Весільні традиції всього світу

5889
19.06.18
Весільні традиції всього світу

Люди зустрічаються, закохуються, одружуються. Стандартний сценарій, з нестандартною весільною церемонією. В Україні до дня весілля готуються особливо ретельно. Вшановуючи стародавні традиції свого народу, українці досі печуть короваї, вишивають шикарні рушники, взувають мати нареченої у модні "черевички", а також крадуть, і потім викуповують наречену.
А як все це відбувається у інших країнах? Про це вам детально розповість наша стаття про незвичайні весільні традиції усього світу. 


1. У профілактичних цілях (Південна Корея)
Перш ніж одружитися на прекрасній обраниці, жителю Південної Кореї, спочатку, необхідно буде пережити цілу купу незвичайних нічних тортур. Спеціально для цього, готуються риба та короткі бамбукові палиці, якими усі присутні зобов'язані побити нареченого по п'ятах.
Оскільки, жоден родич не проґавить такої прекрасної можливості, то процедура може тягнутися доволі довго, та проходити з невеликими перервами. З одного боку, цей звичай дозволяє загартувати характер майбутнього чоловіка, а з іншого ­– надає гарантію того, що він не втече з-під вінця.

2. Безкоштовний сир тільки у мишоловці (Ява, Індонезія)
Маєте палке бажання якнайскоріше об’єднати свої долі, і вже встигли приготувати все необхідне для церемонії одруження? Тож, пригальмуйте! За подібну "ексклюзивну можливість" спочатку доведеться заплатити! Та не місцевою валютою, а 25 хвостами справжнісіньких щурів.
Що ж вдіяти? Все уже вирішено! Тож, багатьом закоханим нічого не лишається, окрім як покірно піти та виконати цей ритуал.

Не менш цікавим є те, що розлучення на острові Ява коштує ще дорожче – 50 щурячих хвостів! Мало хто з місцевих жителів наважується знову пройти через подібний ритуал, тому шлюби тут розпадаються вкрай рідко.


3. Затяжні веселощі (Лівія)
Гарного свята має бути багато – так вважають лівійці. Вони вигадали відмінний спосіб уникнути безлічі неприємних моментів та стресових ситуацій, якими зазвичай супроводжується сучасне весілля. Їм не потрібно турбуватися про те, чи вчасно під'їдуть гості, чи не згорить замовлений ресторан або чи не захворіє  найкращий у місті фотограф.
Весілля у цій країні відзначають аж 8 днів, наче розтягуючи задоволення. На 6 день святкування, наречений зазвичай дарує своїй обраниці великий кошик з подарунками, серед яких, обов'язковими є дорогі тканини та пахощі.
На лівійському весіллі добре має бути усім – тому, наречена обов'язково “тестує” отримані подарунки на близьких родичках та подругах.


4. Б'є значить любить! (Руанда)
Ще одними шанувальниками великих бійок є мешканці племені Бахуту, що живуть у Руанді. Місцевий звичай вимагає того аби після шлюбної церемонії, молодята показали усю силу своїх почуттів, але у вкрай незвичайній формі. Задля цього, вони йдуть до будинку чоловіка, і потім влаштовують грандіозну бійку! Вони б'ють, кусають, дряпають один одного та ламають усе, що трапляється під руку. При цьому, дивним чином, молодята увесь час примудряються зберігати зовнішню незворушність та мовчати. Цікавим є те, що ритуал побиття може тривати кілька ночей поспіль.
По закінченню ритуалу, дружина назавжди переїжджає жити до будинку чоловіка, і вони більше ніколи не сваряться. Вважається, що подібний звичай покликаний перевірити готовність молодих людей до родинного життя.


5. Дари природи (Папуа-Нова Гвінея)
Винахідливість папуасів щиро вразить будь-якого туриста, який знайде час подивитися на місцеву церемонію одруження. Справа у тому, що перед весіллям, кожен закоханий папуас повинен зібрати та віднести своїй обраниці досить дивний подарунковий набір. У ньому обов'язково повинні бути присутніми 20 великих морських мушель, 20 шкур упійманих ним диких свиней, а також 20 пір'їн райських птахів.
Як тільки, подарунок буде схвалений родичами нареченої, вона в свою чергу, дістане заздалегідь приготований шлунок свині, одягне його на голову, і може сміливо переїжджати жити до чоловіка.

6. Про що думають жінки? (Кенія)
Кенійцям точно не відомо, що таке платонічна любов. Вони одразу націлені на результат. Тому, для того аби вийти заміж, наречена вже повинна бути вагітною. Тільки такий шлюб вважатиметься щасливим.

Існує також іще один кумедний звичай, який зобов'язує чоловіка протягом 3 місяців після весілля носити одяг дружини. Вважається, що, таким чином, він зможе повною мірою усвідомити, наскільки важкою може бути жіноча доля.7. Страва з сюрпризом (Близький Схід та країни Північної Африки)
Пам'ятаєте казку про Чахлика Невмирущого, а особливо те місце, де було сказано про місцезнаходження його "слабкості"? Голка у яйці, яйце у качці, качка у зайці і так далі. Приблизно, за таким же принципом, бедуїни Близького Сходу та країн Північної Африки, вважають за краще готувати головне весільне блюдо – смаженого верблюда.

Перш за все, вони фарширують рибу яйцями, потім, начиняють цим курку, яку вміщують усередину барана. Після того, як баран буде, як слід "укомплектованим", надходить його час опинитися у верблюді. Готову кулінарну композицію засмажують на рожні впродовж декількох годин.
8. Море сліз (Китай)
У Китаї проживає один досить сентиментальний народ – туцзя, згідно з традиціями якого, наречена, а також усі її рідні та близькі, повинні плакати цілий місяць до дня весілля. Ні, вони роблять це не тому, що виходити заміж так жахливо – ніяких тортур та страшних випробувань проходити не потрібно. Уся справа в тому, що відповідно до їхніх вірувань, наречена, повинна удосталь виплакатися до шлюбної церемонії. Тільки тоді, вона може розраховувати на довге і щасливе сімейне життя.

Примітним є те, що "ритуал плачу" проходить у декілька етапів: перші 10 днів дівчина повинна плакати на самоті, наступні 10 днів – разом з матір'ю. В останні дні до неї приєднуються родичі та подруги.

9. Не така, як усі (Індія)
Чому б не надіти обручку не на руку, а, наприклад, на ногу? Чудова ідея – вважає чимала кількість індійських наречених. Відповідно до одного з місцевих звичаїв під назвою "Бічія", наречений надягає срібне або золоте кільце на вказівний палець лівої ноги своєї обраниці. Після церемонії, вона носить його, практично не знімаючи.

А що до того, щоб спробувати вийти заміж за дерево, щоб не накликати прокляття на свого майбутнього чоловіка? Вважається, що наречена, народжена в той час, коли Сатурн і Марс знаходяться у 7 домі – несе у собі величезну небезпеку для коханого чоловіка. Якщо він одружується з нею, то за повір’ями, на нього чекатиме передчасна смерть.
Аби уникнути цього вкрай сумного інциденту, дівчина зобов'язана стати дружиною одного з видів місцевої рослинності – куща або дерева. Після весільної церемонії, дерево буде спалено. У свою чергу, дівчина може сміливо виходити заміж та розраховувати на довгий і міцний шлюб.
10. Заради кохання (Балі, Індонезія)
На острові Балі, кожній нареченій перед весіллям, необхідно пройти вкрай неприємний та болісний ритуал, який за легендою, повинен підготувати її до дорослого життя.
Він проходить наступним чином: виряджена у церемоніальний одяг дівчина, лягає на спеціальний настил, а найближчі родичі міцно тримають її за руки. Після чого, їй впродовж декількох хвилин підпилюють зуби. Про анестезію не може бути й мови!

Після того, як процедуру буде закінчено, батько дівчини може спокійно перекласти відповідальність за неї на плечі майбутнього чоловіка. Тепер вона вважається дорослою жінкою.
Збираєтеся у найближчому майбутньому вирушити у навколосвітню подорож? У такому випадку, зручніше за все буде, заздалегідь придбати автобусні квитки онлайн на сайті inBus.ua.
Бажаємо вам щасливої дороги та веселих мандрів!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок