Топ найсмачнішою вуличної їжі в Європі

3925
11.09.18
Топ найсмачнішою вуличної їжі в Європі

Подорожі на автобусі припускають велику свободу, ніж будь-який інший вид транспорту. У будь-який момент можна зробити зупинку на вимогу шлунка, щоб поласувати чимось особливим і недорогим. Стикнутися з національним колоритом і відчути ситість допоможе вулична їжа. Отже, список затребуваного стріт-фуду за версією Європи - перед Вами!

Незважаючи на те, що це блюдо заполонило весь Балканський півострів, краще його шукати на вулицях Хорватії. Якщо Ви побачите смажені ковбаски, які зроблені з перемеленої яловичини і свинини, з додаванням цибулі і приправ - це саме чевапчичи. У класичному виконанні м'ясна складова повинна бути нарубают ножем, а не подрібнена за допомогою м'ясорубки. Подають з ароматним білих хлібом, який називається пита, а також стручковим перцем, нарізаним кільцями. А якщо і цього виявиться мало, тоді отримаєте добавку у вигляді смаженої картоплі і скибочок помідора.

Якщо Ви купили квитки InBus.ua і поїхали до Німеччини, тоді терміново пробуйте каррівурст. Ні, до відомої виконавиці це блюдо не має ніякого відношення, будьте спокійні. Рецепт страви: смажена сарделька, яка подається в особливому соусі з порошку каррі і кетчупу. Герта Хойвер - жінка, яка винайшла це дивовижне поєднання смаків, містила маленьку закусочну в Шарлоттенбурге. А тепер її дітище має власний музей. У ньому Ви навіть можете купити пам'ятну футболку з написом: «Dont worry, be Curry».

Легендарний десерт, який присутній практично у всіх фільмах і мультиках про Італію. Люди будь-якого віку обожнюють морозиво і, звичайно ж, не уявляють свого дитинства без цієї холодної смакоти. Окремий куточок в серці мандрівників займає джелато - то саме італійське морозиво, рівних якому просто не існує. Літня спека буде переможений завдяки цій приємній прохолоді, а зимові вечори можна зігріти чашкою кави з ніжним ванільним джелато.

Смакота з гречаного борошна в цій країні подається з яйцем і шинкою. Ми точно не можемо від неї відмовитися - не радимо і Вам, тим більше, що з цією стравою пов'язана цікава традиція, яка сягає своїм корінням глибоко в історію. Коли молодята вперше входять в своє нове житло, вони залишають в затишних куточку найпершу галету, приготовлену в цьому будинку. Таким чином, пара прощається з минулим, як би відкуповуючись від нього. А також запрошує майбутнє щастя, яке буде примножуватися в цих стінах. Звичайно, так було в минулому столітті і згодом «чорна» борошно була забута. Біла мука початку коштувати набагато дешевше і поступово замінила галети. Будемо сподіватися, що Ви потрапите на випічку саме з гречаного борошна, щоб насолодитися тим самим оригінальним смаком. Навіть, якщо це трішки дорожче.

Солоденькі пірожочкі, пірожулі, Пироженко, які обсмажені у фритюрі до хрусткої скоринки. Це вже традиційний мальтійський десерт, який складається з начинки у вигляді пюре з фініків на основі тесту. Слово імкарет - це похідна від множини слова макрут і перекладається як «ромбовидні». Проте, в маленьких вуличних кафешках можна зустріти не тільки ромбоподібну форму, але і прямокутну. Можемо Вас запевнити: від зміни форми досконалість смаку не змінюється.

Ця назва для типової австрійської їжі, яка складається з німецьких сосисок, каррі, цибулі, кетчупу і гірчиці. Так, воно також популярно на всій території Німеччини, але саме в Австрії сосиски братвурст просто неповторні! Без гострих соусів і прянощі Босна трохи схожа на американський хот-дог. До речі, назва Боснії, як пояснює лінгвіст Хайнц Дітер Поль (ім'я звучить авторитетно), походить від прикметника «боснійський». У жителів Австрії це слово якраз асоціюється з пряної і гострою їжею. Це дійсно яскравий смак, який стоїть відчути хоча б раз в житті. А краще «так ще раз і ще багато-багато разів»!

Якщо Ви вже купили на сайті InBus.ua квитки до Болгарії, тоді уважно прочитайте про чарівну їжі з листкового тіста. Баніца вважається традиційною стравою, яке має неймовірну кількість начинок. Тут може бути м'ясо, сир, сир, фрукти або овочі - Ви точно знайдете ідеальне поєднання смаків. Тим більше, що у цій їжі просто фундаментальна ідея. Баніца символізувала частина національної Космогонії і світоустрою. Форма для випікання - вришнік - вважалася небом, а розкачане тісто - Землею. Творець вирішив укрити Землю покривалом неба, але вона виявилася занадто великою. Тоді Бог прийняв рішення її придавити: так з'явилися гори і рівнини, а також багатошаровість зі складками у тесту.

Пам'ятайте тістечка «Кошик» з кремовими грибочками, крапелькою варення на денці і хорошими дитячими спогадами? Ви забудете про них в ту ж секунду, коли спробуєте цей десерт і запишіть в пам'ять нові асоціації. Паштел де ната - це чашечка з листкового тексту, яка наповнена заварним кремом. Це суцільне задоволення придумали (завмріть від несподіванки) - католицькі монахи, послушники монастиря Жеронімущ. Сталося до 18 століття в Лісабоні. Яєчні білки в той час використовувалися для крохмалення чернечого облачення, а ось жовтки, що залишилися йшли на приготування тістечок та іншої випічки.

Ця страва виявилося в угорській кухні з настанням турецького ярма, але деякі джерела відносять його до давньоримським коріння. Проте, коржик робиться з дріжджового тексту і опускається в киплячу олію. Думаєте, чому ж вона відрізняється від наших, місцевих пиріжків? А тим, що подається зі сметаною, сиром і, на хвилиночку, часниковим соусом. Або всіма цими складовими разом. Тому, якщо Ви плануєте романтичну поїздку, лангош - це саме те, що Вам потрібно, адже для «взаєморозуміння» краще їсти однакову часникову начинку.

Сподіваємося, Вам було смачно читати про це і якщо Ви вже налаштували свої гастрономічні радари, тоді висуваєтеся назустріч подорожей з квитками InBus.ua!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок