Квіти світу

5708
02.03.19
Квіти світу

8 березня, буквально через кілька днів весь світ порине у легке або не дуже квіткове божевілля. А поки можна насолоджуватися квітами і без приводу, ми вирішили розповісти вам багато цікавих фактів з усього світу про квіти.

Отже, поїхали! Мова квітів прийшла до нас з глибини століть. Вперше вона виникла на Сході, а в Європу прийшла набагато пізніше, приблизно у 18 столітті. Спочатку вона прижилася в світському суспільстві. Потім набла поширення і стала використовуватися всіма бажаючими для прояву і вираження своїх почуттів. 

На території Європи Франція вважається основоположницею квіткового етикету. Саме тут зародилися перші квіткові традиції і французи першими "заговорили" на "мові квітів". Лувр і Версаль, пишні бали і довгі розмови в будуарах. Дами не завжди могли у відкриту проявити почуття і вподобання щодо обраного кавалера. І тут їм на допомогу приходила мова квітів. Француженки володіли нею досконало.

Сучасні жителі Франції шанують традиції і залишаються пристрасними шанувальниками квітів. У столиці цієї європейської держави, квіткові свята влаштовують з будь-якого приводу. У травні традиційно проходить свято конвалії. Цими витонченими, пахучими квітами прикрашають будинки і квартири. Увечері в цей день на вулицях міст влаштовують танці. В руках у танцюючих обов'язково повинен бути невеличкий букетик з конвалій. В кінці вечора, його дарують партнеру по танцях, на знак дружби.

Ще з часів Наполеона, у Франції прижилася традиція, проводити свято фіалки. В цей день можна побачити фіалки всіляких кольорів і відтінків. Фіалка у французів вважається символом вірності і скромності.

В кінці зими, в лютому, проходить традиційне свято мімози. Воно символізує прихід весни і розквіт нових почуттів. В кінці свята вибирають Королеву Мімози, одну з найкрасивіших дівчат. Цей титул вона з гордістю носить протягом року, до наступного свята мімози.

З найдавніших часів, біла лілія у французів вважається королівською квіткою. Її зображували ще на гербах старовинних родин. Зараз зображення лілії можна побачити де завгодно. На фасадах будинків, на картинах художників. Прикраси з лілій дуже популярні у француженок.

Квіткові традиції в Англії «розквітли» ще з часів Вікторіанської епохи. Також з Англії прийшли легенди про, так звану, «війну троянд". Ця війна на території держави, тривала близько 30 років, а символом протиборчих сторін були червона і біла троянди. Є й інша назва "війна Червоної і Білої троянди". Зараз в Англії ніхто не воює, але сучасні англійські леді і джентльмени шанують ці традиції і добре володіють квітковим етикетом і мовою квітів. В Європі Англію вважають законодавицею квіткової моди і етикету. Щороку в місті Челсі проходить "щорічна Всесвітня квіткова виставка". Перший раз вона була проведена більше 80 років тому. Виставка організована і проводиться Британським королівським товариством. Англійська королева Вікторія із задоволенням відвідує цю виставку. На виставці квітів в Челсі можна побачити унікальні екземпляри, вирощені і представлені квітникарями і флористами.

 

У місті Спладінг щорічно проходить весняний квітковий парад. За своєю аристократичною красою і витонченістю, він ні в чому не поступається виставці квітів в Челсі.

У англійців існує цікава квіткова традиція, яка шанується і в наші дні. Мешканки Туманного Альбіону зберігають весільний букет все життя. Його ретельно висушують і поміщають в спеціальний красивий посуд. Ця посудина з букетом вважається сімейною реліквією, його старанно оберігають.

Жителі холодної північної країни Фінляндії дуже люблять квіти, дарують їх з приводу і без нього. Величезні букети з довгими стеблами і великі квіткові композиції у фінів не в пошані. Популярні маленькі, витончені букетики і компактні композиції. На кількість квіток в букеті, фіни не звертають уваги. Головне, щоб подарований букетик приніс радість і гарний настрій. На Великдень у Фінляндії прийнято дарувати махрові жовті тюльпани. Для більш урочистих випадків, вибирають красиві орхідеї. Орхідеї також прийнято дарувати мамі. Ще в Фінляндії прийнято підносити в подарунок компактні ікебани. Вони витончені і оригінальні, продаються повсюди в спеціалізованих квіткових крамничках.

Голландія по праву вважається країною Квітучих Тюльпанів. Традиція повсюди вирощувати тюльпани прийшла з глибини століть. У давні часи, цибулини цих рослин мали таку високу цінність, що успішно замінювали валюту. У Голландії щорічно проводиться величезна кількість всіляких свят і фестивалів, присвячених квітам.

Найголовніший і відомий квітковий парад року, проводиться в місті Нордвік-Харлем. Грандіозне свято тюльпанів проводиться в Амстердамі. Завершується цей парад яскравою, костюмованою святковою ходою вулицями міста. Голландці дуже люблять і поважають Національний день тюльпанів. Свято починається з самого ранку і триває до глибокої ночі. А взагалі, в Голландії квіткові свята, костюмовані ходи, паради і фестивалі проводяться по всій країні, на протязі всього року.

У Бельгії один раз на два роки проводиться грандіозне Свято Квітів. Проходить воно у серпні. У цей день, на головній площі Брюсселя, розстеляється величезний килим з живих квітів. Це настільки приголомшливе видовище, що тільки заради нього варто побувати в Бельгії.

Тепла і сонячна Болгарія асоціюється з трояндою. Цю квітку можна побачити де завгодно, росте він повсюди. Цьому сприяє теплий клімат. Троянди зображені на гербі країни, вони оспівані в поезії і намальовані на картинах художників. Троянди часто вишивають на одязі і використовують, як елемент декору. У Балканських горах є ціла Долина Троянд. Квітучі троянди заворожують і привертають увагу туристів. У Болгарії навіть є музей троянди, а також завод з виробництва продуктів з цієї пахучої квітки. Рожеве масло, всілякі шампуні, креми, різноманітні косметичні засоби не залишать байдужою жодну жінку на планеті. Троянди в цій країні ростуть повсюди. У затишних двориках, на клумбах і навіть уздовж доріг. У туриста складається враження, що вся Болгарія виділяє аромат троянд. Але головна подія відбувається на початку літа. Проводиться грандіозний Фестиваль троянд, він супроводжується концертами і яскравими барвистими карнавалами по всій країні.

США порівняно молода держава, тому там немає глибоких і стародавніх квіткових традицій. Національні квіткові традиції зароджуються в наші дні. З 1986 року національним символом США вважається троянда. На її честь щороку проводять різні фестивалі і парад троянд.

В Індії квіти популярні повсюди. На святах, в релігійних обрядах і в повсякденному житті. Індуси просто оточують себе квітковим достатком. Головна квітка в Індії – це лотос, він символізує витоки життя, творчий початок і духовний шлях.

В Японії глибоко шанують національні традиції і звичаї. Особливо поважають і шанують японці жовту хризантему. Її зображення присутнє навіть на печатці імператора. Вища нагорода в Японії-Це Орден хризантеми.

В Японії дуже популярна сакура. Вона вважається символом краси і досконалості, юності і любові.

Квіткові традиції світу багаті і різноманітні. У кожній країні знайдеться те, заради чого там варто побувати. Квіти прекрасні і чудові, вони підкорюють своєю красою мільйони сердець і надихають на романтичні вчинки. Проявляйте свої почуття, даруйте букети як символ любові і краси.

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок