Навіщо переводять годинник і як це пережити?

4583
12.03.19
Навіщо переводять годинник і як це пережити?

Зимовий час є "астрономічним", а літній час вводиться в багатьох країнах для економії електроенергії. Перехід на сезонний час здійснюється в приблизно 110 країнах.  У нашій державі протягом багатьох років переводять годинники на літній час і зимовий. У 2019 році ми повинні перевести годинник на літній час в останню ніч березня з суботи на неділю о 3.00. Не забутьте, що годинник потрібно перевести на годину вперед. Як результат - світловий день стане довшим і ми зможемо насолоджуватися теплими днями ще довше.

Існує ряд аргументів проти переходу на літній і зимовий час, в першу чергу стосуються негативного впливу на здоров'я людей. У перші два тижні після переведення годинників, особливо на літній час, на 11% зростає кількість викликів швидкої допомоги, і на 60% - спроб самогубств. Кожен по своєму переживає цей період. Як правило, молоде покоління може і зовсім не помітити «підміни». У той час як інші, сповна відчувають на собі цей момент, так як з'являється підвищена стомлюваність, погіршення настрою, недосип і т. д. Звичайно найкращі ліки від усього перерахованого вище - подорожі. Якщо Ви замислюєтеся відправитися в найближчі вихідні в інше місто, тоді заходите на сайт https://inbus.ua/ і купуйте квитки онлайн за найкращими цінами. Також ви можете забронювати квитки онлайн для майбутніх поїздок по Україні та Європі. Скоро зовсім потеплішає, весна заграє фарбами і настане ідеальний час для подорожей. Подумайте заздалегідь про своє дозвілля.

І так, в цій статті, ми поділимося секретами, як з легкістю підготуватися і пережити перехід на літній час.

Як полегшити перехід на літній час:

  • По можливості, уникайте неприємних і емоційно важких ситуацій, по бережіть свою нервову систему.
  • Мінімізуйте фізичне навантаження
  • Починаючи з сьогоднішнього дня, лягайте спати трохи раніше, ніж зазвичай. З такою підготовкою, вам буде комфортніше і легше адаптуватися до переведення годинників на 60 хвилин вперед.
  • Більше гуляйте на свіжому повітрі, прогулянки в лісі або міському парку підуть кожному на користь.

ТОП - 3 корисних порад

Харчування

Не секрет, що неправильне харчування - сильне навантаження і стрес для організму, а зі зміною часу на годину вперед - подвійний. І так, ми не можемо змінити час, а харчування - можемо. Тому починаючи з цього дня, допомагайте своєму організму, вживайте корисні, легкі і багаті на вітаміни, клітковину і мікроелементи продукти. Віддавайте перевагу салатам зі свіжих овочів, крупам і птиці. На якийсь час зовсім відмовтеся від жирної, гострої та солодкої їжі, а також назавжди забутьте про продуктове сміття: снеки, покупні солодощі і газовані напої.

Навантаження

Зробіть все можливе, щоб знизити фізичну активність і емоційне навантаження напередодні переведення годинників на літній час. По бережіть себе в цей час, не ставте перед собою складних завдань. Допоможіть організму спокійно пристосуватися до нового режиму дня. Не квапте події і не приймайте важливі рішення.

За результатами дослідників з США, в перші дні після переведення годинників на 60 хвилин вперед на виробництвах, заводах і дорогах кількість нещасних випадків збільшується на 5%.

Не сідайте за кермо

Учені в усьому світі попереджають про небезпеку. Дослідження показали, що в перший день після переведення годинників, число ДТП зростає. Якщо ви не виспалися, відчуваєте себе втомленим і роздратованим, то не сідайте за кермо. Якщо ви плануєте на ці дні поїздку, то скористайтеся сервісом онлайн покупки квитків https://inbus.ua/ купіть квиток в інтернеті на автобус і професійний водій, у якого за плечами багаторічний досвід роботи, довезе вас в цілості в призначене місце . Бережіть себе і будьте обережні.

План дій

Протягом тижня

Починаючи з сьогоднішнього дня, приділяйте увагу своєму сну. Якщо Ви спробуєте заснути на годину раніше, то, швидше за все у вас нічого не вийде. Людський організм звикає до певного розпорядку дня і різко змінити його складно. Не примушуйте себе, краще почніть поступово відходити до сну на 15 хвилин раніше. З кожним днем лягайте спати все раніше і раніше звичайного. І тоді в момент «Х» все пройде чудово. Ви вчасно заснете, виспитеся і не помітите різницю в часі.

Субота

В суботу ми пропонуємо вам скористатися наступними порадами:

  1. У другій половині дня відмовтеся від напоїв з вмістом кофеїну. Вони сильно збуджують нервову систему, тому заснути раніше ви точно не зможете.
    2. Не вживайте спиртні напої за 4 години до передбачуваного сну. Вам тільки здається, що келих вина розслабляє і після нього хочеться спати. Насправді, алкоголь згубно впливає на сон, роблячи його тривожним.
    3. Не чекайте неділі щоб перевести годинник на 60 хвилин вперед. Зробіть це з вечора в суботу. Підсвідомість буде заздалегідь звикати до нових цифр, і перейти на літній час буде легше.
    4. Вимкніть гаджети за годину до сну. Вимкніть яскраве світло, почитайте книгу, промедитуйте або поспілкуйтеся з членами сім'ї на приємні теми. Допоможіть собі розслабитися і налаштуватися на хороший сон.
    5. Щоб сон був якісним і приємним, обов'язково провітріть кімнату і відрегулюйте приємну для вас температуру.

Неділя

У недільний ранок не спішіть зіскакувати з ліжка, дозвольте собі насолодитися моментом і поніжитися в ліжку. Потім приготуйте смачний сніданок і підіть на прогулянку. Це ідеальний початок для продуктивного вихідного дня.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок