Топ – 10 найподорожуючих професій

15910
17.01.18
Топ – 10 найподорожуючих професій

Чи чули ви про просторову геометрію? Цей термін позначає реалії нашого світу. Щоб потрапити, наприклад, в Париж з Києва, вам потрібно купити квитки на автобус, поїзд чи літак. Але це вже кінцевий етап підготовки до подорожі. У вас ще повинні бути гроші, певна мета, деякі об'єктивні знання про відвідувану країну. Але ж існує багато професій, які дають змогу подорожувати по світу без будь-яких додаткових зусиль. Ви будете здивовані, але за винятком бортпровідниць, пілотів та моряків до іноземних країн часто їдуть вчені, офісні працівники та навіть звичайні волонтери.

1. Археолог

Професія вимагає гарної фізичної підготовки, тривалої практики й повної віддачі своїй справі. Не кожен зможе місяцями під проливними дощами та спекотним сонцем просівати тонни землі в пошуку артефактів. Археологи рідко бувають удома через експедиції в своїй або чужій країні. Їхня доля – квитки онлайн у віддалені від цивілізації географічні зони, а не популярні курорти й туристичні центри. Праця та умови проживання археолога не назвеш легкими, проте в надлишку – романтика і пригоди.

2. Геолог

Ще більш важка і пов'язана з великим ризиком професія – пошук корисних копалин. Як правило, їх шукають в найвіддаленіших і важкодоступних частинах країни та планети. Геологія – наука неймовірно складна. Бути вченим в цій області нелегко. Необхідно спочатку довго вчитися, а потім займатися геологічною розвідкою в горах, північних або південних широтах, досліджувати віддалені від населених місць райони. Тим не менш, це одна з найцікавіших професій, що дозволяє побачити такі куточки світу, які ніколи не відвідає простий смертний.

3. Представник туристичної компанії

Багатьом працівникам турфірм доводиться їздити у службових справах. В Україні, як і в будь-якій країні, існує політика цільової реклами. Ви можете працювати, наприклад, в закордонному офісі, популяризуючи свою країну, допомагаючи проводити різні конференції та організовуючи туристичні поїздки. Для цього у вас має бути профільна освіта і досконале володіння декількома іноземними мовами. Як спеціального працівника, вас можуть відправити тестувати по всьому світу готельний сервіс або готувати екскурсійну програму для делегацій. Чи це не мрія мандрівника? Ще один варіант – влаштуватися гідом в тій країні, яка вам найбільше подобається.

4. Волонтер

Влаштувавшись на роботу в одну з численних гуманітарних організацій, ви маєте всі шанси потрапити в такі екзотичні куточки планети, про існування яких заможний турист навіть не здогадується. Але зважайте на те, що разом з можливістю бувати за кордоном, ви ризикуєте своїм життям і здоров'ям. Волонтери допомагають людям в найбідніших країнах. Вас чекають нестатки та негоди, робота в місцевостях, де епідемії й війни, антисанітарія й голод. Волонтерських професій багато. Потрібні лікарі, вчителі, фахівці з сільського господарства і прості робітники. Якщо ви студент, то не тільки побачите світ, а й отримаєте безцінний досвід у допомозі нужденним людям.

5. Викладач або перекладач англійської мови

Йдеться про мову, якою розмовляють люди багатьох країн на різних континентах. Крім цього, англійська є загальноприйнятим способом спілкування для людей різних культур, релігій і рас. Гарне знання мови дозволяє працювати у багатьох сферах – економіці, соціумі та політиці. Маючи достатню кваліфікацію, можна влаштуватися викладачем або перекладачем англійської, української та російської мови в закордонних вишах і організаціях. Географія дуже широка – Британія, Канада, США, Австралія, Індія, Китай.

6. Організатор дозвілля на круїзному лайнері

Поле діяльності практично нічим не обмежене. Тут вам мало допоможе навчання в престижному інституті, однак талант доброго танцюриста, фотографа, аніматора, співака, акомпаніатора, коміка стане в нагоді як ніколи. У розпал сезону лайнер зупиняється в десятках портах світу. Ви зможете непогано заробляти та одночасно безкоштовно відвідувати відомі центри туризму. Навіть якщо ви кухар, звичайний офіціант або прибиральниця, це не завадить вам привезти додому сувеніри з найвіддаленіших континентів.

7. Журналіст

Ця професія – не з легких. Стати гарним журналістом може тільки людина цілеспрямована, добре обізнана, готова ризикувати заради важливої інформації буквально всім. І справа не в тому, що його кар'єра починається з нудних лекцій у ВНЗ. Це більше покликання, ніж просто спосіб заробітку грошей і можливість їздити по світу. Журналіст повинен бути одночасно письменником, дослідником, детективом. Особливо, якщо він працює в закордонних країнах. Пункт відправлення – автостанція та аеропорт. Пункт прибуття – життя, наповнене неординарними подіями, ризиком і подорожами.

8. Відеоблогер, відеооператор, творець цікавих роликів

Раніше про таку діяльність могли мріяти тільки фантазери. Уявіть, що вам не треба навчатися операторському та розмовному мистецтву. У вас є тільки талант і незламне бажання подорожувати в реальному часі разом зі своїми глядачами. Це вдається вам на славу. При цьому на своїх «роликах» можна чудово заробляти. Можливості нічим не обмежені. Теми й країни освітлення залежать суто від вас. Зняли сюжет і «кинули» в інтернет для перегляду. Хіба це не фантастика? Популярність, мільйони переглядів, екскурсії по елітних кварталах і нетрях, опис кухонь світу – немає межі вашим запитам.

9. Водій автобуса, «далекобійник»

Навіщо платити за поїздки самому, якщо на них можна заробляти? Поєднання роботи й подорожі – ідеальний варіант здійснення мрії. Звичайно, на працю водія рефрижератора або автобуса, який з легкістю перетинає за добу кілька кордонів, погодиться не кожен. Необхідно мати досвід висококласного водія, міцне здоров'я і терпіння. Але шкурка варта вичинки. Великі заробітки та поїздки в далекі країни виправдовують витрати. Ви заінтриговані? Купуйте квитки на сайті inBus.ua. Це гарантія вашої безпеки.

10. Дипломат

Стати дипломатом нелегко. Необхідно закінчити спеціальний факультет, ретельно вивчити кілька іноземних мов, бути всебічно ерудованим. Це професія для інтелектуала й актора в одній особі. Кар'єра дипломата дає можливість представляти свою країну за кордоном. Дипломатична робота пов'язана з постійними поїздками, відвідуванням близьких і далеких країн з візитами або захистом державних інтересів в одній зі столиць світу.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок