Свята, Подорожі, Тури

Бюджетний відпочинок в Європі на новорічні свята: 7 детальних маршрутів

3085
26.12.17
Бюджетний відпочинок в Європі на новорічні свята: 7 детальних маршрутів

Новорічні свята в Європі стартують 25 грудня, разом з приходом Різдва. В цей час вулиці змінюються, проводяться ярмарки, на прилавках з'являються гастрономічні ласощі: імбирні пряники, глінтвейн, яблука в карамелі та інші національні страви. Щоб відчути атмосферу урочистості, пропонуємо вам спланувати подорож до одного з європейських міст:

Варіант №1

Варшава+Краків

  • Орієнтовна вартість – 30 євро
  • Загальний час у дорозі – 19 годин 48 хвилин

Щоб провести новорічні свята в Польщі, купіть квиток на автобус за допомогою сервісу inBus.ua. Потім забронюйте квиток на поїзд з Варшави до Кракова.

Подорож з Києва до Варшави 23 грудня обійдеться в 607,69 грн. Відправлення – о 6:50, а прибуття – о 22:10. В дорозі доведеться провести 15 годин 20 хвилин.

Після прибуття в Варшаву і розміщення в хостелі, готелі або апартаментах рекомендуємо вирушити знайомитися з містом. Починайте з центру столиці: Палацова площа, Королівський замок, парк Королівські Лазеньки, Собор Святого Яна, Краківське передмістя. Напередодні Різдва на Двірцевій площі встановлюють величезну ялинку. Туристи із задоволенням милуються її сяючими прикрасами, гуляють вузькими вуличками, насолоджуються стародавньою архітектурою і смачною місцевою кухнею (пироги, журек, тартар, бігос). Обов'язково відвідайте Вілянівский палац і прогуляйтеся вулицею Кубуся Пухатка (Вінні Пуха), де на вас чекають прекрасні святкові ілюмінації.

Наступний переїзд з Варшави до Кракова можна спланувати на будь-який день після Різдва. Для цього знадобиться сайт https://www.intercity.pl/. Тут можна подивитися розклад і забронювати квиток. Вартість – від 10 євро. Наприклад, квиток 2-го класу на 26 грудня обійдеться десь у 13 євро. Відправлення з Варшави о 12:15, а прибуття о 16:43 за місцевим часом. В дорозі ви проведете 4 години 28 хвилин. По приїзду до Кракова рекомендуємо організувати пішохідну екскурсію по Старому Місту, відвідати Королівський палац, підземний музей, Казімеж. Для зустрічі Нового року чудово підійде один з тутешніх численних ресторанів. При бажанні можна також побувати на найвідомішому гірськолижному курорті Польщі – Закопане. Квиток на автобус туди коштує від 3 до 8 євро. Їхати з Кракова всього 2 години. Закопане ідеально підійде любителям активного, спортивного відпочинку. На головній вулиці курорту безліч магазинів, барів, ресторанів, клубів і звичайних торгових наметів з національними солодощами та сувенірами. З місцевих гір, куди прокладені пішохідні маршрути, відкриваються чудові панорами.

Варіант №2

Прага+Карлові Вари

  • Орієнтовна вартість – 45,5 євро
  • Загальний час у дорозі – 29 годин 10 хвилин

Виїзд до Чехії можна запланувати на будь-який день після Нового року. Наприклад, якщо виїхати 2 січня о 12:50, то 3 січня о 16:10 ви будете на місці. Вартість квитка - 1297,82 грн. У Празі вас чекає святкова атмосфера і чарівно оздоблені площі: Староміська, Вацлавська, Малостранська.

Щорічно тут влаштовують грандіозний феєрверк, яким зручно милуватися з Манесова або Чехова моста, Повітряних садів. У Празі ви зможете повною мірою насолодитися якісним пивом, смачними м'ясними закусками та іншими частуваннями. На ярмарках виступають театральні трупи, працюють ковалі, співають вуличні музиканти, виставляються Вертепи. Ярмарок відмінно підійде і для шопінгу. З Чехії в якості сувенірів привозять богемське скло, солодощі, копченості.

Після кількох днів у столиці можна вирушати в Карлові Вари. Забронюйте квиток на поїзд за допомогою сайту https://shop.flixbus.ru/ або будь-якого іншого тематичного ресурсу. Вартість поїздки – 5,5 євро. В дорозі ви проведете близько двох годин. Після чого опинитеся на одному з найбільших курортів Європи. Це ідеальний варіант для тих, хто втомився від галасливої Праги і хоче насолодитися кількома днями тихого, спокійного відпочинку. Тут величезна кількість мінеральних джерел, які славляться своїми цілющими властивостями. Найвідоміше називається Гейзер, вода з нього в оптимальному співвідношенні містить бром, магній, кальцій, залізо, калій, літій. Радимо обов'язково відвідати місцеві пам'ятки: замок Локет, Бечов-над-Теплою, Старий замок, вежу Гете, Карловарську картинну галерею, музей скла «Мозер». Варто згадати, що в Карлових Варах жив винахідник бехеровки – Ян Бехер, якому присвячено цілий музей. Сміливо вирушайте туди, якщо хочете дізнатися щось цікаве про цю настоянку.

Варіант №3

Мінськ+Вільнюс

  • Орієнтовна вартість – 27 євро
  • Загальний час у дорозі – 16 годин 20 хвилин

Це відмінний варіант зустріти Новий рік в Литві і попередньо познайомитися зі столицею Білорусі. Виїзд оптимально спланувати на 28.12.2017. Автобус виїжджає зі столиці України о 21:30, а прибуває до Мінська о 8:30. Вартість квитка – 521,14 грн. В дорозі доведеться провести 11 годин. Ви потрапите в Мінськ вранці. Отже, зможете відразу ж після заселення відправлятися на екскурсію по місту. З визначних пам'яток цікаві Червоний костел, БДУ, Майдан Незалежності, Піщаловский замок, Купалівський театр, Площа Перемоги. Для спокійних прогулянок добре підійде парк ім. Горького. Увечері обов'язково помилуйтеся будівлею Національної бібліотеки, яка сягає 73 метрів у висоту і радує погляд переливаючимися вогнями та різними світловими ефектами. Взимку буде цікаво відвідати гірськолижний комплекс «Силичи», куди курсують автобуси з різних автовокзалів міста. Для активного відпочинку підійдуть і інші комплекси: «Логойськ», «Раубичі», «Якутські гори».

Для подальшої зустрічі Нового року їдьте до Вільнюса. Дістатися туди можна автобусом за 5 годин 20 хвилин, виїзди є 30 і 31 грудня в 00:30. Вартість квитка на сайті https://ecolines.by/ – 24 BYN (близько 10 євро). Після заселення вирушайте на вивчення головного литовського мегаполісу. Екскурсію варто почати з Кафедральної площі, в центрі якої красується найбільша в Європі ялинка. Тут же продають солодощі і зігріваючий глінтвейн. З Вільнюса зручно добиратися в Тракай, Друскінінкай, замок Норвілішкес, де на Новий рік організовують насичену, пізнавальну програму. Цікавою стане і поїздка в Каунас, друге за розміром місто Литви – затишне, атмосферне, з масою розваг і зимових забав.

Опинившись у Вільнюсі або Каунасі, поласуйте стравами місцевої кухні: цепеліни, жемайтські млинці, скіландіс, торт шакотіс. У Литві потрібно обов'язково зробити 3 речі: піднятися на Замкову гору, здійснити прогулянку по Ужупісу, побувати в Музеї грошей.        

Варіант №4

Відень через Варшаву

  • Орієнтовна вартість – 46 євро
  • Загальний час у дорозі – 24 години 45 хвилин

Виїхати до Варшави з Києва можна 29 грудня о 16:55. Вже вранці о 07:45 ви опинитеся в Варшаві. Тривалість поїздки з урахуванням проходження кордону становить 14 годин 50 хвилин. Вартість квитка – 715,40 грн. Є ще дешевий ранковий рейс за 607,69 грн, але він незручний в плані стикування з подальшим переїздом.

До вечора ви вільно гуляєте по столиці Польщі, головне – забронювати квиток на автобус до Відня. Для цього підійде сайт polskibus.com. Тут за 99 злотих (близько 23,5 євро) доступний квиток на автобус. Виїзд здійснюється в 19:30 за місцевим часом. У кінцевий пункт автобус прибуває 31 грудня в 5:25. Тривалість подорожі - 9 годин 55 хвилин.

Після прибуття до Відня і розміщення в готелі, хостелі або приватних апартаментах сміливо вирушайте на вивчення стародавнього міста. У новорічні свята тут панує казкова атмосфера, проводяться численні концерти, урочисті заходи, тематичні програми, святкові події. Старе місто стає розважальним майданчиком, центральний елемент якої – Новорічна стежка. Уздовж неї розташовуються затишні заклади, що пропонують смачні напої та ласощі. По всьому Відню встановлюють сцени, де проводяться шоу-програми зі співом, танцями.

Для зустрічі Нового року підберіть хороший ресторан, а якщо хочете заощадити і весело провести час, просто вирушайте на Ратушну площу або в Пратер, щоб помилуватися святковим салютом. Під час відпочинку варто хоча б один раз насолодитися прогулянкою по Дунаю, побувати на Новорічному балу в Хофбурзі. Любителям опери слід відвідати Віденську Державну оперу, де транслюється відома оперета «Летюча миша».

Варіант №5

Берлін через Прагу

  • Орієнтовна вартість – 50 євро
  • Загальний час у дорозі – 32 години

Автобус до Праги з Києва виїжджає 29 грудня о 12.50. На місце ви приїдете 30 грудня в 16:10. Вартість квитка складе 1297,82 грн. В дорозі ви проведете 27 годин 20 хвилин. Потім можна кілька годин погуляти вечірньою столицею і відправлятися до Німеччини. Благо автобуси туди курсують кожні 2 години. Квиток вартістю від 19 до 25 євро можна придбати на сайті http://czech-transport.com. Поїздка до Берліна займає в середньому 4 години 40 хвилин.

Новий рік в серці Німеччини запам'ятається гучними ярмарками, ароматним глінтвейном і баварськими ковбасками. Північ зустрічають на площі біля Бранденбурзьких воріт, де виступають музиканти, організовується барвисте шоу з феєрверком. Якщо вас цікавить романтика, вирушайте в середньовічну фортецю Шпандау, де проводять масштабне дійство з шикарною трапезою, лицарським турніром, тематичними танцями. На вулиці прохолодно, тому для екскурсії по місту краще використовувати туристичний автобус. Поїздка обійдеться в 10 євро. Але зате ви встигнете оглянути ключові пам'ятки – від Рейхстагу до Бранденбурзьких воріт. Щоб відчути всю атмосферу Німеччини, обов'язково загляньте до однієї з місцевих пивних, де подають ковбаски, рульку, биточки, а головне – справжнє німецьке пиво. Врахуйте, що напередодні новорічних свят ціни в Берліні зростають. Тому з метою економії бажано бронювати житло заздалегідь або перенести поїздку на кінець грудня-початок лютого.

Варіант №6

Краків+Вроцлав

  • Орієнтовна вартість – 32 євро
  • Загальний час у дорозі – 20 годин

Якщо ви виїдете 29 грудня на автобусі з Києва, то вже 30 грудня о 05:30 опинитеся на автостанції в Кракові. Вартість квитка складе 679,81 грн, а час у дорозі – 16 годин 40 хв. У минулому столиця Польщі, місто Краків зустрічає Новий рік, потопаючи в незліченних маскарадах, балах, тематичних вечірках в кафе і ресторанах. Туристи і місцеві із задоволенням відвідують Ринкову площу, де традиційно випивають бокал шампанського.

Варто сказати, що Краків потрапив в ТОП-10 найдешевших європейських міст. Тут дійсно помірні ціни і є на що подивитися:

  • Палац Єпископів.
  • Вавельський замок.
  • Старе місто.
  • Фабрика Оскара Шиндлера.
  • Музей Чорторийських.

Після відпочинку в Кракові їдьте до Вроцлава. Квиток другого класу на поїзд буде коштувати близько 11 євро, для бронювання використовуйте сайт bilet.intercity.pl. Якщо ви виїдете 2 січня о 12:15, то о 15:30 будете на місці.

Славний польський Вроцлав підходить для прогулянок, знайомства з древніми пам'ятками, шопінгу, дегустації національних страв і напоїв. Це одне з ключових молодіжних міст в країні, в центрі якого грають музиканти, відбуваються яскраві вистави, танцюють всі бажаючі. Життя кипить на Ринковій площі, до якої ведуть аж 11 різних вулиць. На цій площі зведена Вроцлавська Ратуша, яка датується XIII століттям.

Туристам, які потрапили до Вроцлава в розпал новорічних свят, можна порекомендувати:

  • Відвідати головну пивну – Свидницький льох, де варто скуштувати пиво «Білий овен» або його темний аналог.
  • Пошукати гномів, які є символом міста і зачаїлися навкого головної площі.
  • Оглянути Тумський острів, оповитий містикою і таємницями.
  • З'їздити в Корконоше, розташоване біля кордону з Чехією. Це чудовий варіант проведення часу для любителів зимових видів спорту.

Варіант №7

У Стокгольм через Варшаву з перельотом всього за 9 євро

  • Орієнтовна вартість – 33,5 євро
  • Загальний час у дорозі – 20 годин

Під кінець новорічних свят ціни на квитки, проживання, харчування суттєво знижуються. Це відмінний час для бюджетного відпочинку. Якщо ви виїдете на автобусі 17 січня о 04:50 з Києва, то вже о 23:00 того ж дня будете в Варшаві. Час у дорозі становитиме 18 годин 5 хвилин, а вартість квитка – 785,42 грн. У вас в запасі буде майже цілий день для прогулянок містом. О 13:55, 18 січня виліт до Стокгольму. Вартість лоукосту складе всього 9 євро (такі квитки онлайн ви зможете знайти на сайті https://poisk.loukosterov.ru). Політ триває 1 годину 35 хвилин. Вас чекає головне місто Швеції!

Стокгольм відомий величезною кількістю парків розваг, своєю чистотою і порядком, печерним метро, гарними пішохідними вулицями. Коли ви опинитеся в цьому чудовому місті, рекомендуємо:

  1. Насолодитися кавою по-шведськи і скуштувати канелбулле (булочку, посипану корицею).
  2. Прогулятися Старим Містом, яке зберегло автентичність Середньовіччя.
  3. Перетворитися на руфера (подібні тури тут пропонуються всім тим, хто готовий до екстриму).
  4. Спробувати оселедець в тандемі з джемом з брусниці. Цю смакоту найкраще купувати в кіоску Nysteckt stromming, де готують справжній делікатес, за яким вибудовується довга черга.
  5. Дослідити Стокгольмська метро. Це буде цікаво як звичайним мандрівникам, так і шанувальникам сучасного мистецтва. Адже станції оформлялися різними художниками.
  6. Сходити в музей ABBA.
  7. Побувати на острові Седермальм. Це епіцентр молодіжного життя, де посеред вулиць проводяться ярмарки, в місцевих кінотеатрах крутять стрічки в стилі арт-хаус. Тут зосереджені бари і клуби. Незвичайний сувенір можна підібрати на барахолці біля місцевого іподрому, де торгують прямо з автомобілів. Курцям в якості подарунка підійде снюс: для дегустації незвичайний тютюн просто закладають за губу.

Якщо ви зважилися на поїздку до Швеції, враховуйте, що це недешева країна. Навіть проживання в хостелі коштує від 25 євро/доба. Найдорожчими є транспорт і ресторани. Перекус у фастфуді коштуватиме близько 120 грн, а ось повноцінний обід на одного в ресторані – від 600 грн. Тим, хто не готовий до подібних розтрат, радимо вибрати інший із запропонованих варіантів.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок