Топ-7 мостів, на яких варто побувати!

3117
09.09.18
Топ-7 мостів, на яких варто побувати!

Автобусні перевезення і подорожі неможливо уявити без проїзду по мосту. Ці величні споруди безпосередньо показують силу і красу людської думки, яка знаходить втілення в сталевих конструкціях. Ми постараємося за допомогою тексту провезти Вас по найцікавішим мостам і розповімо, де їх шукати в реальному житті.

Цей міст може увігнати в комплекси всі інші споруди, оскільки з моменту своєї появи в 1998 році і по сьогодні вважається найдовшим в Європі. Включаючи віадуки, ця красива громадина простягається на 17,2 км. Дивлячись на нього, згадується історія Трентона Льюїса, якому доводилося проходити щодня яку, щоб потрапити на роботу. І на це йшло цілих 4 години!
Шестисмуговий міст включає приблизно 5 км під'їзних доріг, 11,5 км віадука і інше - основний міст. Видовище справді величне, особливо ближче до ночі, коли немає активного руху. Це місце настільки популярне, що в години пік відкриваються додаткові розвантажувальні смуги. Як і інші великі мости в Європі, він платний: для вантажного транспорту 10,1 євро, а легковику обійдеться в 2,25 євро. Звичайно, якщо Ви подорожуєте по квитках, які замовили на InBus.ua, можете про це не турбуватися!
Сьогодні - це ще й один з міцних і надійних мостів, оскільки витримує порив вітру до 240 км / ч. Якщо Ви опинитеся в Лісабоні під час землетрусу - тоді швидше прямуйте до мосту, оскільки він простоїть навіть в таких природних умовах. Все тому, що в процесі будівництва враховувалася куляста форма Землі: в результаті різниця в 80 см між північною і південною стороною вирішила безліч конструкторських проблем. Питання екології на цьому не обмежився: для того, щоб освітлення потужних ламп не потрапляють на річку, його спроектували особливим чином. Тому, нічне життя рибок залишиться тільки їхньою особистою справою)

50-річчя Турецької Республіки було ознаменовано відкриттям підвісного моста. Це було найдорожче будівництво на той момент: цілих 200 мільйонів доларів. Таку ж суму становив бюджет фільму «Титанік». Напевно Ви зрозуміли, що це була неймовірна сума!
При висоті в 64 метра, він володіє скромними показниками по висоті опор і ширині моста - всього 33 метри. Але, не варто списувати його з рахунків, оскільки для країни міст має велике значення. Сумно, що для пішоходів він закритий практично весь час. Тому, найзручніше вибрати автобусні перевезення InBus.ua. Особливо, варто опинитися на ньому у вечірній час: можна насолодитися сучасної підсвічуванням від Philips Lighting.

Міст Тисячоліття, як сучасний 17-ний підліток, дивовижний і загадковий. Він з'єднує Ньюкасл з англійським північчю. Це найточніший з реалізованих проектів: розбіжність реального споруди з кресленням склало всього 2 мм. По суті - це дві арки, одна з яких піднімається на 50 метрів. Сам міст утворює друга частина, яка розташована горизонтально. З'єднують їх загальні точки обертання.
Чудеса починаються в той момент, коли до мосту наближається велике судно. Він починає повертатися на 40 градусів: пішохідна частина піднімається, а верхня - опускається. В результаті 25-метровий зазор дозволяє пройти будь-якого гігантові. І на підйом потрібно всього 4,5 хвилини!

Міст встиг стати головним символом міста завдяки своїй дивній особливості: він тримається на одній опорі. Серед розвідних мостів він найдовший (82 метра) і дорогий: 110 мільйонів доларів. Крім того, він посів третє місце за величиною серед кабельних мостів в усьому світі!
Можна сказати, що він є «Анджеліною Джолі» серед інших мостів, оскільки відрізняється ідеальною симетрією. І це ще не все порівняння із зіркою. Міст ще й один з найбільш «струнких» - товщина полотна становить всього пару метрів. При цьому легкість конструкції ніяк не впливає на його вантажопідйомність, яка дозволяє щодня справлятися з багатотисячним потоком різних машин.

Навіть знаменитий Емпайр Стейт Білдінг програє цьому мосту в Південній Франції. 343 метра - ось висота, на якій Ви опинитеся, якщо виберете проїхатися по ньому. Він справжній атлант, оскільки важить як 36 китів при порівняно невеликій протяжності в 2,5 км. Відрізняється цікавою напівкруглої формою, радіусом в 20 км. Вартість проїзду на ньому становить від 4 до 7 євро. Це нас не дивує, оскільки на його зведення держава виділила 400 мільйонів євро.
Віадук Мійо тричі потрапляв на сторінки книги Рекордів: висока вежа, найвищі опори і автомобільний настил, який розташований на висоті 270 метрів.

Данія і Швеція тепер можуть активно ловити нелегалів, завдяки з'єднує їх мосту. Але, його особливості на цьому не закінчуються: цей гігант має тунель і дві частини. Одна з них з'єднується з підземкою на штучному острові Пеберхольм. Він був створений спеціально під будівництво моста: складається з насипу скель і інших порід. Острів Пеберхольм займає 500 метрів, а протяжність його становить 4 кілометри.
Вартість моста не розголошується, зате на його відкритті у 2000 року були присутні особливі гості: король Карл XVI і Маргрет II. Напевно, хід королівського подружжя зробило його таким дорогим: якщо Ви не купуєте квиток на автобус InBus.ua, проїзд обійдеться в 38 євро.

Двох'ярусний український міст, який прославився на весь світ своїм жалюгідним становищем, - це Крюківський міст міста Кременчук. Про нього згадувалося в хроніках каналу Discovery не випадково: під час руху поїзда він розгойдується з боку в бік на 20 сантиметрів.
Незважаючи на капітальний ремонт, який відбувся в 1988 році, він все також залишається улюбленим місцем для екстремалів. Міст знаменитий ще й тим, що щодня пропускає через себе більше 3000 фур - вагомий ризик, погодьтеся!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок