Подорожі, Відпочинок

6 історій людей, які кинули все заради подорожей

8912
01.03.18
6 історій людей, які кинули все заради подорожей

Тема самостійних подорожей викликає в молоді величезну цікавість. За останні 5—7 років сотні, а навіть тисячі людей по всьому світу приміряли такий спосіб життя на собі – хтось вирушив у навколосвітню мандрівку без грошей, а хтось перейшов на віддалений заробіток і насолоджується життям, подорожуючи світом. У цій статті ми розповімо про тих, хто полишив усе заради нових країн і свіжих вражень.

Своїм ходом

Дует Віталія Ічина й Лізи Грачової прославився через невеликі відео про подорожі на Youtube. Пара познайомилася приблизно 7 років тому в соціальних мережах, і їхніми першими спільними поїздками були пакетні тури в Єгипет і Туреччину. У той час Віталік вже освоював заробіток у мережі, а в Лізи була, як вона сама зізнається, «жорстка п'ятиденка» і 4 різні роботи.

Першою самостійною подорожжю стала поїздка до Таїланду. Щоб підготуватися до подорожі, їм довелося ретельно обмірковувати маршрути і бронювати квитки онлайн. Далі «Своїм ходом» побували в Азії, об'їздили на автомобілі Штати та відправилися в круїз Європою.

Сьогодні на їхньому Youtube-каналі понад дві сотні підписників, причому дехто з них подорожує разом із цією парою.

Лише місяць тому Ліза і Віталік офіційно стали чоловіком і дружиною. Глядачам вони показали свою весільну церемонію, що відбулася на філіппінському острові Боракай, та весь процес підготовки до свята.

Зараз це подружжя є адміністраторами декількох груп-мільйонників у мережі ВКонтакте і власниками популярних сторінок в Instagram. У їхньому портфоліо налічується більш як 40 країн.

Джон і Єва

Ці двоє доводять, що протилежності притягуються. Він – з Канади, вона – з Росії. Основний метод спілкування з аудиторією – відеоблог. Чудових роликів і тривалих подорожей могло б не бути, якби вони за збігом обставин не зустрілися в поїзді Москва — Санкт-Петербург. Джон під час знайомства перебував у Росії за програмою обміну фахівцями, а Єва їхала до Північної столиці, щоб стати одним із факелоносців Олімпійських ігор у Сочі. Джону піти з роботи було значно легше, ніж Єві. Коли він, бувши викладачем англійської мови, просто попередив усіх своїх учнів за деякий час до поїздки, то його дружина до останнього відкладала зі звільненням.

Два роки тому вони все ж зважилися на навколосвітню подорож. За цей час вони встигли об'їздити частину російських областей, Азію, Африку, Південну й Північну Америку. Тепер Джон і Єва підкоряють малі провінційні терени, розповідаючи цікаві історії про пригоди й влаштовуючи зустрічі із шанувальниками. Так вони планують доїхати від Далекого Сходу до центральних регіонів.

Цікавий факт щодо бороди Джона. Не потрібно бути надто спостережливим, аби помітити, що вона кожного випуску стає довшою. Сам герой пояснює це так: вони з братом домовилися не стригтися, поки не зустрінуться в Канаді.

Goodbye normals

Це був один із проектів, які сьогодні називаються бомж-трипами. Здавалося, Микита Дьомін і Ольга Тиманова зустрілися, щоб популяризувати низькобюджетні подорожі, і на весь світ заявити, що об'їхати земну кулю можна, витрачаючи лише мінімум коштів.

Головним джерелом доходу хлопців, котрі полишили все, була квартира в Москві, яку вони здавали в оренду. Вони об'їхали Азію, Африку і Південну Америку, знімали короткі відео та показували цікаві випадки з їхніх подорожей. Учасники проекту пересувалися автостопом, в Азії вони використовували автобуси та мопеди, в Африці зуміли придбати власний автомобіль.

Переломним моментом став конфлікт хлопця і дівчини в Південній Америці, після чого Ольга поїхала і повідомила про інцидент журналістам. Виявилися деякі скандальні подробиці проекту, завдяки чому Goodbye normals отримав справжню популярність. Кількість послідовників у всіх соціальних мережах почала стрімко рости. Історію їхнього розставання транслювали на всіх федеральних каналах.

Однак Микита Дьомін не закінчив подорож, а подався в країни Карибського басейну. Тут на глядача чекала дивовижна оповідь про Гаїті і відео про кубинця Хуана, який прагнув втекти зі своєї недоброзичливої батьківщини.

Після повернення герой змонтував 60-хвилинне відео про останні дні навколосвітньої подорожі й повернення додому. Після цього він не покладаючи рук працював над здійсненням мрії про навчання яхтової справи. На початку 2018 року відбулися дві важливі події в житті проекту: був випущений фільм про Марокко та анонсовано перейменування.

Ханна сьогодні також подорожує світом, але в компанії з іншим молодим чоловіком Максимом Заселяном. Це той самий Заселян (@nuisididoma), якого авторитетні видання називають найпопулярнішим бомж-мандрівником України.

До речі, в один зі своїх турів – до США – він вирушив спонтанно, відмовившись від поїздки на Кіпр. Першочерговою метою всіх маршрутів для Макса є знайомство з життям в іншій державі, не з точки зору туриста, а з погляду звичайного мешканця, якому необхідний нічліг, їжа та робота.

Якщо вдома на Україні можна дешево дістатися будь-якої точки в її межах, наприклад, купивши квиток на автобус на сайті inBus.ua, то в Штатах це не так просто – шлях від точки A до точки B є доволі затратним. Щоб не відкладати гроші на дорогу, Заселян навіть узяв одного разу в Ісландію велосипед.

Ольга та Олексій Валяєви

З усього списку парочок це найнезвичайніші мандрівники – нескінченні подорожі вони зробили своїм способом життя. Під час поїздок у сім'ї народилося двоє діточок (ще до відвідин перших закордонних оазисів у них були два хлопчики). Вони кілька разів одружувалися, влаштовуючи церемонії на річниці шлюбу.

Ольга Валяєва відома завдяки своїм книгам про жіночність і роль слабкої статі в сім'ї. Вона є автором 17 видань, ось деякі з них: «Призначення бути жінкою», «Плодоносна. Про жіночу зрілість», «Призначення бути мамою». Також вона анонсувала кілька марафонів в Instagram та випустила навчальні відео. У молодої мандрівниці понад 200 тисяч підписників. Олексій є бізнес-консультантом і помічником дружини у фінансових питаннях і в питаннях просування бренду.

Познайомилася пара на роботі, ідея про життя в дорозі виникла під час поїздки в Крим. Після цього вони відвідали 65 країн. Мабуть, головна особливість Валяєвих – це тривале проживання в кожному з вибраних місць.

Даша Пахтусова

Здається, цій неординарній дівчині сама доля звеліла бути мандрівницею ще з дитинства. Вона народилася в родині геологів, і вже в юному віці відчула, що таке кочове життя.

Як вона заробляє на подорожі? Працює перекладачем. І так півроку, а інші півроку Даша проводить у подорожах.

Зв'язком із шанувальниками та читачами служить блог «Можна все» і сторінка в Instagtam. Тут вона викладає фотографії, супроводжуючи їх цікавими підписами або довгими захопливими історіями.

Нещодавно нотатки про подорожі були зібрані в одну книгу, назва якої перегукується з найменуванням блогу. У ній розповідається про автостоп, нестандартні ситуації в дорозі, на автостанціях і вокзалах, про цікавих людей, яких зустріла подорожуючи, і прожиті моменти.

Пахтусова обожнює Burning Man і недолюблює Кубу, не може жити без пригод і радіє будь-яким негараздам. Саме вона надихнула створення проекту «VIHODIVODVOR», що являє собою курс молодого бійця для шанувальників автостопу.

Діма Іванов

Блогер і мандрівник, який для багатьох асоціюється з кругосвіткою «Навколо світу за 100 днів і 100 рублів», нещодавно випустив обмеженим тиражем однойменну книгу. Тепер про його пригоди можна почитати не тільки в соціальних мережах, але і в окремому виданні. Випускник МІФІ довго обдумував майбутню подорож: підбирав надійний рюкзак, довго і обережно готував батьків до майбутніх подій, писав у кілька десятків ЗМІ про майбутнє, проте ніхто не хотів вірити на слово. Тоді Діма вирішив закінчити всі справи – отримати диплом в університеті, звільнитися з перспективної роботи і зробити крок у невідомість.

На початку вересня 2015 року його подорож стартувала. Герой подолав відстань у 43 тисячі кілометрів, «застопив» 71 машину, зустрівши на шляху сім сотень людей, які часто допомагали придбати квитки на автобус або поїзд; до речі, усього під час проходження маршруту було використано 15 видів транспорту.

Інженер-програміст і ведучий тренінгів Діма Іванов радить частіше робити «крок у прірву» в молодості. Так можна пізнати межі своїх можливостей і вийти за звичні рамки.

Після закінчення подорожі Дмитра зустрічали в аеропорту, як національного героя: телеканал «Звезда» зняв перші його кроки після повернення на рідну землю. Згодом відбулися ефіри на «Першому каналі», на каналі «Пятница» і багатьох радіостанціях. Як виявилося, ті заповітні 100 рублів так і не були потрачені, зате на купюрі залишилося безліч розписів і побажань різними мовами.

Нещодавно Іванов брав участь у проекті «VIHODIVODVOR» в якості одного з організаторів. Метою було навчання навичкам безплатних пересувань країною та світом, а також пошук дешевої та безкоштовної їжі та ночівлі.

Висновок

Чому в молоді України та країн СНД сьогодні така сильна пристрасть до подорожей? Ймовірно, справа в змінах, що відбуваються у світі, — посилюються міжнаціональні зв'язки, пересування стає більш безпечним і менш витратними, зростає інтерес до інших культур. Щоб заробити грошей, тепер необов'язково стояти біля верстата на заводі або сидіти в офісі, є багато інших способів, які не потребують особистої присутності. Полишити все і поїхати – це модно, а також надихає інших.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок