Просте і складне екологічне споживання

4329
04.03.19
Просте і складне екологічне споживання

Важко зустріти людину, яку абсолютно не хвилюють проблеми екології та навколишнього середовища. В оточенні кожного з нас обов'язково знайдеться людина, яка здатна багато і захоплено розповідати про екологічне споживання. Але повсякденний стрімкий вир справ заважає прислухатися і задуматися про те, що хоче донести співрозмовник. Як правило, розмова на цю тему відкладається в довгий ящик і переноситься в розряд «як-небудь іншим разом».

Коли заходить мова про екологію і проблеми навколишнього середовища, нам чомусь здається щось глобальне, надскладне і далеке від реальності. Безумовно, більшу частину таких знань ми придбали в школі і вузі. Там же сформували своє ставлення до цієї проблеми. А якщо в спокійній обстановці поміркувати на тему, що ж таке екологічне споживання, то виходить досить цікаво і головне, зовсім не складно.

У сучасному суспільстві багато людей все більше і більше орієнтуються на екологічне споживання ресурсів. У міру можливостей, намагаючись перенести турботу про навколишнє середовище в своє повсякденне життя. Виникає питання, як же це зробити? Насправді, все просто і зрозуміло. Головне, правильно розставити пріоритети. Не намагайтеся протягом одного дня або навіть місяця кардинально змінити своє життя. Це не викличе нічого, крім відторгнення і категоричного неприйняття нових правил. Ваші звички формувались протягом довгих років і для того, щоб щось реально змінити, вам знадобиться час.

Почніть з усвідомлення того, що дбайливе ставлення до навколишнього середовища, починається з дбайливого ставлення до самого себе. Почніть з того, що повністю перегляньте свій побут і внесіть необхідні корективи. Зрозумійте, що слова екологічний і економічний дуже близькі. По можливості, оновлюйте і купуйте побутову техніку, яка працює в енергозберігаючому режимі. Така сучасна техніка може коштувати дорожче, ніж її застарілі аналоги. Але така техніка прослужить набагато довше, а висока ціна швидко повернеться. Якщо у вас є вдома посудомийна машина, користуйтеся нею. Це не прикраса кухні, а надійний помічник. При мінімальній витраті води, вона заощадить вам масу сил і часу. Те ж саме можна сказати і про пральну машину. У будь-якому випадку, вона випере білизну швидше і якісніше, ніж ваші руки. Просто стежте за тим, щоб ці незамінні помічники по господарству працювали при повному завантаженні. Немає сенсу ганяти по колу напівпорожню машину.

Також варто виробляти максимально прості і дуже корисні экозвички. Наприклад, виймати з розеток вилки електроприладів, якими ви не користуєтеся. Пройдіться по своїй затишній квартирі і подивіться, скільки вилок знаходиться в розетках. Так, вони не можуть спожити велику кількість електроенергії за один день. А за місяць? За рік? Навіщо вам зайві нулі в платіжках за комунальні послуги. Те ж саме можна сказати і про витрату води. Подивіться на крани на кухні і у ванній кімнаті. Вони повністю справні, не потребують ремонту або заміни? Поточний кран здатний заподіяти масу неприємностей. По-перше, значно збільшується витрата води, а по-друге, велика ймовірність затопити сусідів. А воно вам треба, зайві витрати на ремонт чужої квартири. Будьте уважні, закривайте кран, поки чистите зуби, використовуєте скраб або наносите маску для обличчя. Повірте, економія води буде значною.

З часом, корисних екологічних звичок у вас буде все більше, і ви захочете більш кардинальних змін. Саме час починати змінювати своє споживче ставлення до всього, що вас оточує. Почати можна зі звичного походу в супермаркет. Навіщо вам десяток однакових поліетиленових пакетів. І негарно, і незручно. Виберіть цікаву оригінальну екосумку того забарвлення, яке вам найбільше сподобається. І корисно для навколишнього середовища, і вам приємно складати покупки в гарну і зручну сумку. Така сумка, на відміну від пластикового пакета, міцна, надійна і прослужить дуже довго. Якщо дуже хочеться, придбайте кілька таких сумок. На всі випадки життя.

Намагайтеся купувати ті предмети побуту, які ви зможете використовувати багато разів. Одноразове купуйте тільки в разі великої необхідності. Якщо вже довелося купити одноразове, то купуйте те, що легко утилізувати.

При виборі продуктів харчування, напоїв звертайте увагу на технології, за якими вони виготовлені. Зупиніть свій вибір на продуктах, які виготовлені за технологіями, безпечним з точки зору екології. Органічна упаковка, до якої відноситься і популярний крафт-папір, краще, ніж пластикова.

Запам'ятайте, що скло і папір можна легко здати для вторинної переробки. У всіх містах є спеціалізовані пункти для прийому вторсировини.

Коли будете вибирати засоби по догляду за обличчям, тілом, а також інші косметичні засоби, зупиніть свій вибір на органічній косметичнвй продукції. Вона складається з натуральних компонентів і принесе вам максимум користі. До речі, органічну косметику можна навчитися виготовляти самостійно, в домашніх умовах. Вона ні в чому не поступається тій, яка придбана в магазині. Корисної інформації на цю тему дуже багато.

Виробники екологічних продуктів, напоїв, вітамінів, а також побутової хімії та косметики, завжди позначають свою продукцію спеціальним екомаркуванням.

Окремо варто сказати про друковану продукцію. До неї відносяться газети, журнали, візитки, книги та інша поліграфічна продукція. Навіщо носити в сумці візитницю, якщо під рукою є смартфон і цілодобовий доступ в мережу інтернет. У більшості газет і журналів є своя інтернет-версія. Яка, до речі, оновлюється набагато частіше друкованого видання. Те ж саме можна сказати про електронні книги. Це дуже зручно і комфортно, така книга завжди під рукою, на відміну від її друкованого аналога.

Квиток на транспорт, замовлений через інтернет, не вимагає додаткових витрат. Це зручно і практично. Квитки на InBus.ua -це реальна економія часу і природних ресурсів.

Екологічне споживання ресурсів – це не примха і не данина моді. Це необхідність, обумовлена реальною дійсністю.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок