Топ-7 фортець Європи

4680
06.07.18
Топ-7 фортець Європи

1. Фортеця Нойшванштайн. Німеччина
     Все, напевно, пам'ятають Диснеївську фортецю з мультфільмів. У дитинстві багато хто з нас мріяв побувати там. Поспішаємо сповістити чудову новину – це цілком реально! Прототипом чарівної фортеці стали вежі Нойшванштайн. Ця будівля дивує своїми величезними залами, архітектурою і незвичайними ілюстраціями на стінах. Саме тому тут завжди величезна кількість туристів, що не стане проблемою, якщо встигнути прийти перед відкриттям.

Цікавий факт – фортеця свого часу була натхненням для одного відомого композитора, ким є П.І. Чайковський.
P.S: поряд з фортецею в озері плавають лебеді. 

2. Тракайська фортеця. Литва
     
Яскравим представником готичної архітектури і цікавої історії будівництва є Тракайська фортеця. Це найбільша фортеця у Литві, споруджений на березі озера, що додає йому романтичності і загадковості. Найліпше приїздити сюди восени, коли кольорова природа доповнює архітектуру.

До речі, фортеця, а точніше, її адміністрація, дає змогу відвідати приміщення і прогулятися вузенькими коридорами і сходами, відчувши себе причетним до епохи.

3. Замок Глубока. Чехія
     
Якщо ви будете в Чехії, то обов'язково відвідайте перлину цієї країни – замок Глубока-над-Влтавою. Старовинне оформлення, неймовірний інтер'єр та винахідливість тогочасних дизайнерів не залишать вас байдужими. Зайшовши на паркову територію фортеці можна побачити багато рідкісних рослин, а сам парк створює відчуття казки, розміром у 200 квадратних км.

Більшість екскурсій у цей замок поєднують з подорожжю містом, і така комбінація допомагає глибше відчути романтичність і ніжну красу архітектурного витвору. 

4. Замок Пена. Португалія
     
Якщо ви прагнете усамітнення, то його ви зможете знайти в чарівному саду з видом на Атлантичний океан, на території казкового замку, сама назва якого наштовхує на мрії про хвилі. Здається, що це мали б бути високі башти кольору морської піни, але, насправді замок візуально складається з трьох частин і мальовничий, немов дитяча розмальовка, шо робить його дійсно єдиним у своєму роді.

Більшість зовнішнього та внутрішнього облаштування створила Амелія Орлеанська, зібравши багацько архітектурних фішок з усього світу. Проте це не виглядає дивакувато, скоріш створює атмосферу міста з дитячої казки. 

5. Замок Бран. Румунія
     Шукачам пригод та прихильникам легенд радимо заглянути до «Замку графа Дракули».
Таку подорож найкраще планувати навесні, щоб побачити дивовижні пейзажі Румунії та, звичайно ж, відвідати візитну картку Румунії – Замок Бран.(чудовим додатком до цієї подорожі буде келих червоного, напівсолодкого, якщо ви розумієте, про що ми)

Насправді ця фортеця скоріш була мисливським пунктом, чи місцем тимчасового відпочинку прототипу Дракули – Влада Цепеша, але від його справжнього житла лишились самі руїни. Крім того фортеця здавна є туристичним центром і сповнена міфами та легендами. В цілому атмосфера виправдовує очікування.

6. Шамбор. Франція
     Франція – країна-мрія для багатьох дівчат, а ця фортеця – втілення такої мрії.

По-перше:
Франциско I будував його задля того, аби бути ближчим до своєї коханої
По-друге:
400 кімнат! І все це для однієї жінки!
Замок захоплює своєю красою і масштабністю, та й сама історія цього витвору мистецтва наповнена ліричними нотами.
Ім'я тогочасного дизайнера Шамбора, на жаль, невідомо, але доведено, що у проекті брав участь сам Леонардо да Вінчі.

7. фортеця Шенонсо. Франція

Ще одна неймовірна фортеця у Франції. В різні часи ця фортеця завжди діставалась чоловікам і неодмінно переходила до жінок. Його історія поєднує в собі романтизм чудового подарунка для коханої, тугу дружини, що все життя носила траур по своєму чоловікові, битву жіночої заздрості, змагання фавориток короля, безліч дизайнерських доповнень і величезний пласт мистецтва, створений на територіях фортеці або під його впливом. Все це можна побачити в експозиціях, створених в його кімнатах і зануритись в повінь різних емоцій. 

Подорожі надихають, додають енергії, сил, бадьорості, дають можливість доторкнутися до прекрасного, а також дізнатися старовинні легенди та створювати нові історії. Замість купівлі сто першої сукні, дорогих телефонів, і витрат на непотрібні для Вас речі – придбайте квиток на автобус і гайда до пригод. Крім того, це чудовий привід провести час з рідними, друзями та коханими. Замовити квитки можна на сайті inbus.ua.
Зустрінемось у Європі!

 

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок