Подорож

Топ-8 покинутих місць на Землі, що лякають та заворожують

5033
31.10.17
Топ-8 покинутих місць на Землі, що лякають та заворожують

Покинутих будівель та навіть населених пунктів на нашій планеті безліч. І в кожного з цих місць є своя історія падіння. В одних випадках вони викликають захват, в інших – страх.

Ми обрали 8 найбільш цікавих місць, покинутих людьми, які овіяні містикою та справді заворожують.

Електростанція Шарлеруа у Бельгії

Запустінню цієї будівлі посприяв «Грінпіс». У 2006 році представники цієї організації виступили с доповіддю про те, що десята частина викидів діоксида вуглецю у Бельгії відповідає Шарлеруа. Ці негативні відгуки призвели до закриття станції у 2007 році.

Замок Міранда у Бельгії

Чудовий замок у неоготичному стилі покинутий ще у 1991 році. А спричинила це занадто висока вартість підтримання його у належному стані. Спонсорів не знайшлось, і замок закинули. Примітно, що тут знімався серіал «Ганнібал».

Військовий шпиталь Беліц у Німеччині (Бранденбург)

У цій покинутій будівлі лікувались і німецькі, і радянські військові. Пацієнтом шпиталю був навіть сам Гітлер. За словами місцевих мешканців та туристів, що відвідали Беліц, тут помічені паранормальні явища та відбуваються дивні речі.

Готель Дель-Сальто у Колумбії (Богота)

Будівлю покинули ще на початку 90-х років минулого сторіччя. Відбулось це у зв’язку із зменшенням цікавості готелю для туристів. Його занадто довго реконструювали. Крім того, тут відбулось кілька самогубств. Нерідко у якості причин для них називають містичні.

Острів відкриттів у США (Флорида)

У місті Бей-Лейк у 1974 році відкрили острів, що став частиною Світу Диснея. Тут можна було спостерігати за тваринами рідких видів. Але у 1999 році острів вирішили закрити для відвідувань, і з того часу він занедбаний.

Океанський лайнер SS America

На початку 40-х це був військовий корабель Уест Пойнт. Після війни ні став пасажирським. У 80-х виникла ідея перетворити його на в’язницю, але їй не судилось втілитись у життя. У 1994 році лайнер під час шторму сів на мілину біля одного с Канарських островів, а його екіпаж довелось евакуювати за допомогою гелікоптера.

Прип’ять в Україні

Після аварії на Чорнобильській АЕС, що відбулась у 1986 році, це мсто у Київській області практично миттєво спорожніло. Всіх мешканців евакуювали з нього і при цьому не дозволили взяти з собою жодних речей і пообіцяли швидке повернення. Але цього не сталось, і Прип’ять перетворилась на місто-привид. І покинута автостанція з самотнім іржавим автобусом, і дитячі майданчики сі зламаними гойдалками, і спорожнілі будинки. Все це виглядає, як знімальний майданчик пост апокаліптичного фільму.

Сьогодні тут вже набагато безпечніше, і навіть проводяться екскурсії.

Мічиганський центральний вокзал

Вокзал був збудований більш, ніж століття тому (у 1913 році). Тоді це була найвища залізнична станція у світі. У 1988 році вона припинила свою роботу. У 90-х на вокзал були допущені відвідувачі, але у зв’язку з тим, що почастішали випадки вандалізму, його остаточно закрили та взяли під охорону.

Це тільки кілька покинутих людьми місць. Напевно не менш цікаві об’єкти знаходяться ближче до Вашого дому, і достатньо купити білети на автобус, щоб потрапити туди. Не відкладайте реалізацію цих планів надовго. Прямо зараз замовте білети онлайн на сайті inBus.ua, і комфортабельний автобус відвезе Вас на найцікавіший відпочинок.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок