Support service
FAQ
17 junetuesday
Date

Top of the most delicious street food in Europe

2550
10.09.2018
Top of the most delicious street food in Europe

Подорожі на автобусі припускають велику свободу, ніж будь-який інший вид транспорту. У будь-який момент можна зробити зупинку на вимогу шлунка, щоб поласувати чимось особливим і недорогим. Стикнутися з національним колоритом і відчути ситість допоможе вулична їжа. Отже, список затребуваного стріт-фуду за версією Європи - перед Вами!

Незважаючи на те, що це блюдо заполонило весь Балканський півострів, краще його шукати на вулицях Хорватії. Якщо Ви побачите смажені ковбаски, які зроблені з перемеленої яловичини і свинини, з додаванням цибулі і приправ - це саме чевапчичи. У класичному виконанні м'ясна складова повинна бути нарубают ножем, а не подрібнена за допомогою м'ясорубки. Подають з ароматним білих хлібом, який називається пита, а також стручковим перцем, нарізаним кільцями. А якщо і цього виявиться мало, тоді отримаєте добавку у вигляді смаженої картоплі і скибочок помідора.

Якщо Ви купили квитки InBus.ua і поїхали до Німеччини, тоді терміново пробуйте каррівурст. Ні, до відомої виконавиці це блюдо не має ніякого відношення, будьте спокійні. Рецепт страви: смажена сарделька, яка подається в особливому соусі з порошку каррі і кетчупу. Герта Хойвер - жінка, яка винайшла це дивовижне поєднання смаків, містила маленьку закусочну в Шарлоттенбурге. А тепер її дітище має власний музей. У ньому Ви навіть можете купити пам'ятну футболку з написом: «Dont worry, be Curry».

Легендарний десерт, який присутній практично у всіх фільмах і мультиках про Італію. Люди будь-якого віку обожнюють морозиво і, звичайно ж, не уявляють свого дитинства без цієї холодної смакоти. Окремий куточок в серці мандрівників займає джелато - то саме італійське морозиво, рівних якому просто не існує. Літня спека буде переможений завдяки цій приємній прохолоді, а зимові вечори можна зігріти чашкою кави з ніжним ванільним джелато.

Смакота з гречаного борошна в цій країні подається з яйцем і шинкою. Ми точно не можемо від неї відмовитися - не радимо і Вам, тим більше, що з цією стравою пов'язана цікава традиція, яка сягає своїм корінням глибоко в історію. Коли молодята вперше входять в своє нове житло, вони залишають в затишних куточку найпершу галету, приготовлену в цьому будинку. Таким чином, пара прощається з минулим, як би відкуповуючись від нього. А також запрошує майбутнє щастя, яке буде примножуватися в цих стінах. Звичайно, так було в минулому столітті і згодом «чорна» борошно була забута. Біла мука початку коштувати набагато дешевше і поступово замінила галети. Будемо сподіватися, що Ви потрапите на випічку саме з гречаного борошна, щоб насолодитися тим самим оригінальним смаком. Навіть, якщо це трішки дорожче.

Солоденькі пірожочкі, пірожулі, Пироженко, які обсмажені у фритюрі до хрусткої скоринки. Це вже традиційний мальтійський десерт, який складається з начинки у вигляді пюре з фініків на основі тесту. Слово імкарет - це похідна від множини слова макрут і перекладається як «ромбовидні». Проте, в маленьких вуличних кафешках можна зустріти не тільки ромбоподібну форму, але і прямокутну. Можемо Вас запевнити: від зміни форми досконалість смаку не змінюється.

Ця назва для типової австрійської їжі, яка складається з німецьких сосисок, каррі, цибулі, кетчупу і гірчиці. Так, воно також популярно на всій території Німеччини, але саме в Австрії сосиски братвурст просто неповторні! Без гострих соусів і прянощі Босна трохи схожа на американський хот-дог. До речі, назва Боснії, як пояснює лінгвіст Хайнц Дітер Поль (ім'я звучить авторитетно), походить від прикметника «боснійський». У жителів Австрії це слово якраз асоціюється з пряної і гострою їжею. Це дійсно яскравий смак, який стоїть відчути хоча б раз в житті. А краще «так ще раз і ще багато-багато разів»!

Якщо Ви вже купили на сайті InBus.ua квитки до Болгарії, тоді уважно прочитайте про чарівну їжі з листкового тіста. Баніца вважається традиційною стравою, яке має неймовірну кількість начинок. Тут може бути м'ясо, сир, сир, фрукти або овочі - Ви точно знайдете ідеальне поєднання смаків. Тим більше, що у цій їжі просто фундаментальна ідея. Баніца символізувала частина національної Космогонії і світоустрою. Форма для випікання - вришнік - вважалася небом, а розкачане тісто - Землею. Творець вирішив укрити Землю покривалом неба, але вона виявилася занадто великою. Тоді Бог прийняв рішення її придавити: так з'явилися гори і рівнини, а також багатошаровість зі складками у тесту.

Пам'ятайте тістечка «Кошик» з кремовими грибочками, крапелькою варення на денці і хорошими дитячими спогадами? Ви забудете про них в ту ж секунду, коли спробуєте цей десерт і запишіть в пам'ять нові асоціації. Паштел де ната - це чашечка з листкового тексту, яка наповнена заварним кремом. Це суцільне задоволення придумали (завмріть від несподіванки) - католицькі монахи, послушники монастиря Жеронімущ. Сталося до 18 століття в Лісабоні. Яєчні білки в той час використовувалися для крохмалення чернечого облачення, а ось жовтки, що залишилися йшли на приготування тістечок та іншої випічки.

Ця страва виявилося в угорській кухні з настанням турецького ярма, але деякі джерела відносять його до давньоримським коріння. Проте, коржик робиться з дріжджового тексту і опускається в киплячу олію. Думаєте, чому ж вона відрізняється від наших, місцевих пиріжків? А тим, що подається зі сметаною, сиром і, на хвилиночку, часниковим соусом. Або всіма цими складовими разом. Тому, якщо Ви плануєте романтичну поїздку, лангош - це саме те, що Вам потрібно, адже для «взаєморозуміння» краще їсти однакову часникову начинку.

Сподіваємося, Вам було смачно читати про це і якщо Ви вже налаштували свої гастрономічні радари, тоді висуваєтеся назустріч подорожей з квитками InBus.ua!