Топ примх європейських архітекторів

2672
04.08.18
Топ примх європейських архітекторів

І поки, хтось ще тільки мріє побудувати ідеальний будинок, інші вже встигли це зробити, і готові показати світу свій шедевр, тож приємного перегляду!

Перед нами будинок - мрія інтроверта! Господар цієї "фортеці" мабуть, зовсім не морочився. Ні для кого не є секретом, що найміцніший будинок, який "на століття" будують з каменю, а значить, немає сенсу витрачати час на інші варіанти. В цьому випадку, природа виступила головним архітектором, а людина просто підбудувала її творіння під свої потреби.

Будинок має асиметричні віконця, дах з одного боку покритий черепицею, з іншого - плоский скат. Але найдивнішим в цій будівлі є його інтер'єр. Всередині панує цілком сучасна обстановка - 2 красиво обставлених поверху, камін і навіть басейн. Єдиний мінус - відсутність електрики. Але для фанатів "кам'яного віку" це явно не перешкода!
У творчих людей завжди все "догори дригом". І в цьому плані творець відомого польського будинку-перевертня, перевершив усіх. Спати тут доводиться на стелі, а вхід в будинок знаходиться в віконці на даху. Інтер'єр будинку виконаний в стилі соціалістичного реалізму: всередині є всі зручності, а також телевізор, дерев'яний стіл з найдовшою цільної дошки в світі (36,83 м) і великий комод.

Якщо колись господар будинку і хотів проживати в ньому особисто, але незвичайний вигляд будівлі викликає пекучий інтерес у туристів, явно відбиваючи усіляке бажання. Сьогодні в будинок водять екскурсії, що також приносить чималий прибуток автору проекту, а, отже, не велика втрата.

Створення цього творіння, прийшло в голову одному дуже талановитому скульптору на ім'я Аннет Пауль, яка, без сумніву, мала відмінний музичний слух. Незабаром по її проекту був побудований так званий Співаючий будинок - пофарбований в волошковий колір, і прикрашений безліччю воронок і дренажних труб, об'єднаних в загальну систему.
Фасад будівлі являє собою щось, що нагадує гротескний оркестр. Дивлячись на нього, згадується рядок з вірша В. Маяковського: «... а ви ноктюрн зіграть могли б на флейті водостічних труб?». Головним музикантом в цьому випадку виступає, звичайно ж, не людина, а дощ. У непогожі дні, вода стікає по чітко продуманій конструкції труб і тим самим "виконує" незвичайну музику.
А послухати її ви зможете, доїхавши до Дрездена автобусним рейсом Запоріжжя-Київ-Дюссельдорф (3039).

Дві гігантські вежі (76 і 110 метрів), іменовані Bosco Verticale, є ще одним яскравим зразком синергії людини і природи. Творці даного житлового комплексу - архітектори Джанадреа Баррека, Джованні Ла Варрі і Стефано Боері, прагнули нагадати людям про роль екології в нашому житті, а також про любов і повагу до творінь природи - рослин і тварин.

По суті, результатом їхньої спільної праці став ідеальний будинок для біологів і ботаніків: тераси кожного поверху рясніють зеленими насадженнями (близько 900 різних видів дерев, 5000 кущів та 11 000 трав'яних доріжок і квіткових клумб). Все це сприяє формуванню міської екосистеми, середа якої, слугує ідеальним домом для птахів і комах.
Крім цього, існування Вертикального лісу дозволяє ефективно працювати над очищенням міського середовища від пилу, захистом від шумового забруднення і сонячної радіації, а також забезпеченні його жителів чистим, свіжим повітрям з високим вмістом кисню.

Ще один еко-будинок, а точніше - величезний житловий комплекс, що нагадує своїм зовнішнім виглядом розмальовану раковину равлика, а формою - величезну підкову, прикрашає собою вулицю німецького містечка Дармштадт. Це творіння належить відомому австрійському художнику і архітектору Фріденсрайху Хундертвассеру і є одним з багатьох створених ним пам'ятників природи.

Відмітна особливість Waldspirale полягає в повній відсутності прямих ліній і гострих кутів,конструкція трохи "пливе", і віддалено нагадує нерівномірно зпечений пиріг, з великою зеленою зоною на даху. Крім того, варто відзначити, унікальний дизайн будівлі - немає жодного однакового елемента в оформленні, і це при тому, що будинок прикрашають більше ніж 1000 дверей та вікон!

На одній з вулиць Роттердама красується цілий ряд кубічних житлових будинків, які займають майже всю вулицю Оверблаак. Автором цього винаходу є датський архітектор Піт Блом. Він багато років мріяв створити своєрідний "ліс посеред міста", в якому будинки виступали б в ролі дерев. І, як ми бачимо, йому це вдалося: він створив 40 екологічно чистих житлових об'єктів, 2 з яких, більше за інших і відведені під музей Show Cube, що оповідає про принади життя в "світі кубізму".

Кожен "кубик", що підноситься над цокольним поверхом - входом в будівлю, складається з 3 поверхів: на першому розташовується вітальня і кухня, на другому - спальні і ванні кімнати, а третій поверх, часто облаштовують під мансарду або розбиває на ній міні-сад. Практично у всіх "кубиків" є свої постійні господарі, які завжди раді з гордістю провести пізнавальну екскурсію всередину будинку.

Нашій батьківщині теж є чим похвалитися, і нехай цей будинок не відноситься до житлових, але до відвідуваних із завидною регулярністю - вже точно! Перед вами автентичний український ресторан "Старий Млин" - справжня гордість Тернополя.
Будинок побудований на місці старого парового млина і складається з 4 поверхів, де розміщується величезна кухня і зали для відвідувачів. Біля входу в ресторан гостей зустрічає мозаїчний камінь, привезений з дому відомого на весь світ каталонського архітектора Антоніо Гауді.

Самі господарі закладу, називають своє творіння "самогонної ресторацією". Гостей радо пригощають місцевими видами "перваку", подають страву під назвою "Перше причастя українця" - традиційний червоний борщ з часниковими пампушками, а також ще одне "екстравагантне блюдо" - сало в шоколаді на цитрусової скоринці.

Сподіваємося, що дана добірка додасть вам +100 до натхнення і зовсім скоро вам буде, чим здивувати не тільки рідну країну, а й "бувалу" стареньку Європу.
А поки, можете дозволити собі захоплюючу поїздку з метою особисто оглянути й помацати дані шедеври архітектури. Пам'ятайте про те, що купити автобусні квитки онлайн, ви зможете на сайті inBus.ua.
Доброї вам подорожі!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок