Відпочинок для киян: куди поїхати на вихідні

7166
01.07.19
Відпочинок для киян: куди поїхати на вихідні

Київ - це місто, в яке хоче приїхати кожен житель України. Ми мріємо про столицю, про бурхливі дні, проведені в самому розвиненому місті країни. Київ вабить своїм бурхливим життям, яскравими вогнями, екскурсіями, смачними ресторанами, красивими видами, історичними пам'ятками та нічними клубами.

Але як бути киянам? Адже вони обходили всі куточки міста, відвідали всі кафешки, побували на безлічі концертів, куди відправитися їм на наступні вихідні?

Літо - час нових емоцій і пригод. Ми вирішили допомогти жителям столиці і склали топ класних місць, які розташовані неподалік. Місця в списку розташовуються в залежності від близькості від Києва.

1.Парк «Пирогово»

Це унікальне місце, яке варто відвідати кожному. Музей під відкритим небом розташувався на території в 150 га. До уваги відвідувачів представлено близько 300 експонатів. Кожна з експозицій знайомить нас з архітектурними та побутовими традиціями конкретного регіону України.

Це прекрасне місце для відпочинку з дітьми, прогулянка на свіжому повітрі піде тільки на користь. Крім того на території проходять майстер-класи. Кожен бажаючий може приєднатися і навчиться гончарної справи, ковальській майстерності або пекарського мистецтва.

Якщо ви втомитеся ходити, то можна взяти на прокат велосипеди. Або постелити підстилку і влаштувати пікнік на природі.

Найяскравіші експонати це старовинна дерев'яна церква, млини, на фоні яких так люблять фотографуватися гості парку, і оригінальні вулики.

Де? Вул. Академіка Тронько (Пирогово)

Як дістатися? З Києва можна легко доїхати на міському транспорті. Якщо ви живете біля метро «Либідська», то вам підійде 11 тролейбус. Від Бессарабського ринку відправляється 156 маршрутка. Автобус №172 зупиняється на метро «Дружби народів», від метро «Академмістечко» йде 576 автобус.

Час в дорозі: 1 година.

Ціна: - 50 гривень з людини

2.Межигір'я

Резиденція Віктора Януковича це відмінне місце для відпочинку у вихідні. Вона вражає розкішшю придбаної за наш рахунок. Це величезна доглянута територія, яку не обійдеш за один день.

Для відвідувачів парку є безліч розваг. Нудьгувати тут не буде ніхто. Між екскурсіями на електромобілях і їздою на конях, можна перекусити в ресторані або випити кави. Любителі тварин можуть помилуватися породистими собаками і дикими тваринами, яких тут чимало. Цінителям машин, тут теж буде не нудно, адже в Межигір'ї є автопарк з рідкісними ретро автомобілями.

Де? Село Нові Петрівці, вул. Івана Франка, 19

Як дістатися? Від станції метро «Героїв Дніпра» на маршрутках №355 і №792 можна доїхати до зупинки «Польова», після чого 20-ти хвилинна піша прогулянка.

Час в дорозі: 1 година

Ціна: Пн, Ср, Чт: дорослий квиток - 100 грн, дитячий - 50 грн. Вт: дорослий -40 грн, дитячий - безкоштовно, пенсіонери - 20 грн. Сб, Нд (святкові дні): дорослий - 120 грн, дитячий - 50 грн. Детальніше про ціни можете дізнатися на сайті резиденції.

3.Гранітний каньйон в Коростишеві

Це відмінний місце для відпочинку в будь-яку пору року. Види дивовижні і влітку і взимку. Звичайно, круто відпочивати тут в теплу пору, адже вода - нереально прозора і купатися тут одне задоволення. Приїжджати потрібно вранці, тому як у вихідні дні, людей збирається багато, і якщо ви хочете зайняти хороше місце, то встати потрібно рано.

У далеких 1850-х роках тут почали видобувати граніт, після чого котловани затопили і утворилися озера.

Всього є 3 озера. Найпопулярніше у туристів місце - це озеро, яке розташоване найближче до столиці. У літні спекотні дні, тут ніде стати: скелелази підкорюють круті підйоми і спуски, дітлахи не вилазять з води, дівчата загоряють, а хлопці грають у волейбол. До речі, ви можете брати з дому мангал і готувати шашлик, благо сухих дров вистачає, адже це місце оточене соснами.

Якщо проїхати далі, що ми всім і радимо, то ви потрапите на другий кар'єр. Він більший, а значить, місця вистачить усім. В цілому, на другому озері людей завжди менше. У кого є намет, можуть запросто залишатися тут з ночівлею.

До речі, поїздка на гранітний каньйон, це чудова ідея для побачення. Запевняємо, що дівчина буде захоплена красою і романтичною атмосферою.

Де?: Житомирська область, місто Коростишів.

Як дістатися?: бронюйте квитки в Житомир. Також від метро «Житомирська» ходять маршрутки.

Час в дорозі: півтори години.

Ціна: природа безкоштовна, а квиток обійдеться на одного від 50 до 100 грн.

4.Замок «Радомисль»

Це культурно-історичний комплекс, який вабить туристів не тільки найбільшим в Європі зібранням ікон, а й красою самої будівлі і ландшафтного парку. Вся територія доглянута, тут приємно прогуляється і подумати.

Якщо ви не знаєте, куди відправитися цими вихідними всією сім'єю, то придивіться до варіанту з замком «Радомисль». Тут сподобається і маленьким і дорослим. Разом з дітьми можна вручну виготовити папір, зателефонувати в чарівний дзвін, який виконує бажання або підкорити вежу, з якої відкривається неймовірний вид.

Де? Житомирська область, місто Радомисль, вул. Плетенецька, 15

Як дістатися? Купити квиток онлайн Київ - Радомишль або маршруткою від метро «Житомирська».

Час в дорозі: 1,5 години

Ціни: вхід на територію обійдеться в 150 гривень з людини. Якщо захочети переночувати, то ціни на номери стартують від 1300 грн.

5.Київске море

Київське море - це водосховище, для створення якого, довелося затопити понад 50 сіл. У деяких місцях глибина досягає 18 метрів. До 2014 року саме тут проходив один з етапів чемпіонату світу з водних перегонів «Формула 1».

Ми не рекомендуємо купатися в Київському морі, по-перше, влітку вода нагрівається до +30 (планктон цвіте, мікроби розмножуються, риба вмирає). По-друге, на дні водосховища лежить в намулі радіоактивний цезій і стронцій. Зате, тут дивовижні заходи сонця, які варті того, щоб приїхати сюди.

Де? На північ від Києва.

Як дістатися? Від метро «Героїв Дніпра» їздить автобус до Вишгорода, а від туди своїм ходом по навігатору. Звичайно найкраще їхати на машині.

Час в дорозі: близько 1,5 години.

6.Дендропарк «Олександрія»

Це найбільший дендропарк нашої країни, він розкинувся на 405, 6 га землі. Крім того, він ще й найстаріший - заснований в 1788 році. На його території росте понад 2500 видів рослин. Їх сюди везли з усього світу. На жаль, не все зберіглося до нашого часу, але це не означає, що сюди не варто приїжджати. У дендропарку є сад магнолій, безліч озер, ставків і водоспадів, руїни маєтку, безліч бронзових скульптур і багато іншого. Ми можемо довго розписувати красу парку, але краще приїжджайте і дивіться все своїми очима. Приємні емоції ми гарантуємо кожному гостю. В «Олександрію» неможливо не закохатися, це місце не залишає байдужим нікого.

Де? Місто Біла Церква.

Як дістатися? Купуйте квиток Київ-Біла Церква не виходячи з дому на іnbus.ua.

Час в дорозі: близько 1,5 години

Ціни: мінімальна сума екскурсії - 350 грн. Вхід в музей від 5 до 20 грн., В залежності від категорії людей. Вхід на територію обійдеться приблизно в 30 грн. з людини.

7.Чернігів

Це одне з найдавніших міст України. У ньому збереглися архітектурні та важливі історичні пам'ятники. До речі, ви знали, що Чернігів це саме зелене місто? Так-так, саме тут найбільша кількість парків, скверів і садів. Якщо ви любите піші прогулянки, то це місто призначене для вас. Тут є, де походити і що подивитися. Плюс і в тому, що Чернігів місто недороге, тут доступні ціни на їжу, кафе і житло.

У цьому місті проводять безліч екскурсій на будь-який смак: тури в пошуках скарбів гетьманів, містичні екскурсії, пивні, пізнавальні, історичні та церковні.

Коли будете їхати, не забудьте, як сувенір собі або друзям купити пляшечку смачного елю з місцевої пивоварні. Якщо ви все ще в роздумах про подорож до Чернігова, тоді просто зайдіть в інтернет подивіться фото міста і всі сумніви розсіється.

Як дістатися? Замовляйте квиток Київ-Чернігів в онлайн сервісі.

Час в дорозі: близько 2 годин

Ціна: квиток на одного обійдеться приблизно від 130 до 200 грн.

8.Житомир

Удома немає шкарпеток? Тоді звичайно їмо за житомирськими носками. Це ми жартуємо, Житомир славиться не тільки ними. Це чудове затишне місто з великою історією.

Житомир може похвалитися музеєм космонавтики, в якому зібрано колекцію експонатів зі скафандрів, супутників, капсул і т.д.

Хочете романтики? Тоді приїжджайте до мосту закоханих на річці Тетерів. Після огляду річки зверху, можна замовити екскурсію на кораблику.

Навіть якщо ви людина не релігійна, то все одно варто відвідати Спасо-Преображенський собор. Це гордість не тільки Житомира, а й усієї країни. Висота будівлі цілих 53 метри.

Як дістатися: купуйте квитки онлайн Київ-Житомир в обидва боки.

Час в дорозі: близько 3 годин

Ціни: квиток на автобус обійдеться від 100 до 200 грн. Вхід в музеї - приблизно 20 грн.

  1. «Софіївка»

Парк «Софіївка» - це щедрий подарунок польського багатія Станіслава Потоцького своїй дамі серця Софії (обоє були не вільні). Це місце ідеально підходить для відпочинку з дітьми, прогулянок з друзями і побачення з коханими. Чудовий парк для неквапливих прогулянок в хорошій компанії.

Приїжджати краще з самого ранку, адже територія величезна і щоб все обійти і подивитися знадобитися багато часу. Неймовірні клумби, красиві водоспади і навіть підземна річка ... всім цим можна помилуватися в «Софіївці». Є багато локацій для красивих кадрів, так що беріть з собою фотоапарат і робіть фотосесію.

Де? Черкаська область, місто Умань

Як дістатися: купуйте квиток на автобус Київ-Умань.

Час вдорозі: 3 години

Ціна: Дорога в один бік на одну персону обійдеться в 200 грн. Вхід в парк в не сезон - безкоштовний, з квітня - 50 грн. З людини.

10.Вінниця

Перше що приходить в голову при слові Вінниця - це співаючий фонтан. Він є родзинкою міста і улюбленцем у туристів. Це дійсно шикарний світломузичний фонтан, який ні чим не поступається своєму родичеві в Дубаї. Вечірні шоу яскраві і дуже емоційні, приїжджайте і обов'язково візьміть участь хоча б раз.

Вінницю називають солодкою столицею. Тому розваги тут теж смачненькі і солоденькі, наприклад цукеркові квести.

Якщо пощастить з погодою, то можна поплавати на теплоході по річці Південний Буг. Взагалі, Вінниця атмосферне місто, в ньому кожен відчуває себе затишно і спокійно. Мальовничі вузькі вулички, фонтани, безліч клумб і квітів роблять це місто одним з найбільш комфортних для життя. Приїжджайте на день, і раптом потім вирішите переїхати назавжди.

Як дістатися: найдешевше приїхати на поїзді. Також можна купити квиток онлайн або пошукати попутників на БлаБлаКар.

Час в дорозі: 3,5 години

11.Прип'ять і Чорнобиль

Після нещодавнього виходу серіалу про Чорнобиль, це місце стало дуже привабливим для туристів. Багато людей приїжджають на екскурсії навіть із зарубіжжя. Тому, буде нерозумно, живучи приблизно в 100 км від Чорнобиля не відвідати це безлюдне місце.

Під час екскурсії по Прип'яті ви побачите покинуті будинки, адже люди екстрено покидали житло і брали тільки найцінніше і то якщо встигали. Також в програмі є прогулянка по дитячому садку і лікарні, куди привозили постраждалих. Це не місце для сімейного відпочинку, сюди потрібно їхати усвідомлюючи певні ризики. Хоча рівень радіації нормальний, але все ж це не місце для дітей та підлітків.

Найвигідніше їхати не своїм ходом, а забронювати місце в автобусі. В інтернеті є безліч пропозицій одноденних турів в Прип'ять і Чорнобиль.

Кияни та гості столиці! Не сидіть на вихідних удома. Вивчайте околиці міста і дізнавайтеся багато нового. Подорожуйте комфортно разом з онлайн сервісом покупки квитків іnbus.ua.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок