Топ-3 наймальовничіших курортних міста Чорногорії

3285
23.07.18
Топ-3 наймальовничіших курортних міста Чорногорії

Подорож до однієї з маленьких, але дуже барвистих та сповнених життя країн стане справжнім порятунком.
Там, де будуть безсилі відерце смачного морозива або 101 троянда від коханого, Чорногорія або країна-картинка, успішно впорається із поліпшенням вашого настрою.
Літо не повинно бути нудним! Збирайте речі, стрибайте до автобусу і вперед – до пригод!

Будва

Перед нами один з найдавніших, можна навіть сказати, легендарних міст Чорногорії – Будва. Примітним у ньому є те, що він утворює собою своєрідний "інь-ян" – зі Старого та Нового міста. У відносно молодій його частині, яка наразі активно забудовується, знаходиться ділова та туристична зони з безліччю бізнес-центрів, торгових комплексів, розважальних закладів, а також вил та апартаментів для відпочиваючих на будь-який смак і гаманець. Практично з будь-якої точки Будви відкривається прекрасний вид на Адріатичне море.

Якщо ви є затятими любителями старовини, то пара десятків фотографій на тлі античних церков, соборів, та й просто на вулицях Старого міста, повинні обов'язково поповнити вашу колекцію.

Що подивитися?

- Церква Святого Сави Освяченого;
- Церква Святого Іоанна;Цитадель;
- Собор Святої Марії;
- Церква Святої Трійці;
- Сувенірна вулиця;
- Острів Святого Миколая.

Нагулявшись містом, саме час відвідати головну родзинку – місцеві пляжі. Практично всі вони – муніципальні, і тільки при великому бажанні, можна все ж відшукати платні. Пляжі Будви часто вкриті великою галькою та якщо вам не до душі трохи грубуватий масаж тіла, то доведеться збігати за шезлонгом та парасолькою. Вартість таких, в залежності від комплектів становить від € 5 до € 15. Рівень прозорості води в море – 25 метрів. Рекомендується завжди брати з собою спеціальне взуття для плавання – поблизу берега нерідко зустрічаються морські їжаки.

Якщо серце просить більше вражень, то не відмовте собі у невеличкій подорожі на катері до острова Святого Миколая. Тут вас чекає ще кілька шикарних пляжів, де можна зайнятися снорклінгом, а також зробити чимало яскравих фотографій.

Петровац

Невеликий хвойний paradise, розташований у Будванской Рив'єрі, з першого погляду підкорить ваше серце. Барвисте та дуже затишне містечко Петровац славиться ідеальною синергією природи, головними елементами якої, служать чисте гірське повітря, багата рослинність – соснові ліси, маслинові гаї, а також чисте, м'яке і дуже тепле море.
Але, і крім комплексного оздоровлення, вам буде, чим зайнятися: колоритні ресторани, атмосферні кафе, бари, нічні клуби, театри, а також проведення безлічі фестивалів та концертів не змусять вас нудьгувати ні на мить.
Беріть фотоапарат щоразу, коли будете залишати готель, вам дійсно захочеться закарбувати у пам’яті кожну вулицю цього містечка.

Що подивитися?

- Монастир Режечі;
- Монастир Морачнік;
- Венеціанська фортеця Castello;
- Острів Катич і острів Святої Тижня;
- Монастир Градіште;
- Стежка Здоров'я.

А тепер, перейдемо до самого курорту. Пляжів у Петроваці досить небагато. А точніше всього чотири. Проте яких! Чистих, червонуватих пісочно-галькових з повним комплектом зручностей та водно-розважальних послуг: атракціони, пункти оренди водних мотоциклів, катамаранів, човнів.
У вашому розпорядженні опиняться Центральний міський пляж (довжина ~ 600 м), пляж Лучіце (довжина ~ 200 м), пляж Перазіча До, розташований у невеликій бухті, куди можна дістатися по Стежці Здоров'я, а також пляж Буляріца – найвіддаленіший з них.
Відвідування пляжів – безкоштовне, платити доведеться тільки за користування купальним інвентарем (близько € 10).

Пераст

Це той самий випадок, коли розмір не має ніякого значення. Перед вами опиниться крихітне, схоже на піратське, містечко Чорногорії, яке гідно розмістилося у самому серці Бока-Которської бухти. Воно складається всього з двох з половиною вулиць, але на їх території розташовано безліч цікавих must-see містечок, куди обов'язково варто навідатися з фотокамерою.
Пераст є досить тихим та усамітненим містом. Якщо ви хочете відпочити від шуму, порелаксувати, милуючись блакитними прозорими водами затоки, а також покататися на катері, досліджуючи визначні пам'ятки сусідніх міст та купаючись на диких пляжах, то це місто безумовно створене для цих цілей.

Що подивитися?

- Церква Святого Миколая (вхід € 1);
- Храм Святого Марка;
- Палац метикуючи;
- Палац Бронза;
- Палац Буйовічей;
- Палац Змайевічей;
- Острів Богородиці на рифі;
- Навигацкая школа;
- Протока Веризі;
- Устричні ферми.
Пляжів у Перасті небагато, і більшість з них – галькові та бетонні. Тому, якщо вам захочеться пісочної романтики, то кращим рішенням буде найняти катер та пошукати відокремлене містечко у бухті.Не відмовте собі в задоволенні спробувати чорногорських устриць (ціна за готову страву з 5 штук – € 10).

Крім цього, дозвольте собі захоплюючу водну екскурсію в Рисан або Котор, а також до чинного абатства на острові Богородиці.
Опинившись у цій казковій країні, також відвідайте наступні місця:
Каньйони річок Морача і Тара (найбільший каньйон в Європі, довжина – 80 км, висота – 1300 м);
Міст Джурджевіча;
Національні парки Дурмітор та Біоградськой Гора (Крижана печера, Чорне озеро, Біоградськоє озеро, Чорна Пода – сосновий гай);
Скадарське озеро;
Національний парк Ловчен;
Монастир Острог.

Вартість проживання у готелі від € 50, в апартаментах – від € 9 за ніч / на 1 людину.
Вартість харчування у день – від € 15 в кафе, в ресторанах – від € 30-35.
Дорога в обидва кінці обійдеться у € 90-100+.
Вартість водної прогулянки на катері – від € 5.
На відвідування нічних клубів знадобиться від € 20.
Активний відпочинок на морі (дайвінг, снорклінг, катання на гідроциклах) – від € 25.
Відвідування музеїв, церков, соборів – від € 5.

Купити автобусні квитки онлайн, а також детальніше дізнатися про тонкощі туризму закордоном, ви зможете на сайті inBus.ua.
Бажаємо вам незабутнього відпочинку!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок