Пивний тур – поглянь на Європу з нового ракурсу!

3701
15.07.18
Пивний тур – поглянь на Європу з нового ракурсу!

Головні пивні міста світу


Прага підкорить вас своєю гостинністю і різноманітністю пивних традицій. Пиво тут – це легенда чи навіть філософія життя. Спробуйте перед старим чехом перелити напій зі склянки в склянку або додати в старе пиво свіже – і він точно втратить свідомість.

Закуски до пива у чехів трохи специфічні:
- маринований гермелін (сир, який «дозріває» з особливими спеціями і цибулею);

- татарак (рубане сире м'ясо, подається з сирим яєчним жовтком, цибулею, часниковими грінками і безліччю різноманітних добавок);
- утопенці (сардельки, мариновані з овочами в кисло-солодкому розсолі);

- пивний сир, ромадур і оломоуцькі тваружкі (специфічні різновиди чеського сиру);
- ковбаски на грилі (традиційні ковбаски)

У Чехії зазвичай пропонують два сорти цього напою: світле і темне, кожне різної міцності. Але будьте обережні, в Празі впевнені, що темне пиво для дівчат, і чоловік з темним пивом в руках буде виглядати настільки дивно, як ніби він прийшов до англійського пабу і замовив шампанське.

У Баварії п'ють різне пиво: світле, світле нефільтроване, темне нефільтроване, бурштинове, та інші різноманітні сорти. Німці полюбляють міцні насичені сорти пива, тому у якості  наїдок обирають ситні блюда: баварські ковбаски, брецель (німецький солоний крендель), житні сухарі з сіллю і часником, сир, свинячу рульку і тушковану капусту.

Влаштовувати дегустацію краще в маленьких пивних, але зверніть увагу, в Мюнхені часто подають величезний літровий кухоль пива. Тож не переоцінюйте ваші сили!

Відвідати це місто варто з двох причин: по-перше, наживо побачити, як виглядають справжні ірландські паби, а по-друге, відвідати батьківщину справжнього ірландського пива і скуштувати славнозвісний смак бурштинового напою. До речі, будьте впевнені – те, що продають під цією назвою в нашій країні, і те, що продається в будь-якому, навіть зубожілому, пабі Ірландії – небо і земля.

Якщо ви хочете дізнатися, як ірландці вміють відпочивати, приїжджайте сюди на святкування Дня Святого Патрика. У цей день пиво тут ллється рікою, а люди переодягаються в лепреконів і веселощі розповсюджується всюди. Залежно від сорту пива в Ірландії на закуски пропонуються курячі крильця, кальмари, кільця цибулі в паніровці, грінки, свинячі реберця, риба і традиційні ірландські стейки.

Ласкаво просимо в Амстердам! Це не тільки столиця особливо вільної моралі і всіляких дозволів, а й один з головних  міст пива у світі. Тут зазвичай п'ють світле, легке пиво, але будьте пильні – воно дуже паморочить голову!

На закуску тут часто подають рибу: солону, копчену і смажену. Популярне в цій країні блюдо – традиційна слабосолона оселедець, яку подають з кільцями свіжої цибулі і маринованими огірочками, а також м'ясні фрикадельки і різні снеки.

Ми не могли не включити Лондон в список найголовніших пивних міст світу. Звичайно, англійці не дуже відомі в пивоварінні, до того ж варять вони частіше сидр або ель, але Лондон варто відвідати хоча б через особливу культуру пабів. Адже саме в англійській столиці ці заклади перетворилися в філософію, в легенду і особливу фішку міста.

До пива тут подають свинячі реберця, мариновані яйця, горішки та знамениті фіш-енд-чіпс, гострий сир і смажені цибульні кільця. До речі, оскільки саме тут темні сорти пива почали виробляти в промислових масштабах, то в пабах Лондона неодмінно потрібно їх оцінити!

Найвідоміші пивні фестивалі Європи

Немає ніяких сумнівів, що пиво найкраще пити у веселій компанії. Прихильники цього популярного пінного напою влаштовують справжні фестивалі, де вдосталь його вшановують. На цих масштабних святкуваннях проходять не тільки дегустації різних пивних марок і сортів, а й змагання та інші заходи з даної тематики. Такі фестивалі проходять практично у всіх країнах, де розвинене його виробництво і вживання:

1. Октоберфест (Німеччина)
Це не просто наймасштабніший пивний фестиваль, але ще і найбільше народне гуляння в світі. Захід в Мюнхені відвідує щороку близько 6 мільйонів чоловік, які випивають тут в середньому по літру пива на кожного.

Починається фестиваль в останню суботу вересня і закінчується в першу неділю жовтня. Сценарій фестивалю давно вже визначено і за останні 180 років він практично не змінювався: все починається з походів по вулицях міста, а після дванадцяти залпів на лугу Терези стартує святкування. В цей час вибивається затичка з особливою пивної бочки, що служить сигналом для початку рясного вживання пива. На Октоберфесті дозволяється розливати тільки те пиво, яке зварене відповідно до середньовічних правил. Розливається пінний напій зазвичай в літрові кухлі. Пива тут можна пити, скільки підкаже здоровий глузд, а от куріння на території Октоберфесту заборонено.

2. Гойбоденфест (Німеччина)
Пивні фестивалі у багатьох асоціюються з Баварією. Свято пінного напою, що проводиться у Штраубінзі, навіть називають п'ятою порою року. Це друге після Октоберфесту за масштабами свято в Баварії, куди щорічно прибуває понад мільйон гостей, і це у декілька десятків разів перевищує число жителів самого міста.

Тут встановлюють 7 великих пивних павільйонів на 24 тисячі сидячих місць. Кожен з них відрізняється своїми неповторними декораціями, фірмовими стравами, ласощами і навіть унікальною музичною програмою. А відкриваються народні гуляння костюмованою ходою – по вулицях йде процесія з людей в національному одязі, карет і возів з пивом та прикрашених автомобілів. Але якщо на Октоберфест їдуть в основному туристи, то Гойбоденфольксфест – це народне свято, популярне перш за все у самих німців.

3. Пілснер Фест (Чехія)
На початку вересня протягом трьох днів з п'ятниці по неділю у Чехії проходить цей фестиваль. Він є найбільшим в країні. Масштабне розпивання пивних напоїв супроводжується розважальною програмою: на фестивалі виступають музичні групи, працює парк для екстремалів і навіть проводяться справжні майстер-класи з розливу пива в келихи. Дуже часто на цьому святі пива ставляться кумедні рекорди. Але найбільше гостей фестивалю вабить розпивання «безкоштовної бочки».

4. Лондонський великий пивний фестиваль
На цьому пивному фестивалі гостям розливають в основному сидр, ель, імбирне і пшеничне пиво. Усього тут представляють близько трьох сотень місцевих сортів і ще стільки ж іноземних.

Але в програмі фестивалю не тільки дегустація напою, а й передбачена відмінна розважальна програма: атракціони, конкурси, майстер-класи від дегустаторів, жива музика і настільний футбол. І не бійтеся тут розбивати келихи, адже це викликає тільки радість і оплески інших присутніх. Як то кажуть: «На щастя!».

Якщо раніше пивні тури Європою привертали любителів пінних напоїв тільки безкоштовною дегустацією, то сьогодні вони дарують можливість побувати на пивоварних заводах, більше дізнатися про країну-виробника, місцеві традиції та особливості пивних уподобань кожного народу. І, якщо ви вирішили спробувати такий вид туристичної поїздки, заходите на сайт InBus.ua, бронюйте квитки і вирушайте в незабутню пригоду!

 

 

 

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок