Топ-5 міст Європи для захоплюючих фотосесій

3543
31.07.18
Топ-5 міст Європи для захоплюючих фотосесій

Якщо, окрім основної мети – відпочинку у Європі, ви також маєте намір влаштувати незвичну тематичну фотосесію (романтичну, весільну, косплей), то ми раді будемо запропонувати вашій увазі добірку наймальовничіших must-visit місць.

 

1. Венеція (Італія)

Немов тендітна латаття, Венеція прикрашає собою північний схід Італії і зачаровує вузькими, світлими вуличками, блакитними каналами, витонченими храмами, величними соборами та базиліками святих, вишуканими мостами та прекрасними скульптурами.

Це місто дихає романтикою та готове розкрити свої обійми кожній закоханій парі. Якщо ви плануєте фотосесію у стилі Love Story, то Венеція повинна стати №1 у вашому списку міст.

 

Місця для фотографій (поцілунків та особливих моментів)

 

Гранд-канал
Ваше знайомство з місцевими пам'ятками має розпочатися саме тут, адже це – головний канал Венеції, що перетинає все місто.

Він користується величезною популярністю у туристів, адже на його берегах розташовано більше 100 шикарних споруд, а саме –палаців: Ка 'Фоскарі, Палаццо Барбаріго, Ка' Реццоніко, Ка 'д'Оро. Також, через нього перекинуті чотири найбільші мости Венеції: міст Скальці, міст Ріалто, міст Академії та міст Конституції.
Хіба можна обділити увагою це місце?

Собор Святого Марка
Розташована в самому центрі міста, базиліка Святого Марка явно не залишиться непоміченою вами – ви ще здалеку побачите цю величну готичну споруду у формі грецького хреста, висота якого – цілих 43 метри!

П'ять вбудованих арок, група шикарних колон, п'ять величезних куполів – від цього просто перехоплює подих. Крім того, будівля прикрашена безліччю золотих фресок, а також охороняє славнозвісний
вівтар Пала д`Оро, осипаний 2 тисячами дорогоцінних каменів.

Це місце безсумнівно варте того, аби опинитися на ваших фотографіях.

Острів Бурано
Якщо ви шукаєте миле казкове місце, де можна відзняти цікаву Art Story, то вам дійсно варто відвідати невеличкий рибальський острів Бурано.

Побачивши його вперше, ви вже ні з чим його не сплутаєте, адже вашим очам постануть сотні яскравих різнобарвних будиночків, кольори та відтінки яких, чергуються за чітким порядком, створюючи гармонійну композицію.
Тут, кожна зроблена вами фотографія буде сяяти позитивом та викликати ностальгічне бажання знову повернутися до Венеції.

2. Кельн (Німеччина)

Тихе, сповнене умиротворіння та водночас, одне з наймальовничіших міст Німеччини – Кельн, точно не залишить вас байдужими. Тут ви зможете і приємно розслабитися, і відзняти гарний фотоматеріал.

Затишні кафе, бруковані вулиці, готичні ліхтарі, чарівні фонтани та собори – далеко не всі його плюси. В околицях міста знаходиться чимала кількість старовинних замків. З їхніх веж відкривається шикарна панорама на природні заповідники, луки та озера, межі яких, простираються на багато кілометрів, і як за помахом чарівної палички – розчиняються у променях західного сонця.

Місця для фотографій (поцілунків та особливих моментів)

 

Кельнський собор
Це – собор-історія, собор-життя. З моменту свого "народження" (у далекому 1248 році) та до сьогодення, цей шедевр архітектури не припиняє свого розвитку – цілих 770 років ведеться його невпинне будівництво та реконструкція. Ця будівля змінюється щороку, подібно до людини, що дорослішає.

Будьте впевнені – навіть відвідавши це місто з проміжком у півроку, ви не побачите колишнього Кельнського собору – перед вами з’явиться все той же старий друг, але вже більш мудрий та досвідчений.
Зовсім поруч з собором, вашу увагу приверне ще один атлант – міст Гогенцоллернів, протяжність якого становить 410 метрів.
Окремо, вас вразять самі масштаби будівлі – висота собору 157 метрів! Ви ж не відмовите такому велетню у можливості прикрасити собою ваші знімки?

Баварські замки Зацвай і Ельц
Між Кельном і Кохемом, знаходиться чимало стародавніх творінь архітектури та найбільш відомими з них є баварські бурги – Зацвай та Ельц.
Зацвай, є свого роду культовим місцем для поціновувачів традиційних лицарських турнірів, концертів з живою музикою, детективних вистав часів Середньовіччя, літніх театрів під відкритим небом, тощо. Він належить до одного з понад 250 водних замків Німеччини та затишно розташовується на невеликому острівці. Води озера додають ефектності зовнішньому вигляду будівлі, віддзеркалюючи її високі стіни та світлі башти.
Ельц, у свою чергу, є великим скромником у порівнянні зі своїм побратимом – він ховається у густому лісі, неподалік від річки Мозель. І нехай, дістатися до нього буде трохи складніше, ніж до Зацвая, цей замок безперечно цього вартий. Будьте готові закохатися у нього з першого ж погляду, і враз кинутися поповнювати його видами свою колекцію фотознімків.
А наостанок, можете також відвідати замки Пірмонт та Райхсбург, які доволі часто використовуються для зйомки весільних церемоній.

Доїхати з України до Кельну, ви зможете обравши рейс BSL 001 Київ-(До Кельну)-Трір (8484).

3. Йорк (Англія)

Це місто обов’язково припаде до смаку затятим шанувальникам Середньовіччя: кожен камінь на бруківці та кожна цеглина тутешніх будинків просочена багатовіковою історією та несе у собі величезну культурну цінність.

Ледь ви опинитеся у межах Йорка – час перестане для вас існувати. Ви з головою поринете в атмосферу старовини, і вже увечері першого дня, відчуєте себе, мало не корінним мешканцем цього міста.

Місця для фотографій (поцілунків і особливих моментів)

 

Йоркський собор
Любителям містики та страшних історій про духів та привидів, безперечно варто відвідати знаменитий Йоркський собор – химерну споруду, виконану у готичному стилі, що привертає туристів не тільки своїм виглядом похмурої величі, але також і внутрішнім оздобленням.

Цілком можливо, що у стінах цього храму ви зможете зловити на свою фотоплівку щось більш вражаюче, ніж розписні склепіння, ікони, золоті фрески та палаючі канделябри.
А в 20-ти хвилинах ходи від собору, ви зустрінете Дім Гільдій, який також заслуговує ваших щирих посмішок та декількох клацань фотокамерою.


Вулиця The Shambles.
Середньовічна торгова вулиця, вік якої, налічує вже понад 900 років – запрошує вас перенестись на час вікенду у далеке минуле. Тут вам зустрінуться старовинні вози з продуктами, вигадливі різьблені вивіски і, звичайно ж, самі господарі крамниць, які будуть традиційно зазивати вас, аби ви зазирнули усередину.

Саме тут, у свій час знімали той самий Косий провулок з улюбленого усіма фільму про Гаррі Поттера. Пам'ятаєте його? Тоді приготуйтеся клацати камерою на кожному кроці – адже кожен автентичний будиночок, а також торгова лавка є виконаною в унікальному, авторському стилі. Тут ви, можете фотографуватися буквально, біля кожного закладу!

Якщо плануєте весільну фотосесію у традиційному англійському стилі, то ця вулиця Йорка ідеально підійде для втілення ваших найсміливіших ідей.

4. Тіра (Греція)

Це невелике грецьке містечко зручно розмістилося на вулканічному архіпелазі Санторіні та славиться своїми ексклюзивними виноробними, арт-галереями, музеями мистецтв, автентичними тавернами, а також унікальною гамою червоних, білих та чорних пляжів.

Але крім чудового курорту, саме мальовничі пейзажі приваблюють сюди туристів.

Місця для фотографій (поцілунків і особливих моментів)

Молочно-білі будиночки з небесного кольору дахами, що нагадують куполи, потопають у квітах та інших видах буйної рослинності. Нерівні вулички, чимось нагадують американські гірки, через що, здається, що острів усіяний будиночками як казковими грибами, що визирають один з-за одного.
І, звичайно ж, безкрає Егейське море, чисте та прозоре, що рясніє різнобарвними рифами та здатне одним своїм виглядом пробудити поетичний дар.
Обов'язково зробіть знімки у комплексі зборів Фонду Тіри, вирізаному у скелях та великому Музеї фольклору Лігнос, розташованому в особняку 19 століття, де також знаходяться старовинний винний завод, печера, сад, галерея та історичний архів.

Також не відмовляйте собі у можливості зробити по-справжньому круті кадри, скориставшись канатною дорогою.

5. Барселона (Іспанія)

Якщо ви хочете провести незабутній вікенд зі своєю другою половинкою та приїхати додому щасливими, засмаглими та з цілою купою вражень і крутих фотознімків, то вам дійсно варто зазирнути у гості до Барселони.

Незліченні свята, фестивалі, футбол, нічні клуби, ресторани з шикарною кухнею, а також безліч недорогих торгових центрів – все це дозволить вам організувати насичене дозвілля. А культурна спадщина міста дозволить зафіксувати на плівку, мабуть, найчарівніші приклади архітектурного мистецтва.

 

Місця для фотографій (поцілунків і особливих моментів)

 

Каса-Міла
Дім Міла або як його називають місцеві – Педрера, є творінням всесвітньо відомого архітектора Антоніо Гауді. Всередині будівлі розташовується музей творчості Гауді, а також проводяться виставки та арт-презентації.

Проте найголовнішою його родзинкою – є фасад будівлі. Його прикрашає фантасмагоричний архітектурний ансамбль – безліч кучерявих кованих решіток, східців, садів та химерних монстрів.

Парк Гуель
Неможливо відмовити собі у задоволенні побувати у ролі Гензеля та Гретель та сфотографуватися біля входу у парк Гуель, з боків якого, височіють два великих пряникових будиночка з глазурованими дахами.

Після чого, можна послухати виступ музикантів та вдосталь намилуватися усіма 86-ма колонами та яскравими склепіннями залу, вирізаного у схилі пагорбу.
По завершенні всього, на вас чекатиме неспішна прогулянка по тінистих доріжках та стежках парку, що “охороняються” різними архітектурними інсталяціями, особливо, мозаїчною ящіркою – головним символом Барселони.

Дім Бальо
На десерт варто залишити найсмачніше – Дім Бальо. Він нагадує собою дивовижного сплячого дракона, все тіло якого, вкрите різнобарвною керамічною мозаїкою, немов розсипом дорогоцінних каменів. Якщо довго вдивлятися у нього з вулиці, то у вас може скластися враження, що будинок – живий та незабаром він обов'язково прокинеться та заворушиться.

Вигадливі балкони, вітражні вікна, пічні труби, строката черепичний кладка, яка прикрашає дах – чергова, втілена в життя, фантазія Гауді.
Фотографувати споруду варто як зовні, так і всередині. Вона ж стане відмінним місцем для проведення фотосесії у стилі фентезі.

Ви вже обрали, куди поїдете у першу чергу? В такому випадку, купуйте автобусні квитки онлайн на сайті inBus.ua та вирушайте у подорож з максимальним комфортом.
Нехай цей тур буде одним з найкращих!

 

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок