Найдивніші музеї в світі

5149
19.09.18
Найдивніші музеї в світі

Ми пропонуємо вам список найдивніших музеїв та їх дивних експонатів, які, мінімум, зможуть вас здивувати!

1. Музей поганого мистецтва. США

Як не дивно, подивитися на роботи горе-художників з'їжджаються туристи з усього світу. У цьому нестандартному музеї ви спокійно зможете вголос вимовити: «Що за дурниця!» або: «Я теж так можу!». Він був створений, щоб показати людям дійсно бездарні творіння і відзначати праці художників, які з якихось причин більше ніде не оцінили. Творець цієї культурної пам'ятки– антиквар Скотт Вілсон. Він заснував колекцію, діставши першу картину «Люсі в поле з квітами» з смітника.

Три виставкові зали налічують близько 600 експонатів і 8000 відвідувачів на рік. Вони тематично розбиті на блоки – «Під кайфом», «Нікчемні риси» і «Малосимпатичні пейзажі та натюрморти». Тож людям з почуттям гумору сюди точно варто приїхати! Як відзначають в музеї, щомісяця вони отримують заявки як мінімум від 20 художників, але позначку "гірші" проходять тільки п'ять з них. Курйозних випадків там також вистачає: одного разу з музею викрали картину. За повернення жахливої пропажі обіцяли винагороду в розмірі 6,5 мільйона доларів. Однак полотно, мабуть, дуже припало злодіям в душі, адже його так і не повернули.

2. Музей волосся. Туреччина

Дивно, але цей музей створив не перукар, а гончар на ім’яЧезГеліп. Існує навіть казка, що музей з'явився через те, що колись в юності Чезурозбили серце. Нібито його кохана повинна була виїхати з міста і на пам'ять про себе залишила пасмо волосся. Геліп розповідав цю історію відвідувачам і відвідувачкам гончарні, і вони через співчуття почали й самі залишати там прядки волосся.

Згодом у нього накопичилося їх стільки, що довелося відкрити цілий музей і зараз колекція нараховує 16 000 примірників. І що найдивніше, шанувальників у цього, м'яко кажучи, «незвичайного» музею дуже багато!

3. Музей покійних душ. Італія

Не лякайтеся: зберігаються тут не самі покійні душі, а докази того, що іноді вони прокидаються і відвідують живих. Щоб уберегти відвідувачів від усіляких наслань і страхів, пам'ятку створили під заступництвом церкви і прохід до музею здійснюється через церкву Дель-Сакро-Куоре.

Така моторошна виставка створена у 1912 році і розпочалася з нічного ковпака. За легендою, у 1873 його господар овдовів, але не сумував і віддався плотським розвагам. За що одного разу і був покараний ревнивою покійницею. Вона вночі прийшла до нього в кімнату, смикнула за ніс і зірвала з голови ковпак, на якому залишилися чорні сліди рук. Також у Музеї покійних душ зберігаються різні докази посмертної активності: фото слідів, дивних знаків і багато інших речей, прояв яких можна пов'язати тільки з потойбічними силами. Моторошні експонати привозять в музей з усієї Європи.

4. Музей собачих нашийників. Англія

Всі ми знаємо, що в минулому мода на різні аксесуари і вбрання була трохи незвичайною і дивною. Але, як виявилося, це стосується не тільки убрань для людей, а й для тварин! Ось, наприклад, собаки в яких тільки нашийниках не хизувалися! У Музеї собачих нашийників, що знаходиться в старовинному замку Лідс (64 км від Лондона), можна простежити історію їх перетворень, починаючи з XV століття.

Виявляється, спочатку цей аксесуар створювався не для контролю і не для краси, а для порятунку. Перші нашийники надягали мисливським псам для захисту від диких звірів, тому вони робилися з зовнішніми шипами. У музеї є безліч дорогоцінних штучок різних епох, а всього тут майже півтори сотні незвичайних експонатів.

5. Музей невдалого кохання. Хорватія

Якщо у вас розбите серце, то найкраща терапія – це подорож. А Музей нещасного кохання – відмінне місце, щоб усвідомити і прийняти: ви не самотні в цьому, не перші і не останні, і, звичайно ж, все зміниться на краще. Експозицію цього музею поповнюють речі, принесені екс-коханими, та й створила його теж колишня пара – в пам'ять про любов, а може, про розставання.

Серед експонатів є зовсім несподівані атрибути кохання: розбитий мопед, листи, іграшки і навіть сокира, якою трощили меблі! Головне, не знайти там щось зі своїх речей...

6. Музей паразитології. Японія

Людям, схильним до огиди, варто уникати японського музею паразитології, адже таке видовище зможе витримати не кожна людина! Туди не стоять черги охочих подивитися і помацати експонати, що й зрозуміло: кому хочеться витріщатися на те, що, можливо, витріщається на нас же зсередини. Під дахом будинку зібрано близько 60 тисяч експонатів – «законсервованих» гельмінтів, кліщів і черв'яків. Особлива гордість музею і його огидна пам'ятка – найдовший паразит, що живе на планеті. У довжину він досягає більше 8 метрів!

Ну а для всіх любителів дивацтв в музеї є ще і сувенірна крамниця, в якій можна придбати футболки, магнітики і гуртки. І ви, напевно, здогадуєтеся, що на них зображено...Ото батьки порадіють, коли ви їм привезете такий магнітик на холодильник! Проте після відвідування цього музею, усі починають ретельно мити руки і вчасно робити всякі профілактичні заходи. Так що покваптеся відвідати це незабутнє місце на планеті!

7. Фалологічний музей. Ісландія

Ні-ні, вам не здалося– в Ісландії дійсно є музей фалосів. Цей унікальний музей присвячений вивченню пенісів тварин. Всі експонати тут законсервовані, а їх «господарі» в основному мешкають в Ісландії. Також в музеї представлені твори мистецтва відповідної тематики. У музеї понад двісті експонатів, серед них є зразки різних ссавців: ведмедів, тюленів, лисиць.А в 2011 році в колекцію потрапив і орган людини - один чоловік добровільно заповів свій об’єкт чоловічої гідності музею. Ну а особлива гордість – синій кит. Зрозуміло, що найбільша тварина на планеті має усе найбільше. Весь орган просто не вмістився б у колекції, тому в музеї є шматочок емм... синього кита. Ну а найменший експонат, довжиною 2 міліметри – у хом'ячка. Щоб його розглянути (ну раптом вам це потрібно), необхідно використовувати збільшувальне скло. Цікаво, що в музеї є секція ісландського фольклору, і там, як ви здогадуєтеся, теж цікаві експонати: тут можна побачити член водяного, якого нібито зловили у 18 столітті, ельфа і «різдвяного хлопчика».

У цьому світі ще багато незвіданих місць і пам'яток, які варто побачити хоч раз в житті. Тому, якщо ви хочете податися у подорож, то вашим найкращим помічником буде сервіс InBus.ua, на якому можна придбати автобусні квитки, а після вирушити в чергову пригоду!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок