Подорож

7 незвичайних заборон з усього світу

2026
17.04.18
7 незвичайних заборон з усього світу

Кожна країна має низку культурних особливостей, які роблять її по-справжньому унікальною. Часто, чимала частина іноземних традицій, обрядів чи звичаїв сприймається нами цілком адекватно, або навіть із великим захопленням. Проте, на кожну бочку меду обов'язково знайдеться своя ложка дьогтю. І цією ложкою можна впевнено назвати перелік дивних, комічних, і на перший погляд (а може, і на кожен наступний) дурнуватих законів.

Але, як кажуть, якщо чогось не знаєш, краще цього не стверджувати. Цілком можливо, що певне коло обраних осіб чудово розуміється на тому, про ще йде мова. Просто, осягнути істину дано не кожному. А щодо відповідальності за порушення цих законів, то її доведеться нести в будь-якому випадку.

Отже, якщо ви не маєте палкого наміру зіпсувати омріяний відпочинок закордоном, то краще поставтеся більш серйозно до нижченаведених заборон.

Купальна білизна поза законом. Туркменістан

Якщо у найближчий час, ви збиралися купити квитки на автобус та нарешті відвідати сонячний Туркменістан, то приготуйтеся до того, що там зовсім не радіють наближенню купального сезону. Якщо ви одягнете шорти або купальні костюми, на вас будуть дивитися с легким подивом.
Продаж та імпорт даних товарів вважається офіційно забороненим у межах країни. Причина подібного обмеження досі лишається невідомою – кожен пропонує свою, більш вірогідну версію.

Кажучи ще про одне дивацтво, варто відзначити заборону на фарбування нігтів, освітлення волосся, нарощування вій та носіння золотих прикрас серед жінок, які є працівниками державних установ Ашхабада.

Не перфекціоніст? Сплати 15 евро. Німеччина

Існує дивовижний німецький закон, який напевне, був створений аби запобігти ображання почуттів місцевих перфекціоністів. У процесі паркування авто, кожен водій зобов’язаний упевнитися у тому, що усі 4 колеса стоять ідеально рівно. У тому разі, якщо ви порушите цей закон, на вас чекатиме гарненький талон зі штрафом на суму 15 €.

Вас можна назвати доволі миролюбним, і після того, як вас вдарять по правій щоці, ви спокійно повернетесь лівою? Тоді, закон про самозахист в Німеччині, створений саме для вас. Керівництво країни дійшло висновку, що лише 1 секунди буде достатньо для того, аби гідно відповісти на удар супротивника (неважливо, ким він буде – крадієм, маніяком, ґвалтівником чи найманим убивцею).
У іншому випадку саме ви вважатиметесь агресором.

Жити більше 1 разу заборонено. Китай

Допоки в торгівельних закладах Латвії триває відважна боротьба із використанням безкоштовних пластикових пакетів (наразі кожного відвідувача зобов'язують сплачувати за них), а у Венеції через пониження в посаді почесного "птаху миру", голубам нема чого їсти, Китай занепокоєний питанням реінкарнації душі.

Головною причиною хвилювань китайців є всесвітньо відомі тибетські монахи, чиї вражаючі здібності і наразі хвилюють допитливих вчених.

Сьогодні, так званим "живим буддам" або "тулку" забороняється брати участь у процесі переродження душ і тим більше, заявляти про це, без попереднього схвалення з боку уряду Китаю.

Риба мрії. Таїланд і Японія

У країнах Південно-Східної Азії заборонено вживати у їжу, а також полювати один із найотрутніших видів риб у світі (бурий скалозуб), з якого готують страву під назвою “фугу”.

Проте, якщо вам дуже кортить поласувати цією вкрай екстремальним стравою, то не хвилюйтеся – у Таїланді вам радо допоможуть із вирішенням цього питання!

Їжа богів. В’єтнам

Що може бути смачніше за запашний суп, виготовлений зі свіжої і ще теплої качиної крові? Напевне, альтернатив знайдеться більше, ніж достатньо, проте в'єтнамці іншої думки. Місцеве населення просто у захваті від супу, до якого, окрім своєрідного замінника бульйону, також додається нарубане шматочками м'ясо (тієї ж качки або інших свійських птахів), змішане з подрібненими горіхами (частіше, арахісом) та прикрашене кінзою.

Та навіть, найсуворіша заборона влади щодо його вживання через високий ризик зараження пташиним грипом, не здатна затьмарити їхньої любові до цієї страви, так само, як прагнення туристів знайти спосіб спробувати її.

Фатальний поцілунок. Франція, Малайзія, Індонезія та Дубай

Франція, Малайзія, Індонезія та Дубай виступають проти романтики, в даному разі, не літаків, як у відомій пісні, а потягів. Вони наполегливо рекомендують проводити зворушливі ритуали прощання заздалегідь, за межами перонів вокзалів або у спеціально відведених місцях. У разі порушення правил, закоханих чекає чималий штраф або тюремне ув'язнення.

Нетерпимість. Північна Корея

Щодо суворості політичного режиму Північної Кореї не потрібно вигадувати легенд. Сама правда настільки вражає, що більш схожа на злий жарт. І напевно, чимала кількість населення, мріє одного ранку прокинутися та з радістю усвідомити, що це був лише поганий сон.

Отже, північним корейцям забороняється:

- носити блакитні "оригінальні" джинси (дозволяється тільки чорні та сірі);

- користуватися інтернетом та Wi-Fi (дозволено використання локальної комп'ютерної мережі під назвою "Кванмен", але з обмеженим доступом до багатьох всесвітніх сайтів);

- купувати нерухомість та переїжджати з провінції до великих міст;

- здійснювати дзвінки за кордон з місцевої сім-карти;

- вирушати у подорож до інших країн;

- спілкуватися та заводити дружні стосунки з туристами, якщо тільки вони не працюють гідом чи провідником.

Крім цього, існує низка інших неприємних особливостей, які стосуються проживання та відвідування КНДР. Але, і цих буде цілком достатньо для сюжетів нічних жахіть.

Як бачите, наша маленька Україна – є цілком собі чудовою державою, і все у нас добре. Якщо, коли-небудь ви наважитеся відвідати будь-яку з вищеназваних країн, наприклад, Німеччину, то зручніше за все вам буде скористатися рейсом Київ-Кельн (7524). Замовити автобусні квитки онлайн, ви зможете на сайті inBus.ua.
Нехай щастить!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок