Економія, автобусні білети, Фінляндія

Економія по-фінськи

3054
03.12.18
Економія по-фінськи

Канікули в Фінляндії - це прекрасна на можливість відзначити різдвяні свята весело і незвично, змінити обстановку і подарувати собі та близьким незабутні емоції. Якщо Ви загорілися бажанням відправитися в таку подорож, тоді бронюйте квитки на Inbus.ua прямо зараз.

На нашому сайті Ви можете відстежити розклад автобусів і точно спланувати поїздку. Найкраще відразу купити квитки в Україні туди і назад. Відправляйтеся в Фінляндію хоча б на тиждень, щоб познайомитися з її природою, культурою і традиціями. А ми в свою чергу, дамо Вам підказку, як заощадити на таксі і по максимуму використовувати міський транспорт.

Громадський транспорт в Фінляндії  

У Фінляндії добре розвинений автобусний транспорт. Автобусні маршрути це основа внутрішньоміського транспортного сполучення, а також зв'язок між населеними пунктами і навіть з сусідніми країнами. У кожному місті у Фінляндії є свій автовокзал.


Дістатися з однієї точки в іншу в незнайомій країні під силу кожному. У Фінляндії система громадського транспорту добре розвинена і працює чітко як швейцарський годинник. Всього в кілька кліків в спеціальному електронному сервісі, Ви можете дізнатися ціни, розклад руху і купити квитки. Звичайно, платити за комфорт доведеться гідно, але ми знаємо, як допомогти Вам трішки зекономити.

Як і в багатьох країнах, у Фінляндії є автобуси і трамваї, а в Хельсінкі - метро. Через все місто проходять дві гілки, з'єднуючись між собою, вони утворюють букву Y. Вартість проїзду залежить від маршруту і типу проїзного документа. Ось тут і починаються непорозуміння і складності у туристів.

Великий Хельсінкі

Щоб зрозуміти як працює транспортна мережа Фінляндії, потрібно знати нюанси її адміністративного поділу. До столиці примикають три муніципалітету: Вантаа, Кауніайнен і Еспоо. Всі вони разом з Хельсінкі утворюють Столичний регіон. Якщо додати до них ще 8, більш віддалених муніципалітетів, то вийде Великий Хельсінкі. Територія Великого Хельсінкі ділиться на 3 тарифні зони: міська зона, приміська і далекі передмістя. Від обраної Вами зони залежить вартість квитків. Цю систему обслуговує транспортне об'єднання округу Хельсінкі. Однойменні сайт і мобільний додаток - допоможуть Вам правильно спланувати поїздки.

Єдиний квиток для всіх видів транспорту

Особливість мережі міського транспорту в столичному регіоні - в його інтеграції: Ви купуєте квиток і можете використовувати його для пересування на автобусі, метро і трамваї. Єдиний квиток діє протягом конкретного часу (від 80 до 100 хвилин). За цей час Ви можете робити пересадки, не оплачуючи їх.

Як заощадити?

Кertaliput, квиток в один кінець, можна придбати у водія автобуса, (зверніть увагу, що в трамваї купити квиток на місці не можна), але вартість буде високою - 3,20 євро (якщо поїздка буде в межах Хельсінкі) та 7,50 (якщо вам потрібно дістатися зі столиці в передмістя).

Єдиний квиток можна купити в спеціальному автоматі з продажу квитків (за 2,90 євро), такі автомати встановлені на всіх зупинках. Найвигідніше скористатися мобільним додатком HSL, з його допомогою ви купите квиток за 2,20 євро.

Транспортна картка

Найзручніший спосіб розплачуватися за проїзд у Фінляндії це matkakortti


Хороший варіант - matkakortti, квиток для багаторазового використання. Ви можете поповнювати його в міру потреби в інформаційних кіосках, або за допомогою спеціальних терміналів. Користуватися ним дуже просто - прикладіть до спеціального пристрою в транспорті і все. Ціна проїзду по такій картці набагато нижче.

Також Ви можете скористатися і сезонним проїзним персональним (продається виключно за наявності фінської ID-карти) або проїзним загального типу. Він підійде тим мандрівникам, які вирішили відвідати Фінляндію мінімум на два тижні. Так як квиток розрахований на необмежену кількість поїздок в період від 14 до 366 днів. Тому добре подумайте, чи варто купувати сезонний проїзний, якщо Ви плануєте перебувати в Фінляндії менше двох тижнів.

Щасливий автобус для всіх

 

Головною особливістю і, безсумнівно, важливою перевагою компанії є доступність і дешевизна квитків, а також комфортабельні двоповерхові автобуси.


Майже всі міжміські маршрути, що зв'язують Великий Хельсінкі з іншою Фінляндією, обслуговує відома компанія Matkahuolto. Ідеальний варіант для туристів - їх автобус Onnibus ( «Щасливий автобус»), купити квиток на нього можна за 1 євро.

Зверніть увагу

  • У кожному автобусі є електронне табло, по якому можна стежити за маршрутом.
    • Щоб вийти з автобуса, необхідно за пару хвилин до своєї зупинки натиснути кнопку «Стоп», вона знаходиться над кожним сидінням.
    • При виході прийнято дякувати водію.

Ми бажаємо Вам незабутніх подорожей. Нехай всі ваші поїздки будуть яскравими, дивовижними і комфортними. Пам'ятайте, що купити квиток з України в Європу Ви можете на нашому сайті Inbus.ua. Приємного відпочинку!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок