Чарівні лабіринти Європи

3357
28.09.18
Чарівні лабіринти Європи

 

Ми підготували для вас добірку найбільш незвичайних природних головоломок, створених геніальними творцями. Чи зможете ви вибратися з них без клубка Аріадни?
Test yourself!

В долині річки Луари знаходиться один з найромантичніших замків Франції - Вілландрі. Головною його особливістю є трирівневі сади, розташовані один над одним. Верхній рівень бутерброда - це "Водне дзеркало". Середній, чи то пак начинка - це сад "Алегорія музики", а також орнаментальні "Сади любові", що символізують ніжність, пристрасть, ненависть і трагедію. А на нижньому рівні, знаходиться так званий "Сад-город", "Аптекарський сад", і невеликий, але дуже затишний лабіринт.
За формою, будова досить просте - в ньому немає тупиків або пасток. Але, і в простоті є своя принадність! Головною метою його проходження, є не пошук виходу, а пошук себе - прихід до центру головоломки, де очікує відповідь на головне питання. Для неспішної прогулянки в роздумах про життя - саме те!
Вартість екскурсії по замку і відвідування саду - € 11.

Якщо вам терміново потрібно побути на самоті, сховавшись від мирської суєти, то вам пряма дорога в лабіринт Франко Марія Річчі або, як його ще називають лабіринт масонів. Всього € 18 за вхід, і повна гарантія того, що тут вас точно ніхто не потурбує протягом довгих 2-3 годин. Хіба що інші нечисленні відвідувачі, яким ви відразу ж можете вказати невірну дорогу.
За цей час можна буде не тільки розібратися з тим, що ви робите зі своїм життям, а й успішно позайматися творчістю - нотка екстриму, як не можна краще активує креативне мислення. Можливо, до того моменту, як ви знайдете вихід, у вас вже буде в запасі чимало ідей для нових цікавих проектів. В процесі прогулянки, дійшовши до самого центру бамбуковій плутанини, довжина ходів якої, становить понад 3 км, ви зможете помилуватися на стрункі арочні галереї і пірамідальну каплицю, а також відвідати музей.

Якщо ви любитель безкомпромісних рішень, то вам напевно буде близький за духом лабіринт Reignac-sur-Indre, зручно розмістився в Турени - головне "саду-городі" Франції і краю виноробства. Ця природна головоломка може похвалитися площею в 4 гектари, а також найбільш витончений системою пасток і обманок, які створюються практично самі собою. Вся справа в тому, що для зеленої огорожі використовуються швидкозростаючі культури, такі як кукурудза і соняшник. Щорічно з лабіринту збирають урожай, а потім висаджують його заново. Тому, передбачити, де опиниться новий таємний хід або пастка, фактично неможливо.
Так, що вважайте, що тут все буде по-справжньому - ніяких підказок, тільки ви і ваша кмітливість. Окремо варто відзначити, що це місце відмінно тренує стресостійкість.
Пограти в хованки в кукурудзі обійдеться вам у € 17.

У лабіринті Glacier Garden, розташованому в справжнісінькому Льодовиковий саду, (будівля музею, Люцерн), у вас буде відмінна можливість заблукати буквально в "трьох соснах", а точніше - дзеркалах. Не обманюйте себе невеликою площею головоломки, адже 90 дзеркал, які формують собою стіни лабіринту, буде цілком достатньо для того, щоб ви застрягли в ньому на добру годину, а то й більше (гордість, напевно не дозволить вам так просто здатися).
Приготуйтеся бродити по ілюзорно нескінченних коридорах буквально на дотик - можна сказати, що тільки так у вас буде шанс виявити такий бажаний вихід. Коли набридне милуватися на безліч відображень себе улюблених, можете просто крикнути, і вам тут же відкриють потаємні дверцята.
Ціна питання - € 20.

Цей твір ландшафтного мистецтва знаходиться поблизу замку ордена Святого Августина Longleat, побудованим в XVI столітті. Його довжина становить 2,72 км, а загальна площа - більше 6 км. Він являє собою "живу" огорожа, створену з 16 тисяч англійських тисів, яка обплітає величезну садибу Лонгліт, в якій також розташований сафарі-парк з більш ніж 500 екзотичними тваринами.
Лабіринт Longleat Hedge багатий на тупики та обманки, але є в ньому і підказки у вигляді 6 піднятих мостів, звідки можна озирнутися і вибрати подальший маршрут. Він вважається найскладнішим з усіх, що були створені в Англії, і, мабуть, найдорожчим - візит сюди обійдеться вам в € 36.
Увійшовши в нього, вам може знадобитися близько 2 годин на пошуки виходу, за час яких, ви напевно встигнете не раз помолитися. На випадок, якщо ви все ж остаточно заблукаєте і впадете в розпач, вам допоможуть аварійні курсові панелі, прикриті кришкою і мають напис "Lift if lost". З їх допомогою, можна буде швидко знайти своє розташування, і на всіх парах помчати до довгоочікуваного виходу.
Перед відвідуванням лабіринту, радимо відмовитися від Google-підказок, інакше "гра" буде нецікавою.

Для того щоб опинитися в найбільшому лабіринті Європи, вам буде потрібно не так вже й багато - сісти на автобус і доїхати до Києва, в чиїх околицях розташований АГРОПАРК "Кукулабія". Головною родзинкою парку, є природна головоломка, вирізана в кукурудзяному полі яке займає площу в 45 000 m².
Форма лабіринту ідеально повторює контури карти України, з усіма областями. Для того щоб знайти вихід, вам знадобиться пройти 25 контрольних точок, на кожній з яких вас чекає цікавий факт про улюбленій країні. Під картою з "живою" огорожі також вирізано напис "Мандруй Україною", яка за задумом творців повинна надихати відвідувачів частіше подорожувати і вивчати свою Батьківщину.
Крім того, на території парку знаходяться красиві фото-зони, зони відпочинку і різні арт-об'єкти. Вартість шансу легально і без особливих наслідків, загубитися в дорогий серцю країні - 100 грн.

Вже обрали собі найбільш підходяще місце для прогулянки по просторах свідомості? В такому випадку, саме час відвідати його! Купуйте автобусні квитки онлайн на сайті InBus.ua, пакуйте дорожні сумки і вперед - назустріч пригодам!
Бажаємо вам успішно пройти це випробування!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок