Чарівна Сербія: 3 дні - 3 міста

4988
30.09.18
Чарівна Сербія: 3 дні - 3 міста

Закутані туманом дрімучі ліси, широкі рівнини і гори вже чекають своїх натхнених дослідників, а в цей же час, найбільші міста країни: Белград, Новий Сад та Суботіца зачарують вас стародавньою архітектурою, піднімуть ваш настрій келишком вина із знаменитих виноробів, а також допоможуть зігрітися і відновити сили в цілющих водах термальних джерел.
Dobrodošli!

Безумовно, перш за все варто відвідати столицю - чудовий Белград, що розкинувся в самому серці Сербії, в місці злиття славної річки Сави і могутнього Дунаю. У місті зосереджена величезна кількість історичних пам'яток, захоплюючих дух архітектурних споруд і колоритних культурних місць.
Приїхавши до столиці вранці, почніть з огляду головних визначних пам'яток, які безумовно заслуговують опинитися на ваших фотографіях.
Місця must-see:
- Музеї та театри. Національний, Етнографічний і Військовий музеї Сербії, Музей повітроплавання, Національний театр;
- Церкви та собори. Храм Святого Сави, церква Святого Архангела Михаїла, церква Ружице, будівля Патріархії;
- Палаци і фортеці. Белградская фортеця, Королівський і Білий палаци, Новий і Старий палаци, Будинок квітів, палац Принцеси;
- Парки. Калемегдан, місцевий зоопарк.
- Старі райони, вулиці, площі. Скадарлія, Земун, вулиця князя Михайла, площа Теразіє, Миколи Пашича і Студентська площа.

Якщо поєднати екскурсійну програму з шопінгом, то стане вдвічі цікавіше. Для цього, неодмінно загляньте в Дорчол - стару частину міста, де розташовано безліч фірмових магазинів і модних кафе. Що стосується цін, то ви будете приємно здивовані.
Натуралістам теж буде чого висловити своє захоплення, відправившись на прогулянку в заповідник у гори Авала (511 м), звідки відкривається прекрасна панорама на місто.
Охочих відвідати Белград в жовтні 2018 чекає маленький бонус: можливість відвідати щорічний "Белградський музичний фестиваль", "Етнічний фестиваль", а також "Жовтневий салон" - фестиваль дизайну і образотворчого мистецтва.

Наступним на черзі, виявиться один з найбільших і мальовничих міст країни, прозваний також "сербськими Афінами", через достатку культурних та історичних пам'яток, особливо бібліотек, театрів і музеїв.
В якості основних видів розваг, тут вам очікують винні тури, відвідування етнічних сіл, спа-відпочинок і лікування на мінеральних курортах.
Місця must-see:
- Музеї та галереї мистецтв. Музей Воєводини, Міський музей, галерея Матиці сербської;
- Церкви та собори. Монастирі Ковіль і Язак, собор Святого Георгія, монастир Прівіна, монастирі на горі Фрушка, церква Діви Марії.
- Палаци і фортеці. Фортеця Сланкамен, Петроварадинській фортеця, палац Сечені, Єпископський палац.
- Парки та заповідники. Дунайський парк, Ковільско-Петроварадинській заповідник;
- Старі райони, вулиці, площі. Дунавская вулиця, площа Свободи, вулиця Змай Йована, міська ратуша.

У Новому Саді, як у багатьох інших містах Сербії, варто приділити увагу шопінгу. Для цього, вам неодмінно варто заглянути в бутіки і фірмові магазини популярних сербських і європейських брендів, таких як: Lindex, Bata, Mango, Gigatron, Springfield, Quiz, Link Donna та інших. Всі вони розташовані на Дунавской вулиці і вулиці Zmaj Jovina.
В якості сувенірів, можна придбати вироби з кераміки і антикваріат, а також міцні напої, заглянувши до місцевих виноробні і винні підвали. Крім того, відвідавши місцеві ринки, особливо Футошскій, ви зможете придбати різні смаколики і свіжі продукти: овочі, фрукти, домашні сири, ковбасні і м'ясні вироби.

Останнім пунктом призначення стане затишна Суботіца - найпівнічніший місто Сербії. Тут найбільше сподобається цінителям національного колориту. Гостей чекає безліч автентичних етнічних будинків і поселень, а також квітучі сади і безкраї поля виноградників.
У Суботіца ви зможете по достоїнству оцінити всі принади традиційної сербської кухні, а також ігристих напоїв, якщо відвідаєте місцеву виноробню "Дзвінко Богдан" в озерному комплексі Палич.
Місця must-see:
- Музеї та галереї мистецтв. Історичний і Міський музей, художня галерея, Національний театр, міська бібліотека.
- Церкви та собори. Єпископат Суботіца, собор Святого Георгія, Синагога.
- Палаци і фортеці. Палац Рейхля, палац в Палич.
- Парки та заповідники. Зоопарк, заповідник "Селевенская пустку", озеро Палич з бальнеологічним курортом.
- Старі райони, вулиці, площі. Вулиця Корзо, Стара Ратуша, площа Кара-Йована, комплекс Градський-Купа, Блакитний фонтан.

Що стосується шопінгу, то тут вам обов'язково варто заглянути в торгові центри Atrium Centre і Square Centre, де вас чекають дуже демократичні ціни на одяг, взуття, аксесуари, косметику і не тільки. За сувенірами варто заглянути на ринок "Бувляк", а найсвіжішу домашню продукцію, продають на ринку, розташованому на вулиці Комора і Якоба.
Бажаючим оздоровитися - пряма дорога на мінеральний курорт Каніжа Баня, а також спа-комплекс "Горизонт". В околицях Суботіца вас чекають ще два красивих палацу - Карас і Інгус, які неодмінно варто відвідати перед від'їздом в Україну.

У місцевих закладах для відпочинку, неодмінно спробуйте наступні шедеври національної кухні:
- Чорбу з грибами, вуха Рібл чорба;
- Свинячі ковбаски Чевапчічі, рагу Джувеч, голубці Сарма, в'ялені стегенця Пршут, тушкованого ягняти c салатом Капама, перці Фефероні;
- Форель з чорносливом;
- Фаст-фуд - листкові бурек, пироги Піта;
- Пончики Пріганіце.

Вартість харчування в день - від 15 до € 35 в день.
Ціна за фаст-фуд - від € 5.
Вартість проїзду в місцевому транспорті - € 0,72.
Проїзд на таксі - € 0,59 (за 1 км);
Екскурсії по місту і околицям - від € 30.
Вхід в музеї, театри, галереї - від € 8.
Ціна проїзду в обидва кінці - від € 160.

Сподіваємося, що сербська осінь подарує вам безліч приємних вражень, і нагадуємо, що придбати автобусні квитки онлайн за найдоступнішими цінами, ви зможете на сайті InBus.ua.
Нека Вам je ca срећом!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок