Книги

10 найкращих книг про подорожі

2895
08.09.17
10 найкращих книг про подорожі

Книга – чудовий попутник. Вона здатна перенести читача в інші епохи, країни, змушуючи його співпереживати, замислюватися, подорожувати сторінка за сторінкою. Розташувавшись, наприклад, в кріслі комфортабельного автобуса, можна переживати інші життя, відправлятися в далекі країни, мріяти. Ми пропонуємо книги, які допоможуть скоротити час у дорозі та перетворити поїздку на справжнісіньку пригоду.

Елізабет Гілберт «Їсти. Молитися. Кохати»

Книга, в якій переплелися аромати італійської кухні, краса Балі, шум океану, індійські молитви й медитації. Головна героїня подорожує по світу в пошуках себе, вона вчиться радіти дрібницям, протистояти невдачам, знаходити і розкривати в собі нові грані. Книга екранізована, у фільмі в головній ролі знялася красуня Джулія Робертс.

Грегорі Девід Робертс «Шантарам»

Видання, в якому одним із центральних героїв стала Індія. Місцевий колорит, уміло приправлений захоплюючим сюжетом, зробив "Шантарам" справжнім бестселером. Сторінка за сторінкою розгортаються події, де знайшлося місце роздумам про власну значимість, любовній лінії, справжнім кримінальним розбіркам.

Ден Браун «Код да Вінчі», «Янголи і демони», «Втрачений символ», «Інферно»

Книги одного з найуспішніших письменників початку 21 століття. Їх об’єднує один герой – професор Ленґдон, спеціаліст зі стародавніх символів. Він рятує світ, розгадує загадки і постійно відвідує старовинні церкви, собори, замки, бібліотеки, музеї. Разом із професором можна здійснити уявну подорож у Францію, Англію, Флоренцію, Ватикан, Вашингтон, Стамбул.

Тур Геєрдал «Кон-Тікі»

Відомий норвезький мандрівник розповідає про те, як він і кілька його однодумців здійснили найдивніший похід 20 століття. На плоту «Кон-Тікі» вони пропливли від берегів Перу до островів у тихоокеанській Полінезії. Видання перекладено на 70 мов, сумарний тираж – більше 50 мільйонів примірників.

Ілля Ільф та Євген Петров «Одноповерхова Америка»

Неначе путівник по Америці 30-х років. Радянські письменники відвідали великі мегаполіси й невеличкі містечка, індіанську резервацію та мексиканські селища. Все написано яскравою, соковитою та самобутньою мовою, характерною для стилю Ільфа та Петрова. Твір актуальній і сьогодні.

Жуль Верн «20 000 льє під водою», «Подорож до центру Землі».

У відомого французького фантаста багато книг про подорожі і різноманітні пригоди. Своїх героїв він змушує спускатися в кратери вулканів, борознити морські глибини, досліджувати мальовничі острови. Все це пронизано духом авантюризму, пошуком відповідей на численні питання та інтригуючим, іноді неочікуваним поворотом сюжетів.

Пітер Мейл «Хороший рік»

Головний герой Макс змінює дощовий Лондон на сонячний Прованс. Тут, серед обширних виноградників і полів із запашною лавандою, він круто змінить життя та зустріне справжнє кохання.

Грем Грін «Подорож без карти»

Письменник проводить обширну екскурсію по Африканському континенту, під час якої ділиться своїми дорожніми нотатками. Знайомить із традиціями та звичаями різних племен, розповідає про людей, з якими довелося зустрітися. Книга написана живою мовою з певною долею гумору та самоіронії.

Грег Мортенсон «Три чашки чаю»

Життєстверджуючий автобіографічний роман про те, що одна людина здатна змінити світ і зробити життя кращим. Грег Мортенсон описує важкий побут і складний життєвий устрій у Пакистані та Афганістані, говорить про те, що діти не отримують там ніякої освіти. На гроші благодійного фонду, організованого письменником, у країнах побудовано більше 100 шкіл.

Джек Лондон «Серця трьох»

Пошуки скарбів, польоти на повітряній кулі, стрілянина, погоні, зловмисники, і, звичайно ж, кохання. Ця історія має всі складові, щоб стати успішною. Динамічний сюжет тримає в напруженні до останньої сторінки, а фінал – абсолютно непередбачуваний.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок