15 найдивніших свят з усього світу

31139
03.07.18
15 найдивніших свят з усього світу

    Новий рік, Великдень, Перше травня – цілком звичайні та улюблені українцями свята. Їхнє головне призначення – подарувати жителям країни приємні вихідні. І поки ми віддаємо перевагу комфортному відпочинку, у світі все, як завжди поставлено з ніг на голову. Ми створили для вас спеціальну добірку найдивніших свят світу.

1. Йо-хо-хо та пляшка рому! (США)
    А чому б не забути про усі життєві турботи та не перетворитися на один день на підступного та хитрого пірата? Начепити пов'язку на око, надіти бандану, не поскупитися на гарний костюм. І не забувати викрикувати, знайоме усім "піастри, піастри, піастри"!

    Це свято з’явилося у США та незабаром, перетворилося на Міжнародний день пірата, який відзначають 19 вересня у багатьох країнах Європи. Хочете відчути себе у ролі героїв "Острова Скарбів"? В такому разі, готуйтеся до перевтілення!

2. Доброго ранку! (США)
    Американці дуже дивно ставляться до тварин. Особливо до бабака: вони щорічно товпляться біля його нори, аби поспостерігати, як він буде залишати своє житло. Це свято так і називається – День Бабака.
Якщо звір повільно та спокійно вилазить з нори, то весна буде ранньою та теплою.

    Ми щиро співчуваємо бабаку. Уявіть, як можна не збентежитись, ледь прийшовши до тями від сну, коли біля домівки зібралася купа людей , які нетерпляче очікують на вашу появу, немов натовп папараці на відому кінозірку?

3. Кривляки (Англія)
    А виховані англійці, вигадали власне незвичайне свято, яке дозволяє їм скинути свою манірність. Так, з далекого 1297 року вони відзначають так званий "Чемпіонат по пикам".
    Щорічно, у вересні кожен англієць вважає своїм обов'язком взяти участь у цьому заході та спробувати виграти головний приз, показавши найстрашнішу гримасу. Спостерігати за тим, як люди роблять усілякі дурниці на славу свята – одне задоволення.

4. Брудні та щасливі (Англія)
    Поки одна частина населення Англії тренується кривлятися, інша від щирого серця насолоджується грязьовими ваннами, беручи участь у "Чемпіонаті світу з пірнання у болото". Можливо, і ви забажаєте з розгону плюхнутися у пахучу грязюку та розділити своє захоплення з однодумцями?

    Свято припадає на останній понеділок серпня, поки вода ще тепла, а дні сонячні. За умовами чемпіонату, суперникам необхідно подолати 55 метрів болота, озброївшись ластами та масками для пірнання. Приємним фактом є те, що призи отримує кожен, навіть найостанніший плавець – за те, що знайшов у собі сміливість стрибнути у болото.

5. Руденькі (Нідерланди)
    У той час коли одні розпивають ром, а інші падають у бруд, Нідерланди стали своєрідною Меккою для людей з рудим кольором волосся, яких з кожним роком на землі стає все менше. Тисячі рудоволосих чоловіків та жінок приїжджають до містечка Бреда 1 та 2 вересня, аби повеселитися на фестивалі, створеному на їхню честь – "Roodharigendag".

    Подібна традиція з'явилася відносно нещодавно, близько десяти років тому, коли один голландський художник розмістив оголошення про те, що шукає рудоволосих людей задля написання портрету. На його прохання відгукнулося майже 150 чоловік. Мабуть, “руденьким” так сподобалося суспільство один одного, що з тих пір, вони вибрали це місто місцем щорічних зустрічей.

6. Буяння кольорів (Індія)
    У кожній країні на свій манер відзначають прихід весни, і деякі традиції інших народів чимось схожі з нашими. Подібно тому, як ми спалюємо опудало Масниці, індійці розводять величезне багаття, на якому підсмажують опудало демониці на ім’я Холіка – ворога бога Вішну. Після цього, через палаючі залишки проганяють худобу, а потім проходять і самі з метою очищення.

    Свято, що носить назву "Холі", часто припадає на повний місяць у кінці лютого чи на початку березня та триває кілька днів. У перший день, проходить ритуал спалення опудала, а у наступні дні, розгортається справжня кольорова феєрія! Тисячі індійців весело поливають один одного підфарбованою водою та посипають різнобарвним порошком. Видовище просто неймовірне!

7. Скьоль! (Шотландія)
    У Шотландії ж віддають данину славним воїнам минулих століть, а саме – могутнім та безстрашним вікінгам. Для того, аби вшанувати їхню пам'ять, шотландці відзначають свято під назвою "Апхеліо". У містечку Лервік споруджують 9-метрову модель розписного дракара, прикрашеного головою дракона. Як тільки він буде готовий, городяни надягають традиційний одяг вікінгів, проводять смолоскипну ходу, сурмлять у горни та везуть корабель до моря.
    Всього у церемонії бере участь близько 40 дружинників вікінгів, а також понад 900 автентично виряджених учасників, які прибувши до моря, кидають свої факели на борт дракара. За рахунок цього, разом з кораблем підпалюється дерев'яний човен – один з головних атрибутів старовинного обряду поховання полеглих на славу Одіна.

8. Друзі Дарвіна (Таїланд)
    Люди тісно співіснують зі світом природи, і часом її чудовим творінням, особливо, братам нашим меншим волею-неволею доводиться конкурувати з нами за територію та їжу. Жителі Таїланду настільки втомилися від постійних набігів мавп, які нападали та крали у них їжу, що, починаючи з 1989 року, вирішили влаштувати їм власне свято.

    Так з'явився "Банкет мавп", який відзначають у останній вихідний кожного місяця. Позбавивши своїх буйних сусідів від статусу злодюжок, таїландці регулярно накривають для них шикарний стіл, який прикрашають різноманітні види місцевих фруктів, горіхів і інших улюблених ласощів приматів.

9. Моржі (Японія)
   Поки таїландці стають на шлях цивілізованості, японці рухаються у зворотному напрямку. Щороку, у третю суботу лютого в Японії проходить "Фестиваль голих чоловіків". У дикий холод, вони роздягаються майже догола, прагнучи довести свою хоробрість.

     Крім цього, учасники змагаються між собою, намагаючись зловити особливі палички, які священник жбурляє з балкону. Японці вважають, що подібний ритуал зміцнює здоров'я та приносить успіх. Отже, пройти його повинен кожен поважаючий себе чоловік.

10. Криваве місиво (Іспанія)
    Одним з улюблених кольорів іспанців є яскраво-червоний, який чудово відповідає їхньому гарячому темпераменту. Безумовно, саме в цій країні могли вигадати подібне свято, що знищує значну частину врожаю, але у той же час дозволяє як слід випустити пару.

     Так звана "Томатина" – бій помідорами, задля якого влада виділяє понад 100 тон стиглих червоних "бомб" є улюбленим святом туристів. Примітно, що місцевим жителям це свято вже встигло набриднути, тому вони вважають за краще просто спостерігати за битвами приїжджих.

11. Сиромани (Англія)
     Коли ви вже встигли вимазатися у всьому чому тільки можна, то настає час збігати за головкою сиру та сісти перекусити. Але, перш ніж ви почнете трапезу, вам ще доведеться її наздогнати!

    У останній понеділок травня на пагорбі Купера в Котсуолдсі англійці проводять щорічні "Куперсхілдські сирні перегони". Більш ніж дві сотні років вони намагаються наздогнати 5-ти кілограмову головку сиру, зовсім забуваючи про правила безпеки.

    Хоча у процесі перегонів, люди ламають собі руки, ноги, спини та шиї – ряди сміливців ніколи не рідшають. Їх не лякають ані небезпека, ані попередження поліції. Що сказати, унікальний народ!

12. Ходячі мерці (США)
    Якщо ви опинитеся у цей день (19 вересня) в центрі Бостона в Канаді, то особисто зіткнетеся із втіленнями своїх найстрашніших нічних кошмарів. Фанатам кінокартин про повсталих мерців, тут безумовно сподобається, адже навколо них будуть кружляти чимало брудних, подертих та дуже голодних зомбі.

    Втомилися бути дорослою серйозною людиною, відповідальним працівником або старанним сім'янином? Це ваш шанс, хоча б раз на рік сказати всім: "відчепіться, я помер!", і піти весело штовхатися та шипіти в натовпі таких же вільних від турбот людей.

12. Гурмани (США)
    Це американське свято зрозуміють тільки обрані, бажано ковбої, бажано місцеві та з крутим норовом. Його офіційна назва звучить як "Чемпіонат по гірським устрицям", хоча, як не дивно, він не має ніякого відношення до мешканців глибин.

    Насправді ж, у перекладі з ковбойського сленгу, це означає «бичачі яйця», які є одним з улюблених ласощів у багатьох штатах країни. Суть заходу полягає в тому, що на ньому збираються сотні шанувальників цієї страви та змагаються один з одним у кулінарній майстерності. Головний приз дістається тому, чиї "устриці" підкорять серця журі.

14. Божевільні (Іспанія)
    Щороку у багатьох містах Іспанії відзначають, так званий "День Гусака". Якщо ви подумали, що його вшановують та усіляко задобрюють, то, на жаль, ви помилилися.

    Іспанці придумали цікаву забаву, після якої починається урочистий бенкет. Нещасного птаха підвішують на мотузці над водою, після чого човнярі стрибають та намагаються звернути йому шию. У чому суть подібного ритуалу вже мало хто пам'ятає, зате переможець отримує у подарунок запеченого гусака.

15. Прибульці з майбутнього (США)
    Мабуть, одним з найфантастичніших та яскравих фестивалів США, які варто відвідати хоча б раз у житті є "Burning Man", що проходить у пустелі Блек-Рок штату Невада. Видовища, які очікують на вас там – просто неймовірні!

     Величезні інсталяції, що досягають 10 та більше метрів у висоту, створені з найрізноманітніших матеріалів просто вражають своєю красою. Ще ціннішими їх робить той факт, що кожна з них буде знищеною на завершальному етапі свята – її підпалять, аби висвітлити темну ніч пустелі.

    Окремо варто відзначити костюми учасників, які дуже нагадують гостей футуристичного міста, що злетілися сюди з різних планет. Фестиваль часто відвідують відомі артисти, музиканти та ді-джеї.

    Цікавим фактом є те, що тут відсутнє поняття грошових відносин. Кожен з приїжджих повинен самостійно забезпечити себе подобою житла та провізією.
    Даний захід з кожним роком тільки набирає обертів. Ймовірно, що в 2018 році кількість учасників та глядачів може скласти понад 100 тисяч.

    Людину роблять щасливою три речі: цікава робота, любов, і звичайно ж, мандрівки. Тому, якщо у вас є два перших елементи, то зараз саме час додати до них третій! Швидше пакуйте валізи, обирайте найбільш незвичайний на ваш погляд захід та вирушайте у дорогу! А купити автобусні квитки, ви зможете на сайті inBus.ua.
    Нехай це літо буде "спекотним"!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок