Подорожі, Відпочинок

Де провести вікенд у лютому: бюджетний відпочинок на гірськолижних курортах

2550
12.02.18
Де провести вікенд у лютому: бюджетний відпочинок на гірськолижних курортах

Лютий – це найкращий час для відпочинку на гірськолижних курортах, оскільки новорічні свята позаду й ажіотажний наплив перших любителів зимового відпочинку вщух. Крім цього, в останній місяць зими ціни на проживання та харчування в місцях, наближених до курортних зон трохи нижче, ніж в пік сезону катання на гірських трасах.

Українські Карпати вважаються найкращою локацією чудових гірськолижних комплексів на будь-який смак туриста. Дістатися туди можна практично будь-яким видом транспорту – від власного авто до покупки квитка на літак.

Розглянемо докладно кілька недорогих варіантів відпочинку на популярних курортах України та закордону з урахуванням недорого трансферу, квитки на який можна придбати на нашому сайті inBus.ua.

Високогірний курорт «Драгобрат»: 2800 гривень за вікенд

Драгобрат розташований біля підніжжя гори Стіг висотою 1707 м в унікальній кліматичній зоні на переході між низкою хвойних лісів і гірських лугів. Рівень розташування й оточення гірськими хребтами забезпечує курорту цілісність снігового крою до травня. Запропонованому курорту віддають перевагу екстремали та професійні гірськолижники завдяки можливості підкорювати вершини по складним лісовим трасам або відчути драйв зі стрімкого спуску на сноуборді. Для відвідувачів Драгобрату облаштовано понад 15 маркованих трас різної складності з позначенням кінця гірського хребта загальною протяжністю 10 км.

Переважні особливості Драгобрату:

  • наявність крісельних і бугельних підйомників, мультиліфта і спеціалізованого ліфта для дітей, що працюють до 18.00 щодня;
  • система дисконтів із можливістю придбати вигідний абонемент на підйомники або отримати знижку на попереднє бронювання місцевого готелю;
  • власна лижна школа з експрес-курсом навчання їзді на обраному спорядженні.

Оренда спорядження - 60-120 грн в день.

Годинне заняття в школі - 300 грн.

Разовий підйом - до 20 грн.

Абонемент на 20 підйомів - 400 грн.

Проживання в готелях - від 270 грн на добу за людину, у приватному секторі - від 350 грн.

Харчування - від 60 грн за основне блюдо

Дістатися до курорту з Києва можна придбавши квитки на автобус КИЇВ АВ - ТРУСКАВЕЦЬ за ціною 419, 53 грн і доїхати до Львова у 06.06 ранку (час у дорозі 8 годині 45 хвилин). Далі поїздом Львів - Рахів о 15.45 до станції Ясіня (час у дорозі 7 годин, квиток 87 грн) і очікувати трансфер до курорту.

Гірськолижний курорт Пилипець: 2300 гривень за два дні

Красиве селище Пилипець знаходиться в Закарпатській області. Траси для лижників загальною довжиною 20 км обладнані на схилах сусідніх гір, включаючи вершину гори Гимба зі спуском протяжністю близько 6 км. Пилипець унікальний різноманіттям диких схилів, які привернуть увагу починаючих фрірайдерів. Курорт обладнаний сімома підйомниками й найдовшою крісельною канатною дорогою.

Одною з розваг, які рекомендують туристам, є нічне катання біля одного з бугелів. Крім цього, можна замовити поїздку на квадроциклі по засніжених вершинах або політ на параплані. Для любителів культурного відпочинку пропонується недорогий відпочинок у лазнях або гра в більярд.

Облаштувавшись у місцевому готелі на вихідні, вам можуть організувати автобусний тур для відвідування містичного водоспаду Шипіт, який являє собою один із 7 природних чудес в Україні.

Прокат спорядження (одяг, черевики, бігові лижі, тарілки) - 70 грн в день.

Годинне заняття в школі - 100 грн.

Разова оплата за підйомник - 40 грн, мультиліфт - 25 грн.

Електронний пропуск на підйомник (ski-pass) - 400 грн за день, абонемент на мультиліфт - 100 грн за день.

Проживання в стандартних готелях із комплексом послуг від парковки до трансферу до схилів - від 200 грн на добу за людину, у приватному секторі - від 100 грн за місце.

Харчування - від 100 грн за комплексний обід.

Із нашим сервісом у вас є можливість придбати квитки онлайн за 419, 53 грн на нічний автобус КИЇВ АВ - ТРУСКАВЕЦЬ і вийти у Львові рано вранці. Потім на електричці Львів-Мукачево доїхати до станції Воловець або скористатися сервісом BlaBlaCar, що дозволяє дістатися до Воловця за 2 години за ціною від 60 грн.

ГК Яблуниця: 1900 гривень за дві доби

Село Яблуниця знаходиться в Івано-Франківській області в безпосередній близькості від мальовничого Яблунецького перевалу, культового очевидця знаменних історичних подій. Курорт відрізняється низькими цінами на проживання та харчування, зручною можливістю організувати похід на довколишні гори Хом'як, Синяк, Говерлу або здійснити тур одного дня по визначних пам'ятках Буковеля.

Безліч трас обладнано не тільки безпосередньо в селі, а й на перевалі, але обслуговуються тільки бугельні підйомники.

Спорядження на прокат - 50 грн на добу.

Разовий підйом - 20 грн, денний абонемент - 350 грн.

Проживання в двомісному номері готелю - від 300 грн на добу, у приватному секторі - від 200 грн.

Харчування - від 30 грн за страву.

Якщо початковим пунктом вашої подорожі є автостанція Києва, то наш сервіс готовий запропонувати маршрут, що допоможе зекономити час. Спочатку автобус КИЇВ АВ - ТРУСКАВЕЦЬ (№ 893Ю) до Львова, потім поїзд Київ-Ворохта (143К) до Івано-Франківська за ціною квитка 78, 34 грн і маршрутне таксі до Яблуниці (загальний час в дорозі складе 14-15 годин).

Лижний відпочинок в Красія: 2100 гривень за пару днів

Цей курорт, розташований в селі Вишка Закарпатської області – відмінне місце для тих, хто цінує м'який клімат і спокійний відпочинок без натовпів туристів. Красія є оптимальним варіантом між дорогим Буковелем, важкодоступним Драгобратом і метушливим Славським. Сучасні траси курорту відрізняються комфортною шириною до 250 м із перепадом висоти 600 м, а найголовніша має рекордну по Україні протяжність 3,5 км. Спуски оснащені гарматами для створення штучного снігового покриву.

Для дозвілля запропоновані різні прогулянки – на квадроциклах, снігоходах або санках, запряжених кіньми.

Прокат лижного костюма становить 120 грн в день, сноуборд можна орендувати за 115 грн.

Індивідуальне заняття з інструктором - 300 грн за годину.

Практикується система скі-пас - 350 грн в день, для дітей до 12 років - 170 грн.

Проживання в номері готелю стандарт-класу - від 250 грн на добу за людину, у приватному секторі від 200 грн із 2-х разовим харчуванням.

Харчування - від 45 грн за основне блюдо в колибі.

Квиток на автобус КИЇВ АВ - ТРУСКАВЕЦЬ (№ 893Ю) до Львова за ціною 419,53 грн, жителям Миколаєва зручним варіантом буде рейс ХЕРСОН - ВАРШАВА (00040-1) за ціною 596,39 грн. Потім слід пересісти на електричку № 601Л Львів - Кострино (час у дорозі 4 год 52 хв), а звідти на таксі або рейсовому автобусі 4,5 км до зазначеного села.

Лижний курорт Верховина: 2000 гривень за вікенд

Верховина – один із затребуваних курортів не тільки серед наших співвітчизників, але й зарубіжних мандрівників. Курорт розташований на висоті 620 м біля Чорногорського хребта. Мальовничий пейзаж гірськолижного центру забезпечує кільцеподібне розташування біля п'яти гірських вершин, включаючи Піп-Іван, третю за висотою гору в країні.

Унікальність курорту полягає в тому, що до нього ставляться чотири територіально розділені траси: на горі Пушкар протяжністю 380 м для невпевнених лижників; на горі Запідки широкі траси до 40 м із крутими схилами довжиною 850 м.

Для відпочиваючих у місцевих готелях пропонуються цікаві екскурсії до руїн обсерваторії на горі Піп-Іван, ознайомлення з древньою архітектурою гуцулів і можливість спробувати мінеральну воду з місцевих цілющих джерел.

Прокат лижного костюму - 100 грн на добу.

Разовий підйом - 15-20 грн.

Проживання в готелі - від 250 грн на добу, у приватному секторі - від 150 грн.

Харчування - від 70 грн за страву.

Для цього варто придбати квиток на автобус КИЇВ АВ - ТРУСКАВЕЦЬ (№ 893Ю) до Львова, потім пересісти на поїзд Київ-Ворохта (143К) до кінцевої зупинки. На маршрутці з Ворохти можна за 45 хвилин доїхати до місця відпочинку. Така поїздка обійдеться приблизно в 550 грн в одну сторону.

Однак Україна є не єдиною країною, де можна підкорювати гірські хребти, насолоджуючись первозданною красою природи й чистим повітрям. Європа доброзичливо відкриває двері для наших туристів, які бажають пізнати іншу культуру та заодно вдосконалити свою майстерність на незвіданих трасах. Відомі курорти в Болгарії, Польщі та Словаччині не розчарують якісним рівнем і ціною відпочинку. Гідним варіантом за рівнем запропонованих послуг, який неодмінно варто відвідати, є перспективний грузинський курорт.

Курорт Гудаурі в Тбілісі: 450 доларів за 2 дні

Гудаурі, розташований на висоті 2196 м, вважається наймолодшим, але розвинутим курортом для любителів лижних катань. Траси на горі Кудебі з'єднані лише кількома гілками підйомників, верхня станція яких знаходиться на висоті 3007 м. Природний сніговий покрив курорту досягає двох метрів взимку, але щоранку ратраки готують траси для комфортного катання. Гудаурі є раєм для фрірайдерів завдяки широким цілинних полях для спуску, складаючи конкуренцію фешенебельним альпійським курортам.

Популярністю користується послуга вертолітної доставки до віддалених трас або до засніжених полях Хрестового перевалу, описаного російськими письменниками. Любителям пам'яток готелі пропонують екскурсії з відвідуванням згаслого вулкана Казбек, обителі грузинських ченців – Бетлемську печеру і Троїцьку церкву 15 століття в Гергеті.

Оренда спорядження - 12 доларів.

Проживання в готелі з 2-х разовим харчуванням - від 40 доларів на добу.

Ski-pass на день - від 8 доларів.

Дістатися до грузинського курорту з Києва можна автобусом ОДЕСА - ЄРЕВАН (час у дорозі - 51 год 30 хв, вартість -3636,43 грн) до зупинки Тбілісі. Далі місцевим трансфером, який у середньому обійдеться в 30 доларів за поїздку протяжністю 120 км до Гудаурі.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок