Топ-5 місць для відпочинку з дітьми

5227
05.07.18
Топ-5 місць для відпочинку з дітьми

    Якщо у вас є діти, то ви вже, напевно, замислювалися, у яку подорож вирушити, щоб відпочинок сподобався всім членам сім’ї. Ми розповімо про декілька найцікавіших місць на нашій планеті, куди мріє потрапити кожен - і дорослий, і малий. Звичайно, мова піде не про звичні нам курорти Єгипту і Туреччини, а про топ3 місця для ідеального відпочинку з дітьми.
1. Діснейленд, Париж

    Один з найпопулярніших парків розваг знаходиться у Франції, в 30 км від Парижу. Багато поколінь виросло на мультиках і фільмах Уолта Діснея (та й ми теж), тому Діснейленд чесно завоював своє місце в нашому рейтингу.

Коли найкраще відвідати Діснейленд

    Судячи з відгуків туристів, найкраще їхати до паризького Діснейленду навесні та восени. Адже влітку в усіх дітей канікули, і батьки намагаються взяти відпустку на цей час. Відповідно, в літні місяці у парку буває, м'яко кажучи, забагато відвідувачів. Ще один пік популярності настає перед Різдвом, коли кожен батько хоче подарувати своєму чаду казку. А ось в міжсезоння і погода більш приємна - немає виснажливої спеки або надмірного холоду, і черги до атракціонів дещо коротші. Але навіть в цей період ми радимо їхати в будні дні, а не у вихідні. Парк працює цілий рік, але в залежності від сезону трохи змінюється графік його роботи.
    Квитки до Діснейленду потрібно купувати заздалегідь, а ще краще - дуже заздалегідь! Це заощадить купу часу і нервів, адже черги до кас доволі великі, особливо у розпал сезонів. Плюс на сайті можна дізнатися про усі знижки, акції і спецпропозиції, що трохи вбереже ваш бюджет.
     Ви тільки уявіть: в Disneyland Park і Walt Disney Studios Park - понад 60 різноманітних атракціонів! Радимо заздалегідь продумати приблизний маршрут ваших пересувань - визначте на картах парку, що найбільше може сподобається вашим дітям (або вам) і зверніть увагу на обмеження за віком, щоб не витратити марно час на черги. У Діснейленді багато атракціонів розраховані на дітей старше 10 років.
Недоліки паризького Діснейленду

  • Довгі черги до атракціонів. Зазвичай туристи, побувавши в цьому парку розваг, залишаються дуже задоволені подорожжю, але всі в один голос говорять, що його головний недолік - величезні черги. Вам доведеться витрачати як мінімум півгодини в очікуванні біля кожного атракціону. І це ще не в розпал туристичного сезону!

  • Високі ціни. Вхідні квитки обійдуться вам в кругленьку суму, особливо якщо у вас велика родина. Також майте на увазі, що на території парку є ресторани і кафе, і, якщо ви приїхали в Діснейленд на весь день, на їжу теж доведеться багатенько витратити. Ну і, звичайно, ціни на сувеніри у парку теж високі. Найпопулярніший з них - обруч з вушками Міккі Мауса - обійдеться не менше 14 €.


2.  Лапландія. Фінляндія 

    Лапландія - казкова провінція, розташована на території Фінляндії. Тут фантастична природа, унікальна культура і чарівна атмосфера. Все, що можна побачити в Лапландії, безсумнівно, подарує багато приємних емоцій. У ці місця під Новий рік з'їжджається багато туристів з дітьми, які мріють не тільки подарувати малюкам незабутні враження, а й собі ще раз повернутися в далеку казку з дитинства. 

Коли краще їхати до Лапландії

               Ідеальний час для відвідування цього місця - Різдво і Новий рік, адже в цей час там йде сніг і все буквально усюди атмосфера свята. Село Санти - робоче місце Санта Клауса і його помічників. Також це парк розваг для всіх любителів зимової казки. Резиденція працює цілий рік, тож необов'язково приїжджати сюди в саму холоднечу. Санта і його незмінні помічники-ельфи завжди радо зустрічають гостей. Кожна дитина мріє зустріти справжнього Санта-Клауса і в Лапландії ця мрія може здійснитися! Діти можуть розповісти чарівникові про те, що для них є найголовнішим у житті і, звичайно ж, загадати бажання.

А ось список того, чим ще можна зайняти діток в гостях у Санти:

• Прогулятися селом (вхід безкоштовний);
• Навчитися прикрашати імбирні пряники в різдвяній пекарні;
• Потрапити на урок до школи ельфів;
• Надіслати вітальну листівку з поштового відділення Санти;
• Потрапити на прийом до самого чарівника, розповісти йому про свої мрії і сфотографуватися з ним;
• Покататися у санях;
• Перетнути лінію Полярного кола і отримати сертифікат, що підтверджує цей сміливий вчинок.
• Побувати в парку Санта-Клауса

Недоліки подорожі до Лапландії              

  •  Відстань, яку доведеться подолати. Лапландія знаходиться далеко від України, тому, можливо, з дітками буде важкувато діставатися до цього казкового місця.              
  • Зависокі ціни. Оскільки Фінляндія сама по собі не дешева країна, то і відпочинок тут обійдеться в кругленьку суму. Адже вам доведеться витратиться не тільки на транспорт, житло і харчування, але і на сувеніри, подарунки і розваги.


3. Леголенд. Німеччина

    Кожна дитина любить конструктори. А що, якщо ви запропонуєте своєму чаду побачити ціле місто з маленьких іграшкових кубиків? Тематичний парк атракціонів LEGOLAND в Німеччині відрізняється унікальною архітектурою: він увесь побудований з деталей відомого конструктора. А тому відвідати його зобов'язаний кожен фанат Лего. Але і інших цей парк не залишить байдужими.

               Коли краще їхати до «Леголенду»

    «Леголенд» відкривається наприкінці березня і працює до листопада. В будні  дні він приймає відвідувачів з 10:00 до 17:00, у вихідні, свята і канікули - на 1-2 години довше. Найкраще приїздити сюди навесні або восени, тому що в літній період кількість відвідувачів парку розваг стрімко зростає.
    Також радимо обирати будні дні для відпочинку у Леголенді, щоб уникнути надмірно довгих черг на атракціони. Німецький парк Леголенд розташований в самому серці Баварії, в 120 км від Мюнхена, в мальовничому містечку Гюнцбурзі. Займає площу близько 140 гектарів, а це, як люблять підкреслювати власники, це площа 26ті футбольних полів. Територія парку має форму кола, поділеного на кілька тематичних зон: Королівство лицарів, Країна Піратів, Місто, Уява, Пригоди, Лего Екстрім, Країна Фараонів. І діти, і дорослі знайдуть тут розваги до душі: американські гірки, водні атракціони і знамениті персонажі чекають на своїх гостей.
    У центрі парку розташований MINILAND - музей під відкритим небом, де з Лего зібрані мініатюрні копії всіх відомих міст Європи. Залишати Леголенд після закриття не обов'язково: ви можете залишитися переночувати в безпосередній близькості від нього в тематичному шале або в складі великого каравану на спеціально відведеному майданчику. Як показує практика, одного дня для огляду усіх куточків парку виявляється недостатньо, тож варто придбати квиток на 2-3 дні.

Недоліки відпочинку у Леголенді

  • Великі черги. Як і будь-який інший парк атракціонів, Леголенд вабить до себе натовпи туристів. Звичайно, це тягне за собою постійну чергу біля кожної каруселі або американських гірок.
  • Оскільки парк повністю присвячений Лего, то підліткам може бути трохи нудно. Більшість атракціонів призначені для дітей 7-12 років, тому підліткам може не вистачати екстриму.
  • Високі ціни на квитки. Вартість входу до Леголенду стартує від 36 € (для дитини). Вигідно бронювати квитки на сайті, але, якщо у вас велика сім'я, відпочинок буде не з бюджетних.


4. Мікропія. Нідерланди

    Якщо у ваших планах відвідати Амстердам з дітьми, то ми радимо вам запланувати похід в один з найбільш незвичайних зоопарків світу – зоопарк мікробів Мікропія.
    Перша думка про те, щоб ближче познайомитися зі справжніми мікробами і бактеріями, звичайно, може бути не найбільш надихаючою. Але такі розваги не залишать байдужою вашу родину! Адже тут надається унікальна можливість побачити цей невидимий світ, з яким ми дуже тісно пов'язані.

Коли краще їхати в Нідерланди

    По можливості плануйте екскурсійний відпочинок в Нідерландах взимку, дочекавшись спаду різдвяного піку туристичної активності. Таким чином, ви значно заощадите на проживанні, звільнивши кошти для розваг і розширення кругозору. До середини січня низький сезон в Нідерландах знову вступає в свої права, змушуючи власників готелів істотно знижувати розцінки. Мабуть, це єдиний час, коли в музеях і зоопарках Амстердама, Роттердама і Гааги майже немає черг. Мікропія працює з 9.00 до 18.00 з неділі по середу і з 9.00 до 20.00 з четверга по суботу.
    В експозиції представлені різноманітні інтерактивні експонати, серед яких:
- скануюча панель, яка показує, які мікроорганізми живуть на тілі людини;
- Kiss-o-meter – прилад, який показує, скільки мікробів передається при поцілунку;
- дисплей чашок Петрі зі всілякими бактеріями і мікроорганізмами, які живуть на предметах домашнього вжитку;
- лабораторія, в якій співробітники готують препарати.
    Квитки до Мікропії продаються на сайті музею; в продажу є пакети «Мікропія + Зоопарк Артіс». Для малюків до 2 років вхід вільний. Дітям до 14 років квиток обійдеться в 12 €, а дорослим в 14 €.

Недоліки відвідування зоопарку Мікроп

    Насправді недоліком цієї незвичайної пам'ятки можна вважати тільки її жителів –  мікробів і бактарій. Людям, що страждають мізофобією, відвідування зоопарку навряд чи сподобається.  В іншому –  це чудовий спосіб показати дітям невидимих в звичайному житті «сусідів», пояснити їх небезпеку або, навпаки, користь. Вам і вашим дітям буде дуже цікаво розглядати в мікроскопах лапки, очка і «гладку шерсть» мікробів! Ви точно запам'ятайте цей день і станете мити руки частіше і ретельніше!
5. Музей Гаррі Поттера. Англія

    Світ чарівництва вабить всіх: і дітей, і дорослих. І місцем, де казка стає реальністю, є Музей Гаррі Поттера в Лондоні. Тут буде цікаво всім, але особливо щасливі будуть справжні фанати Поттеріани.

               Коли краще їхати в Музей Гаррі Поттера

    Музей був відкритий в 2012 році в павільйонах студії Warner Bros. на території Leavesden Studios в Уотфорд, де були зняті всі вісім фільмів про юного чарівника. І оскільки це закриті приміщення, зовсім неважливо, в яку пору року ви відвідаєте цю пам'ятку. Хіба що в різдвяну пору тут посилюється атмосфера чарівництва і казки, адже в павільйонах і кафешках встановлюють величезні ялинки, які прикрашаються в стилістиці фільмів. Експозиція музею складається з безлічі кімнат, костюмів і реквізитів, які збережені в тому ж вигляді, що і при зйомці фільмів. На території двох величезних знімальних павільйонів і на відкритому майданчику можна побачити приголомшливі декорації, наприклад, величезний макет школи чарівництва Хогвартс, відвідати спроектований кабінет професора Дамблдора, будинок Гаррі Поттера, село Хогсмід з совиною поштою.
    Перед відвідувачами відкриються багато таємниць: наприклад, як використовувалися при зйомках спецефекти, які зробили сцени з фільмів настільки видовищними, що ми легко повірили в існування цього чарівного світу. Дітям дуже сподобаються інтерактивні експонати: можливість управляти дистанційно чарівними в'язальними спицями місіс Візлі або чарівним йоржиком.

   На завершення огляду експозицій можна підкріпитися в Studio Cafe цілком реальною їжею, а для любителів чарівних солодощів - в закусочній The Backlot. У буфеті можна спробувати вершкове пиво (солодкий безалкогольний напій), різні магічні ласощі, щоправда, деякі з них, як відомо, з не зовсім приємною начинкою.
    Екскурсії починаються з дев'ятої години ранку. Далі йде екскурсія о 10 годині ранку. Остання екскурсія по музею Гаррі Поттера відправляється о 18:30 вечора. Музей закривається о 9 годині вечора.

Недоліки відвідування музею Гаррі Поттера

  • Відвідування музею строго відповідно часу, на яке заброньовано квиток (на це звертають увагу і в роздруківці, яку ви отримаєте після бронювання квитка: в ній зазначено, що на студії ви повинні бути не менше ніж за 20 хвилин до початку екскурсії). Якщо встигнете, можете вже не потрапити;
  • Квитки потрібно купувати заздалегідь і тільки на офіційному сайті музею або на сайті Управління з туризму Великобританії ;.
  • Квитки на місці купити неможливо, так як вони там просто не продаються;
  • Досить висока вартість квитків: Дорослий квиток (від 16 і старше) - 41 £, дитячий (від 5 до 15 років) - 33 £, дитячий (від 0 до 4 років) - безкоштовно (безкоштовні квитки також потрібно бронювати на сайті) , сімейний (2 дорослих + 2 дитини) - 132 £.

    Який напрямок ви б не обрали - подорож для вас і ваших діток стане незабутньою. Головне - продумати усі нюанси поїздки і завчасно забронювати квитки і житло. Купуйте автобусні квитки онлайн на сайті inBus.ua і вирушайте в будь-які пригоди разом зі своєю родиною!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок