Вид згори краще: топ-6 оглядових коліс Європи

13538
14.10.18
Вид згори краще: топ-6 оглядових коліс Європи

Щоб отримати насолоду від прекрасною панорамою міста, і зробити купу крутих знімків, вам не обов'язково буде долати Over 9000 сходинок, піднімаючись на оглядовий майданчик місцевої ратуші. Можна обійтися і без жертв, при цьому, подвоїти отримане задоволення, зробивши свій вибір на користь місцевого колеса огляду.
Let`s roll!

Перш, ніж відправлятися за кордон, не завадить захопитися красою і величчю місцевих споруд. Для цього рекомендуємо відправитися до Харкова, де вас чекає найбільше, на сьогоднішній день, колесо в Україні, висотою в 55 метрів. З найвищої точки атракціону відкривається мальовничий вид на головні культурні, торговельні та природні об'єкти міста: Успенський собор, Держпром, Університет, а також парк Саржин Яр.
Тип кабінок - річний, всього їх 39, кожна з яких обладнана безпечним огорожею, і вміщує в себе до 6-ти осіб. Також присутній окрема кабінка для інвалідного візка і супроводжуючого. Повне коло колесо робить приблизно за 20 хвилин.

Якщо опинитеся в сусідній Білорусії, і вирішите відвідати знамениту столицю, то неодмінно оціните місцеву визначну пам'ятку - колесо огляду в парку Горького. З висоти 56 метрів, ви зможете зробити чудові фотографії Мінська і протікає через все місто річки Свіслоч.
У вихідні дні атракціон користується просто шаленою популярністю, як серед місцевих, так і приїжджих - більше 2-х тисяч бажаючих прагнуть зайняти містечко в одній з кабінок відкритого або закритого типу. Всього колесо здатне прокатити за раз до 144 осіб.

Гігантське колесо Відня, обділені увагою австрійців на самому початку свого існування, на сьогоднішній день, користується величезним успіхом у туристів. У 2018, цьому унікальному творінню виповнився 121 рік - більше півстоліття йому довелося прочекати своїх шанувальників, при цьому переживши Другу Світову війну і загрозу демонтажу через банкрутство власника.
Головною причиною, по якій неодмінно варто відвідати цей атракціон, є не тільки те, що воно досить висока - майже 65 метрів, і пропонує насолодитися чарівними видами співучої Відня. Родзинка "Riesenrad" полягає в особливостях його конструкції.
Яскраво-червоні кабінки чортового колеса (всього 15) своєї довгастої формою нагадують місткі, засклені гондоли. Але найдивніше те, що всередині гондоли виявляється дуже затишне міні-кафе, з елегантним інтер'єром в стилі ретро. Стіни оббиті червоним деревом, підлоги вистелені м'якими килимами, і по всьому периметру розміщені невеликі столики на 3-х персон, де можна насолодитися чашкою кави зі знаменитою австрійською випічкою або ж замовити романтичну вечерю. Всього в кабінці вміщується до 12-ти чоловік.
Власники атракціону також пропонують додатковий сервіс - оренду кабінок для урочистих заходів та прес-конференцій. Кажуть, вартість оренди стартує від 130 євро за півгодини.

Рухаємося далі, і на черзі у нас виявляється одне з головних прикрас парку розваг Мтацминда, розташованого на однойменній горі в Тбілісі. Атракціон обладнано за останнім словом техніки - кабінки закритого типу, повністю засклені і міцні, з підігрівом і навіть телевізорами! Цілком ймовірно, що останнім пристосування використовується виключно для відволікання уваги схвильованих дітей, оскільки навряд чи дорослим відвідувачам, захочеться відірвати погляд від прекрасного виду на місто і його околиці.
Висота споруди становить 80 метрів, кожна кабінка здатна вмістити до 4-х чоловік. Крім чортового колеса, можна також відвідати Пантеон письменників і громадських діячів Грузії, собор Святого Давида і знаменитий ресторан "Фунікулер".

Евроколесо, є однією з головних визначних пам'яток італійського містечка Равенна. Воно вважається найбільшим після Лондонського ока в Європі.
Споруда знаходиться в розважальному парку, з удаваним на перший погляд, вигаданою назвою "Мірабіліндія", і досягає у висоту 90 метрів. Колесо обладнано 50-ма відкритими кабінками, кожна з яких, вміщує до 4-х чоловік.
Кажуть, що найкраще приходити сюди на заході, щоб помилуватися вечернями вогнями Равенни, а також видами найближчих пляжів. Евроколесо також називають одним з найяскравіших у світі, завдяки підсвічуванню з 50 тисяч світлодіодних лампочок. З настанням темряви, коли включать ілюмінацію атракціону, у вас буде шанс особисто переконатися в тому, наскільки правдиве це судження.

Для тих, хто вже встиг набратися досвіду і готовий до цього випробування, пропонуємо пройти перевірку на сміливість на найбільшому чортовому колесі Європи, під назвою Лондонське око. Воно знаходиться на південному березі Темзи і його висота становить 135 метрів - майже 45 поверхів! З нього вам відкриється дивовижний вид на столицю і передмістя. Варто відзначити, що дальність видимості при ясній погоді складе більше 40 кілометрів.
Не можна обійти увагою комфортабельність і високий рівень безпеки споруди. Лондонське око пропонує відвідувачам 32 просторі, надійні і добре кондиціоновані кабінки у вигляді капсул, в кожну з яких, поміщається до 25 чоловік. Один оборот займає приблизно півгодини, чого цілком вистачає для проведення повноцінної фотосесії.
Вечірньої пори спорудження спалахує сотнями яскравих вогнів, завдяки світлодіодному підсвічуванню від Color Kinetics, і являє собою не менш чарівне видовище.

Якщо вам невідомий страх висоти, і ви жадайте нових пригод, тоді можете сміливо відправлятися підкорювати 3 найбільших колеса огляду в світі.
1. Зірка Наньчана
Це розважальне споруда розташована в однойменному окрузі в Китаї. Його висота практично дорівнює Кельнському собору - одному з найвищих в світі, і становить 160 метрів! Він оснащений 60-ма сучасними кабінками з системою кондиціонування, здатних вмістити до 480 відвідувачів. Час обороту атракціону становить 35 хвилин.
2. Сінгапурське колесо огляду
Наступним на черзі, виявиться чортове колесо висотою в 165 метрів, з шикарною панорамою на місто, його околиці, а також острова Джохор, Батам і Бінтан. Примітним є те, що атракціон вбудований в 3-х поверховий будинок терміналу, де знаходиться безліч магазинів, модних бутиків, кафе і ресторанів. Воно має 28 затишних за всіма мірками кабінок, кожна з яких, розрахована на 28 чоловік. Час обертання колеса становить 30 хвилин.
3. Хай Роллер
І останнім, але не за значенням, є Хай Роллер, що носить горде звання найбільшого колеса огляду в світі. Він розташований в одному з найбільш "гарячих" районів Лас-Вегаса, США. Висота споруди дорівнює 168 метрам, число сферичних засклених кабінок - 28, в кожну з них вільно поміщається до 40 чоловік. Для посилення wow-ефекту, а також гармонійного поєднання із загальним зовнішнім виглядом міста, атракціон висвітлюється 1500 світлодіодними ліхтарями.
Якщо ви готові до захоплюючих дух пригод, то швидше за пакуйте валізи, купуйте автобусні квитки онлайн на сайті inBus.ua і вирушайте пізнавати світ!
Бажаємо вам чудового відпочинку!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок