Побачити Париж і не померти. Як?

5282
13.07.18
Побачити Париж і не померти. Як?

Коли краще їхати до Парижу?

Звичайно, Париж чудовий у будь-яку погоду і в будь-яку пору року. Літо у французькій столиці дарує теплі ночі і яскраві сонячні дні. Місто перемикається на цілодобову активність: всюди проводяться фестивалі, вечірки і безкоштовні концерти. Єдиний мінус - виснажлива спека, від якої можна сховатися тільки в музеях і кафешках з кондиціонерами.

Осінь у Парижі - чудова, спека змінюється приємним теплом, віє легкий вітерець з ароматами листя, парфумів і смачної їжі з ресторанів. Тепла погода сприяє тривалим пішим прогулянкам, а якщо раптом розпочнеться дощ, завжди можна сховатися від нього в найближчій кав'ярні та випити кави зі смачними французькими круасанами.

Зими тут добрі тим, що в місті менше туристів. Зазвичай тут немає снігу, і йде дощ. Тому в цей час року краще відвідати музеї, театри і кабаре. А вже з кінця листопада Париж «одягають» в святкові різдвяні вогні, тому всюди панує особлива атмосфера.

Весна у Парижі сповнена романтикою, місто потопає в квітучих каштанах, крокусах та фуксіях. На вулицях тепло і сонячно, і тому багато хто вважає квітень і травень найкращим періодом для відвідування французької столиці.

Яким пам'яткам варто приділити увагу: Топ-5 must-see у Парижі

Париж - місто величної архітектури, високих колон і будинків з візерунками. Уряд Франції дуже вибагливо ставиться до всіх історичних пам'яток, тому жителям центру заборонено використовувати зовнішню рекламу, використовувати кольорові фіранки і навіть ставити на вікна яскраві квіти. Завдяки цьому, куди б ви не пішли, Париж буде оповитий своїм неповторним шармом. Будь-яка вуличка стає визначною пам'яткою і зможе подарувати вам незабутні емоції.Ми пропонуємо список з 5-ти пам'яток, які обов'язково варто відвідати. 


Ейфелева вежа
Ми не могли не включити у перлік цю найвідомішу пам'ятку в світі. За останніми підрахунками, тут буває близько 7 мільйонів відвідувачів на рік. Ввечері вежа світиться маленькими вогниками, і це видовище справді захоплює. Але для більшості туристів Ейфелева вежа стає мало не найбільшим розчаруванням - в денний час вона виглядає, як величезна марна купа металу, а її вечірнє мерехтіння триває всього лише 5 хвилин. І якщо Ви не купили квиток для відвідування вежі заздалегідь на сайті, то доведеться витратити дуже багато часу в чергах.

Звичайно, краєвид з оглядових майданчиків вежі відкривається чудовий, але є місця, на яких панорама Парижа виглядає анітрохи не гірше, а вартість їх відвідування значно нижча.


Лувр
Цей величезний і вражаючий музей - одне з найцікавіших і неоднозначних місць Парижа. Адже, з одного боку, такий грандіозний музей просто не можна пропустити, а з іншого, усі, хто відвідав Париж вже не раз, кажуть, що на перший приїзд відвідування цього музею краще не планувати.

У будівлі 5 поверхів і 35 000 експонатів! Його можна відвідати, тільки якщо у вас є для цього вільний день, який ви готові присвятити спогляданню творів мистецтва. Більш того, даний захід сподобається тільки шанувальникам класики. Якщо ви полюбляєте сучасне мистецтво, то в Парижі ви знайдете величезну кількість галерей і безкоштовних виставок цікавих популярних художників і скульпторів.
Собор Паризької Богоматері
Нотр-Дам-де-Парі - вельми монументальна пам'ятка, яку обов'язково варто подивитися у Парижі. Собор став особливо популярним після виходу одноіменного мюзиклу. Але, на відміну від більшості соборів Парижа, за відвідування Нотр-Дама доведеться заплатити, а для цього доведеться відстояти в довгій черзі.

Паризький Діснейленд
Якщо ви приїхали до Парижу на відпочинок з дітьми, то першим місцем зі списку must-see має бути Діснейленд, який вважається найкращим парком розваг у світі - величезна кількість атракціонів вразить будь-якого відвідувача. Щоправда, доведеться витратити якийсь час на дорогу, адже він знаходиться за межами міста. 

Тріумфальна арка
Вона гордо височіє над Єлисейськими полями і не дарма вважається символом Парижа нарівні з Ейфелевою вежею. Не дивно, адже краєвид, який відкривається з Арки, мабуть, навіть більш вражаючий. Також вхідний квиток сюди коштує дешевше і туристів тут менше.

Топ-3 найбільших розчарувань туристів у Парижі

Незважаючи на те, що  Париж має мільйони шанувальників, людей, які його нелюблять теж достатньо. Багато хто мріє його побачити і ідеалізує, та побувавши там наживо, відчувають розчарування. Саме тому Вам варто дізнатися про головні недоліки такого популярного туристичного міста:


Надмірна кількість туристів і емігрантів
Величезні черги до пам'яток, сторонні люди на Ваших фото - лише мала частина мінусів величезної туристичної популярності Парижу. До всього іншого, в місті дуже багато емігрантів і бездомних, які не завжди доброзичливо налаштовані. Тому намагайтесь не гуляти в віддалених районах у вечірній час, щоб уникнути неприємних ситуацій;

Велика кількість сміття на вулицях
Цей пункт завжди дивує непідготовлених туристів - за рогом величного старовинного будинку може знаходитися справжнє сміттезвалище, а варто зайти подалі від центральних вулиць - і від смороду паморочиться голова. Місцева влада відчайдушно намагаються боротися з цим явищем, але така ситуація - наслідок надмірної кількості туристів і емігрантів і тому вирішити її дуже складно;
Високі ціни на житло
Звичайно, Париж - місто не з дешевих, та  ціни на все тут значно відрізняються від інших міст Франції. Але ціни на житло - окрема тема. Кімната на двох не в найкращому хостелі обійдеться не менш ніж 40 € на добу! Тому бюджетним туристам у Парижі доведеться неабияк економити на багатьох розвагах.

Париж - місто контрастів, але воно не дарма отримало звання одного з найгарніших і найатмосферних місць на планеті. І якщо Ви вирішите побачити його наживо, воно точно не залишить Вас байдужим! Купуйте автобусні квитки онлайн на сайті inBus.ua. Бажаємо вам гарного відпочинку та нових вражень!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок