пам'ятки культури,архітектури та історії Древньої Еллади, але й насолодитися особливим колоритом столиці, відчувши її настрій і смак.
Калі мера!
Зустрічати "добрий ранок" найкраще буде, прогулюючись по Акрополю. З 7.00 до 8.00 ви зможете насолодитися спокійним сніданком на пагорбі Филопаппу. Туристів тут небагато, а ще відкривається прекрасний вид на руїни.

Nota bene!
Перш, ніж відправлятися на пагорб, перевірте наявність квитків на відвідування головних визначних пам'яток міста. Якщо ви їх не купували, то загляньте спочатку в каси, розташовані поруч з головною площею міста - Синтагмою. Вартість квитків від 20 (за вхід) до € 30 (Вхід + відвідування прилеглих археологічних зон).
З 8.00 до 11.00 можете сміливо вирушати на прогулянку по території стародавнього місту. Почніть з "головної родзинки" - Пропілеїв (парадного входу в Акрополь) і храму Парфенона. Цілком можливо, що вам пощастить потрапити до моменту закінчення його реставрації і відобразити його первозданну красу. Тут же, ви зможете помилуватися залишками храму Ніки Аптерос і п'єдесталу Августина Агріппи.

Далі на черзі храм Ерехтейон (зі статуями дівчат), римський амфітеатр Одеон, чудовий театр Діоніса і скеля Ареопагу. Після того, як ви зійдете з гори, вирушайте до Стародавньої Агорі - римської ринкової площі, де на вас чекатимуть храм Гефеста і антична бібліотека.

Месімєрі

З 11.00 до 12.00 прогуляйтеся по одному з найстаріших населених районів Афін, межує з Агорою. Тут ви можете придбати сувеніри, відвідавши ринок Іфест, а також різні антикварні крамниці.

У цьому ж районі, ви зможете перечекати спеку і смачно пообідати. З 12.00 до 13.00 відвідайте одну з численних таверн, які знайдете на ринку Varvakios Agora. Ціни тут цілком демократичні, комплексне меню обійдеться в € 10 - 15. Для різноманітності можете спробувати улюблене блюдо греків - смажені равлики з оцтом і розмарином, а ще прикупити тут різні смаколики: домашні сири, спеції, вино, солодощі.

З 13.00 до 14.00 неодмінно прогуляйтеся по затишних вуличках Плаки - ще одного стародавнього житлового району Афін. Випийте улюбленого греками холодного фраппе, послухайте місцевих музикантів, зробіть пару фото біля Церкви Агіу-Філіпа XVII століття на вулиці Адріана. Далі, c 14.00 до 15.00, зробите післяобідній моціон по однією з найжвавіших торгових вулиць столиці - Ерму. ця вулиця приведе вас назад до площі Синтагма, де ви зможете продовжити своє знайомство зі світом старожитностей. Під час прогулянки можете порадувати себе парою стильних обновок, заглянувши до місцевих бутики і магазини одягу таких брендів, як Marks & Spencer, H & M, Zara.

З 15.00 до 16.00, не доходячи до самої площі, загляньте до Арки Адріана - 18-метровому пам'ятника римської епохи, виконаному в корінфському стилі, а також відвідайте найбільший храм Греції, присвячений Зевсу Олімпійському.
Приділіть особливу увагу відвідуванню Нового музею Акрополя, зведеному, прямо на місці археологічних розкопок, де вас чекає безліч цінних артефактів, статуй і коштовностей Стародавній Еллади. Вартість входу в музей - € 5.

Опинившись на Синтагмі, з 16.00 до 16.30 оціните будівля парламенту, поспостерігайте за традиційною зміною варти Евзони - солдат національної гвардії, а також виставками і цікавими арт майстер-класами від місцевого населення. З 16.30 до 17.30 відпочиньте в Національному саду (дендропарку Ethnikos Kipos). По дорозі сюди, захопіть з собою порцію смачного грецького фаст-фуду: піту з картоплею фрі і дзадзикі, шашлички сувлаки, Макаронада з соусом бешамель або смажену рибку "габро".

Тут ви можете сміливо не тільки перекусити на тінистій лавочці, але навіть влаштувати пікнік на галявині - подібне задоволення тут вітається і не карається штрафом, якщо ви будете дотримуватися ідеальну чистоту.

Те Врадій

Ось уже й вечір, а ви встигли обійти майже всі Афіни уздовж і поперек! Але залишилося ще кілька місць, куди вам неодмінно слід заглянути перед від'їздом.
З 17.30 до 18.00 вирушайте фотографувати Панафінейський стадіон - споруда, цілком створене з білого мармуру. Біля входу на стадіон можна також зафіксувати на камеру статую Георгіоса Авероффа - мецената, з чий допомогою в 1895 році стадіон був буквально відбудований заново.

Після нього, на черзі виявиться Перше афінське кладовище, перетворене в музей під відкритим небом. Тут похована еліта столиці: великі діячі культури, митці, відомі політики і меценати. Чи не згайте заглянути в місцеві церкви на території кладовища - дві православні і одну католицьку.
З 18.30 до 19.00 можете знову повернутися до головної площі та спуститися в підземну станцію метро "Синтагма", яка за сумісництвом, є невеликим археологічним музеєм. Тут ви побачите чимало унікальних артефактів, встановлених в скляних вітринах, наприклад, стародавні поховання або частина старовинного афінського водопроводу.

Звідси ви швидко доберетеся до останнього пункту призначення - пагорба Лікавітос, де можете провести залишок вільного часу, милуючись чудовою вечірньої панорамою міста: заходом з видом на порт Пірей, Егейське море, Акрополь і вогні столиці. Дістатися до вершини можна буде за допомогою фунікулера. Вартість проїзду в обидві сторони - € 14.
Гуляючи по пагорбу, відчуйте атмосферу каплиці Св. Георгія, побудовану з білого каменю в XIX столітті, сходіть в театр під відкритим небом, послухайте концерти та вистави. Завершити вечір, при бажанні можна буде келишком смачного грецького вина і блюдом з морепродуктів в ресторані Orizontes Lycabettus.

Advice
Для швидкого пересування по місту, рекомендуємо заздалегідь придбати добовий квиток на всі види міського транспорту. Вартість квитка - € 4. Купити його ви зможете, як в касах біля метро, так і в автоматах. При вході не забувайте компостувати квиток: в метро це можна зробити прямо на станції, в автобусі - скориставшись спеціально встановленим автоматом.
Сподіваємося, що наша екскурсійна програма стане в нагоді вам і не дозволить упустити жодної визначної пам'ятки Афін!

Бажаємо вам захоплюючого відпочинку, і нагадуємо, що дістатися до Греції з максимальним комфортом і по цілком адекватною вартості, ви зможете, купивши автобусні квитки онлайн на сайті inBus.ua.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок