Подорож, Їжа, Свято

Що готують на Новий Рік різні країни світу

4203
11.12.17
Що готують на Новий Рік різні країни світу

Кожна нація має свої традиції в кулінарії, однак у всіх традицій є одна схожість: новорічні та різдвяні страви повинні мати особливий сенс. Що ж люблять готувати люди з різних країн на новорічні свята? 

Данія 

У цій країні жодне Різдво не обходиться без смаженого гусака з сухофруктами або свинини з картоплею і червоною капустою, запеченої в духовці. В якості десерту данці віддають перевагу грютце – це рисова каша, приправлена киселем із ягід і обсмаженим мигдалем. Серед напоїв популярні пиво і ґльоґ.

Непал

У цій країні сповідують індуїзм, і Новий Рік тут прийнято відзначати в квітні. Свято має назву Біскет Джатра. У цей святковий день не тільки влаштовують застілля, але й готують видовищні вистави з театралізованими сценками і грою на музичних інструментах. Цього дня можна скуштувати традиційні індійські та тибетські страви, наприклад, дал бат (ласощі готують із сочевиці, томатів, рису і пряних приправ із цибулею).

Італія

У цій європейській країні Різдво відзначають у вузькому сімейному колі, а на Новий Рік люди виходять на святкові гуляння. В Італії господині полюбляють самостійно готувати ковбасу зі свинини, яка подається разом із сочевицею (ця крупа символізує довголіття, гарне здоров'я і матеріальне благополуччя).

Мексика

Мексиканці віддають перевагу блюдам із гострими і пряними приправами. Невід'ємний атрибут застілля – ромерітос (страва з креветками і картоплею). Крім того, в цій країні подають індичку, кукурудзу, бобові культури та солодкі борошняні вироби. Популярністю користуються легкі винні напої, міцна текіла і пунш.

Англія 

На столах жителів цієї країни можна побачити фаршировану індичку з овочевим гарніром, а також пудинг в якості солодкої страви. До складу пудингу входять хлібна м'якушка, борошно, свиняче сало, родзинки, яйця і пряні приправи. Безпосередньо перед подачею на стіл пудинг поливають ромом, підпалюють і в такому ефектному вигляді підносять гостям.

В'єтнам 

У цій країні Новий Рік називають Тет, а саме свято відзначають за місячним календарем. Щороку воно проходить у двадцятих числах січня або лютого. Під час приготування святкових страв господині використовують рис і м'ясо. Надзвичайно популярною є свинина в кокосовому молоці, пиріг із листя бамбука, рису і свинини.

Франція

Святкове застілля у французів проходить у компанії хорошого вина, устриць і бутербродів з гусячою печінкою.

Японія

Каштани, згідно з японським повір'ям, допомагають стати успішними. Саме тому в кожну святкову страву, в гарнір або десерт, додають плоди каштанового дерева. Крім того, на столі у японців можна побачити страви з морської капусти і бобових культур, а також ікру оселедця.

Німеччина 

Жоден німецький стіл не обходиться без яблук і горіхів. Яблука символізують пізнання добрих і злих сил, а горіхи – таємниці і життєві перешкоди. Десерт з яблуками і горіхами запікають у духовці, продукти також додаються в м'ясні страви.

США

Основна страва – фарширована індичка. В якості начинки використовується все, що є в холодильнику (залишки хліба, сир, чорнослив, натертий часник, капуста, яблука тощо).

Чехія 

Гордість кожної господині – листковий рулет з яблуками під назвою струдель, який подається з морозивом (іноді використовують вершки або джем). Новорічний стіл відмінно доповнюють прості і поживні страви: супи, риба, каша з перлової крупи.

Португалія

Головний символ Нового Року – виноград, який є втіленням високого сімейного достатку. Опівночі рекомендується з'їсти 12 виноградин і на кожну загадати бажання.

Польща 

За традицією на святковому столі має бути 12 різних страв. Тут ви не побачите м'яса, але зможете спробувати ситні супи та каші, галушки, картоплю й борошняні страви. В якості головної святкової страви виступає риба в заливному, смаженому або запеченому вигляді (це символ благополуччя в родині). 

Нідерланди

Головні новорічні ласощі – смажені пончики з цукровою пудрою. Основні страви готують із додаванням солоних бобів (це національна голландська їжа). 

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок