Подорож

Топ-7 забобонів світу


6497
11.05.18
Топ-7 забобонів світу


Як привернути успіх, дізнатися, які почуття має до вас кохана людина, захиститися від усіх видів лихого ока, розпізнати знаки долі та віднайти багатство? Щоб отримати відповіді на всі ці питання, не обов'язково записуватися на сеанс до ворожки. Адже, для цього існують народні прикмети та забобони, які здатні легко пояснити будь-який незвичайний феномен.

Більшість із них стосується реальних життєвих спостережень за природними явищами, поведінкою тварин, особливостями побуту, тощо. Та й звучать вони цілком адекватно та зрозуміло. Але є і такі прикмети, існування яких, здається, не має ніякого логічного пояснення. Про це, ми детально розповімо у нашій статті про 7 найдивовижніших прикмет та забобонів усього світу.

Країна Фей (Ірландія)

Ця країна просто наскрізь просякнута глибокою вірою у потойбічних істот, а саме – в усі можливі втілення Фейрі: добрих та злих духів, фей, ельфів, лепреконів та баньши. У Південній Ірландії, де населення більш шанобливо ставиться до витоків своєї історії і завзято притримується давніх звичаїв та традицій, існує чимала кількість місць "зазначених хрестом" – високих пагорбів та долин, де за місцевими повір'ями мешкає чарівний народець. Селитися в тих місцях ніхто не наважується, бо вважають, що на подібного “сміливця” чекатимуть біди та хвороби.

Ірландці – великі жартівники і часом здається, що чимало їхніх забобонів були вигадані спеціально для того, аби покепкувати з туристів. Узяти хоча б славнозвісний камінь Бларні – великий, коричневого кольору камінь, що виступає зі стіни однойменного замку на висоті понад 45 метрів над землею. Кажуть, якщо чоловік поцілує його, то отримає винагороду – дар красномовства, перед яким, не встоїть жодна жінка! Головна заковика полягає у тому, що його слід цілувати, звисаючи з парапету стіни, поки гід буде тримати вас за ноги, а ви будете відчайдушно чіплятися руками за слизькі залізні поручні.

Багато ірландців також вірить в те, що магія озера під інтригуючою назвою “Devils Punch Bowl”, яке розташовується в недіючому жерлі вулкану на горі Мангертон в Кілларні, здатна вилікувати безпліддя. Якщо жінка поп'є крижаної води з цього озера, то її бажання обов'язково здійсниться.

Брудні забави (Шотландія)

Тільки-но почувши назву цієї країни, ми тієї ж хвилини уявляємо стандартну добірку образів-стереотипів: високі гори, гру на волинці, кілти, різнобарвні тартани шотландських кланів, віскі та Лохнеське чудовисько. Проте, Шотландія може здивувати нас не тільки цим. У цій країні існує одне дуже незвичайне повір'я. Якщо у день одруження, наречену намастити товстим шаром найсмердючішого та мерзенного бруду, який тільки можна вигадати (заздалегідь виготовленого доброзичливими родичами), то її шлюб буде міцним та щасливим.

У якості інгредієнтів для створення пахучої суміші, найчастіше використовують зіпсовані харчі – яйця, молоко, соуси, пиво, тощо. Після того, як благословенний бруд, буде повністю вкривати тіло та одяг дівчини, наречений має похвалитися нею, завітавши до усіх місцевих публічних закладів.

 

Загублений у часі (Мальта)

Мальта – прекрасна сонячна країна, відвідати яку, варто хоча б один раз у житті. Чим вона особлива? На Мальті, ви не знайдете жодного міського годинника, що показує точний час. Кожен годинник має два циферблати, на одному з яких, час поспішає, а на іншому – помітно спізнюється. Поясненням такого явища служить, як не дивно, зовсім не ірраціоналізм мальтійців, а бажання ввести у оману нечисту силу. Вважається, якщо диявол задумає кому-небудь заподіяти лихо, то перед цим неодмінно захоче дізнатися точний час. Але, через подібну плутанину, йому не вдасться втілити свої підступні задуми.

Жодних компліментів! (Італія)

Якщо ви побачите італійця, який із серйозним виглядом буде тицяти у ваш бік складеною з пальців "козою", то можете бути певні – перед вами зовсім не запеклий "рокер", а вкрай негативно налаштований забобонний мешканець, що чимдуж захищається від лихого ока. Місцеві вірять у те, що подібний жест виступає у якості головної зброї у боротьбі з поганим впливом. І, найчастіше, італійці використовують його, як не дивно, проти компліментів. Похвала на честь дорослого або дитини буде сприйнята, як бажання завдати шкоди. Тому, вирушаючи на відпочинок до Італії, тримайте свої "захоплення" при собі.

Світ, повний чудес (Англія)

Мешканці Туманного Альбіону, практично не відстають від Ірландії у забобонності, та готові похвалитися значною низкою "знаків долі". Наприклад, чимало англійців вірить у те, що привернути успіх можна наступним чином:

- знайшовши на прогулянці чотирилисник;

- зустрівши вранці на подвір'ї чорну кішку;

- спіймавши найбільшу кількість осіннього листя;

- під час трапези, зламавши вилочку – плечову кістку птиці;

- на початку місяця не менше 10 разів вимовити словосполучення "білий кролик".

Що стосується прикмет, які попереджають про можливі неприємності, то ними є:

- прогулянка під сходами;

- зустріч з декількома воронами за 1 раз;

- розбите дзеркало;

- перенесення садових знарядь праці: лопат, граблів на плечах;

- зіткнення у понеділок із лівшею або кульгавою людиною;

- нові туфлі, поставлені на стіл;

- побачена сорока;

- відкривання парасольки перед дверима будинку.

Оригінальний подарунок (Данія)

Якщо у данців виникають сімейні сварки, то перебитий спересердя, а також через необережність посуд, тут ні в якому разі не викидають. Чим більше його накопичується у домі, тим краще! Адже, напередодні Нового року, його обов'язково потрібно буде скласти перед дверима будинків своїх родичів та друзів. Чим вище, буде створений вами порцеляновий "Стоунхендж", тим більше щастя він принесе вашим близьким.

Нуль очок Ґрифіндору! (Єгипет)

Мабуть, Єгипет – одна з небагатьох країн, де місцеві діти не чекають омріяного "листа із Гоґвортсу". Адже, згідно з книгами Джоан Роулінг, подібні запрошення до школи магії приносять сови – а у Єгипті, ці птахи вважаються передвісниками нещастя. Що сказати – не судилося!

Окрім цього, єгиптяни мають змішані почуття по відношенню до ножиць. Особливо тих, що клацають. Особливо, у повітрі та тих, що у підсумку, нічого не ріжуть. Виконавши свою роботу, мешканці цієї країни, ніколи не залишають ножиці відкритими. Вважається, що таким чином, ті влаштують духам "криваву різанину". Безумовно, потойбічні істоти не будуть у захваті від подібного відношення – вони можуть сильно розсердитися та наслати біду.

Неможливо дізнатися усе найцікавіше та захоплююче про іншу країну, сидячи вдома. Безумовно, гарна книга може стати для вас своєрідним телепортом для подорожування у часі та просторі, але вона ніколи не замінить реальних вражень. Тому, набирайтеся сміливості, пакуйте речі, купуйте автобусні квитки онлайн на сайті inBus.ua, та вирушайте розкривати незвідані таємниці та секрети нашого світу.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок