Вихідні в Швейцарії: особливості відпочинку і туризму 2018

3168
10.10.18
Вихідні в Швейцарії: особливості відпочинку і туризму 2018

Не дарма багато туристів називають її Європою в мініатюрі. Вона об'єднує в собі все найкраще, чим може похвалитися "мудра бабуся", пропонуючи негайно спробувати і оцінити по достоїнству всі її витребеньки.
Якщо ви мрієте про чудовий відпочинок і незабутній туризм, то Швейцарія, краще, ніж будь-хто інший, вживеться в роль вашої хресної феї і легко виконає будь-яке бажання.
Herzlich Willkommen!

Почати знайомство з респектабельною Швейцарією найкраще з невеликого, але вкрай мальовничого містечка під назвою Люцерн. Милі будиночки з пряниковими дахами тісно туляться один до одного, утворюючи звивисту мережу вузьких середньовічних вуличок. Старовинні дерев'яні мости, перекинуті через озеро "Фірвальдштетське", так і ваблять влаштувати романтичну прогулянку, а кріпосна стіна Муззегмайер обіцяє відкрити мальовничу панораму міста і околиць з висоти 9 великих веж.
Що подивитися?
Люцерн відомий своїми старовинними диковинками, особливо пам'ятками історії та архітектури. Добре зарядіть фотоапарат, адже шикарні ракурси і вражаючі пам'ятки оточать вас з усіх боків.

Вулиці, площі. Левова площа, Kappelplatz, Винна площа, Mühlenplatz, Оленяча площа, Корнмаркт, набережна;
Церкви, собори, пам'ятники. Церква святого Петра, скульптура "Вмираючий Лев", Стара Ратуша, церква св. Леодегара, собор Єзуїтів, Францисканська церква;
Фортеці, мости. Фортечна стіна Муззегмайер, Міст Спреуер, Зеебрюкке, Rathaus-Steg, Рёйссбрюкке, Каппельбрюкке;
Музеї, галереї, театри. Музей-панормама Бурбак, музей Пікассо і колекція Розенгарта, Альпінеум, "Льодовиковий Сад", Музей транспорту, Художній та історичний музеї, Музичний павільйон, клуб, бар і театр "Netzwerk Neubad";
Парки та фонтани. Парк "Dreilindenpark", фонтани: "Гвардійці", "Фрітша", "Людина з гусьми", "баннерет", "Barfüsser Brunnen", "Юстиція".
Пересуватися по місту, найзручніше за допомогою громадського транспорту - автобусів або тролейбусів. Вартість проїзду 2,5 - € 2,9.
Окремо варто відзначити наступні плюси:
Активний відпочинок і спорт. Люцерн стане ідеальним місцем для любителів піших прогулянок, скелелазання, гірських маршрутів, катання на санках і лижах;
Фототури. Натуралістам тут пропонують захоплюючі круїзи по самим барвистим місцях Люцернського озера.

Столиця Швейцарії і за сумісництвом "Ведмежий місто", завжди рада новим гостям. Не важко здогадатися, що її головним символом є бурий ведмідь, в честь якого, створена унікальна пам'ятка столиці - Беренграбен або парк з живими ведмедями.
Це місто-картинка, примітне своїми широкими середньовічними вулицями, старовинними будинками в стилі бароко, безліччю художніх галерей, музеїв і фонтанів, а також подковообразною річкою Аарой. Воно внесене до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Що подивитися?
Берн, як і багато інших швейцарські міста, побудований в 12-15 століттях,та розділений на дві частини - Верхній і Нижній місто. Почніть свою прогулянку з центру столиці, а потім плавно пересувайтеся до історичних кварталів.

Площі, вулиці, будинку. Ринкова площа, Kramgasse, Rathausgasse, патриціанський будинок Ерлахерхоф, будинок Беатріче фон Ваттервіль, будівля казино, федеральний палац Bundeshaus, Міська ратуша, вежа з астрономічним годинником Zytgloggeturm.
Церкви, собори, пам'ятники. Церква св. Петра і Павла, церква Ніддегкірхе, собор Вікентія Сарагоського, церква святого Духа, пам'ятник Бертольду фон Церінгену, меморіальний комплекс Рудольфу фон Ерлаха.
Мости, башти. Тюремна і Голландська вежі, мости Lorrainebrücke і Kornhausbrücke;
Галереї, музеї, театри. Галерея Мистецтв, Будинок-музей Альберта Ейнштейна, Історичний музей, галерея Пауля Клее, музей Комунікацій, Музей природознавства.
Парки, сади і фонтани. Ведмежий парк "Bärengraben", парк гурт, Ботанічний сад, Рожевий сад, зоопарк "Dählhölzli", фонтани: "Пожирач дітей", "Правосуддя", "Мойсей", "Самсон", "Vennerbrunnen", ведмежий фонтан "Zähringerbrunnen.
Зручно досліджувати місто, економлячи при цьому свій час і сили, можна, скориставшись місцевим транспортом або ж взявши в оренду велосипед. Перші 4 години користування - безкоштовно, кожна наступна година коштує € 0,88.
Після того, як ви вдосталь нагулятися по місту, рекомендуємо неодмінно відвідати одне з найчарівніших місць Швейцарії, яке розташоване всього в 1 годині їзди від столиці - долину ельфів Лаутербруннен. Для того щоб краще розглянути всі її принади, знадобиться піднятися на гору Шілтхорн або гору Юнгфрау за допомогою фунікулера.

Долина примітна тим, що її вважають прототипом знаменитого Рівенделлу з фільму Володар Кілець. Також свого часу вона використовувалася для зйомок культової "Бондіани". Також це досить популярне місце серед шанувальників бейс-джампінгу. У ясні дні, тут можна зустріти чимало парашутистів.
Для любителів екстремального відпочинку відмінно підійдуть гірськолижні курорти Мюррен, Венген, Гштаад, Адельбоден і Мейрінген, що пропонують безліч трас, як для новачків, так і для професіоналів. А відвідавши курорт Гріндельвальд, у вас з'явиться унікальна можливість помилуватися природними чудесами - В Льодовиковий ущелині і Гроті блакитного льоду.
Окремої уваги заслуговують кристально-чисті озера Тун і Бріенц, які слугують природними межами кантону Берн.

Безумовно, в першу чергу спробуйте знамениті швейцарські сири - Грюйєр, Аппенцеллер, Тет де Муан, Емменталь, Раклет, що виготовляються з коров'ячого, овечого та козячого молока. Багато з них використовуються для приготування одного з традиційних страв країни - "фондю" з м'ясом, картоплею і спеціями. Також популярні "фондю" з шоколаду та горіхів, ягід та морозива.
Крім цього, побалуйте себе такими шедеврами кулінарного мистецтва:
∙ Овочевий суп "мінестроне";
∙ Суп "бусекко" з потрухами;
∙ Телятина з грибами "гешнетцельтес";
∙ Пряні ковбаски "кнакерлі";
∙ Листкові пиріжки з начинкою "крепфлі";
∙ Медові пряники "лекерлі";
∙ Шоколадне печиво з мигдалем "брунслі";
∙ Вишневий бренді "кіршвассер";
∙ Сливовий шнапс "пфлюмлі".

Вартість харчування в день - від € 50 в день.
Ціна фаст-фуду - від € 13.
Вартість проїзду в місцевому транспорті - € 2,9.
Вартість оренди авто на добу - від € 88.
Екскурсії по місту і околицям - від € 40.
Квиток в музеї, театри, галереї - від € 16.
Шопінг - не менше € 100-150.
Ціна проїзду в обидва кінці - від € 200.

Для того щоб доїхати в будь-яке з міст Швейцарії з максимальним комфортом, радимо вам купити автобусні квитки онлайн на сайті InBus.ua.
Gute Reise!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок