Додатки, Подорожі

Топ-10 мобільних додатків для автобусних подорожей

5124
08.09.17
Топ-10 мобільних додатків для автобусних подорожей

Пам'ятаєте часи, коли всі вирушали в автобусну подорож озброєними до зубів списками потрібних речей, необхідними адресами і телефонами? Але зараз все це вже в минулому, адже зручні мобільні додатки, які значно полегшують життя простого мандрівника, – завжди під рукою. Саме про них піде мова в цій статті.

  1. TripIt – мобільний щоденник

Будь-яка значна поїздка передбачає наявність детального плану. Досвідчені мандрівники складають списки і плани, починаючи з першого ж дня – фіксують час відправлення автобуса, стоянки за маршрутом, місце для ночівлі. Особливої уваги потребують визначні пам'ятки, які ви плануєте відвідати. Щоб не заплутатися в координатах, паролях і явках, внесіть всі дані в додаток TripIt і насолоджуйтеся упорядкованим маршрутом.

Як користуватися? Зайдіть на сайт сервісу https://www.tripit.com і складіть детальний план подорожі. Система пропонує поля для заповнення, в які можна ввести всі необхідні дані: квитки онлайн, час відправлення і прибуття на автовокзал, план маршруту, адресу готелю, розклад ділових і дружніх зустрічей, план заходів і навіть дорожні нотатки. Потім скачайте додаток і контролюйте свій план з телефону. Сервіс вже випробуваний тисячами мандрівників і відряджених – чудово працює!

  1. Airbnb – дешеве житло

Якщо ваша автобусна подорож передбачає самостійний пошук житла, рекомендуємо скористатися Airbnb. Тут ви знайдете пропозиції щодо оренди від приватних осіб в будь-якій країні світу. Ідеально підійде тим, хто хоче заощадити на дорогих готелях і в повній мірі відчути місцевий колорит. Квартира або будиночок в нетуристичній частини міста, можливість подивитися на світ очима місцевих жителів – що може бути цікавіше?

Як користуватися? Реєструєтеся на сайті https://www.airbnb.ru і отримуєте бонус 20$ на перше бронювання. А далі – все як завжди: вибираєте країну, місто, дати перебування, кількість осіб. Зручно, що житло відображається прямо на карті – можна подивитися найближчі пам'ятки, кафе, магазини. За відгуками досвідчених мандрівників, на Airbnb найбільш вигідно замовляти апартаменти для кількох осіб – родини або великої компанії. Мобільна версія https://www.airbnb.ru/mobile розроблена як для Android, так і для iOS.

  1. WiFi Map – паролі від Wi-Fi

Як показує практика, знайти якісний Інтернет під час автобусної подорожі досить проблематично. А так кортить поспілкуватися з друзями і близькими людьми, поділитися враженнями, викласти фото в соцмережі! Додаток допоможе знайти безкоштовний Wi-Fi по всьому світу і, найголовніше, – паролі від нього.

Як користуватися? Завантажити http://www.wifimap.io, зайти в додаток. Вам відкриється карта з маркуванням найближчих точок Wi-Fi – як вільних, так і запаролених. При натисканні на маркування система відобразить пароль, який ви можете ввести в налаштуваннях свого телефону і підключитися до Інтернету.

Ви й самі можете допомогти іншим: додаток працює через сервіс Foursquare і нагадує соціальну мережу. Кожен може додати пароль до будь-якої з точок доступу і роздавати Інтернет всім бажаючим.

Як і багато інших, це додаток працює в безоплатній та платній версіях. Хочете дізнаватися паролі безкоштовно – жодних питань, але в цьому випадку ви побачите лише половину паролів з усіх існуючих. Платна версія показує абсолютно все і працює навіть в офлайні.

  1. Friendly Cities – мобільний гід

Якщо ви любите «відриватися від колективу» і подорожувати по містах самостійно, подалі від екскурсовода й автобусної групи – сміливо завантажуйте цей додаток і рушайте вивчати пам'ятні місця. Додаток не просто показує список місць, він дає вичерпну інформацію про кожне з них. Бачите симпатичне кафе? Додаток одразу ж розповість, що в ньому колись сидів сам Ван Гог, запропонує докладне меню і надасть контактну інформацію – номер телефону, посилання на сайт. А цей старовинний замок? Завдяки додатку ви дізнаєтеся, коли він був побудований і чим відомий.

Як користуватися? Просто відкрити програму і вибрати зі списку потрібну вам країну і місто. Додаток покаже вам карту міста, список місць, рекомендованих для відвідування, і інформацію про визначні пам'ятки, кафе, магазини, розважальні заклади. Крім того, ви можете почитати відгуки і розповіді місцевих жителів та скласти докладний маршрут на день або кілька годин!

Важливо! Додаток доступний тільки для iOS, інформація надається англійською. Відмінний спосіб прокачати мовні навички!

  1. TravelSafe – виклик екстрених служб

В дорозі може статися будь-що. Якщо у вашого автобусу несподівано виникли несправності в дикому степу або пустелі, далеко від населеного пункту, або, не дай Боже, комусь із пасажирів стало зле, допоможе додаток TravelSafe, в якому є телефони екстрених служб всього світу. Навіть якщо у вас немає Інтернету, ви легко ввійдете в цей додаток з айфона або андроїда і знайдете телефони поліції, швидкої допомоги й рятувальної служби.

Як користуватися? Коли ви завантажите і відкриєте додаток, система автоматично визначить ваше місцезнаходження за допомогою GPS і запропонує необхідні телефони. Також у додаток можна внести контакти російського посольства в країні вашого поточного перебування, номери родичів або потрібних людей. За певних обставин ця інформація може справді стати в пригоді. За відгуками наших співвітчизників, цей додаток дійсно забезпечує безпеку і дозволяє швидко вирішувати питання.

Бонус! Незайвим буде завантажити ще один додаток – First aid, або «перша допомога». Не секрет, що в критичній ситуації ви від хвилювання можете забути все те, чому навчилися на уроках ОБЖ у школі. Саму тут прийде на допомогу додаток First aid, який надасть чіткі й грамотні поради щодо дій у критичній ситуації.

  1. Me – детальні карти

Без карт у подорож – в жодному разі! І зараз йдеться не про гральні (хоча й вони прикрасять тривалу автобусну подорож), а про карти країн світу. У цьому додатку є детальні карти більш ніж 300 країн, в тому числі острівних держав!

Як користуватися? Завантажити додаток і додати карти тих країн, які ви плануєте відвідати під час подорожі. Потім, щоб скористатися сервісом, вам навіть не буде потрібен Інтернет, оскільки додаток працює в режимі офлайн. За допомогою Maps.Me ви зможете не просто переглядати карти, але й прокладати маршрути будь-якої складності і дальності, здійснювати пошук за назвою населеного пункту або вулиці, експортувати й імпортувати дані, шукати інформацію про позначені на карті об'єкти.

Додаток можна завантажити в двох версіях: безоплатній та платній. У безкоштовній версії ви отримаєте доступ до деталізованих карт, але платна надає розширені можливості: пошук по карті, закладки потрібних місць, відправлення міток, режим автовідстеження.

  1. XE Currency – конвертер валют

Цей корисний безкоштовний додаток дозволить вам із легкістю конвертувати рублі в євро, євро в ієни, а ієни – в грузинські ларі. Відтепер вам не потрібно тримати в голові курси валют всіх країн, які ви плануєте відвідати, і судорожно вираховувати найвигідніший валютний курс – додаток зробить це замість вас. Крім актуальних курсів валют система має вбудований калькулятор, який дозволяє здійснювати обчислення, не виходячи з додатка.

Як користуватися? Завантажити http://www.xe.com/currencyconverter і налаштувати список із 10 валют – більше вам навряд чи знадобиться. А якщо у вас запланований грандіозний автобусний тріп по 20 країнам, можна в будь-який момент просто змінити список, видаливши з нього країни, які ви вже відвідали, і додавши нові.

Додаток працює офлайн – у ньому зберігається інформація, отримана під час останнього підключення до Інтернету. Додаток оновлюється щохвилини – за бажанням ви можете відрегулювати часові інтервали. Якщо у вас запланована вилазка в місця без вільного Wi-Fi, оновіть додаток, щоб отримати актуальну інформацію, і спокійно вирушайте вивчати нові місця.

  1. WeatherPRO – прогноз погоди

Автобусні мандрівники – це особлива каста: сьогодні вони тут, завтра там, і кожен день потрібно одягатися по погоді, щоб не застудитися і не зіпсувати огляд визначних пам'яток. А ще погода може істотно скоригувати відпочинок: якщо раптово похолодає, замість запланованого купання доведеться, наприклад, відправитися на автобусну екскурсію. Ми рекомендуємо додаток WeatherPRO, який вбереже вас від таких сюрпризів. Додаток розроблений найбільшою в Європі приватною метеослужбою MeteoGroup. Сервіс надає точний прогноз і, на відміну від синоптиків, ніколи не обманює.

Як користуватися? Зайти на сайт http://www.weatherpro.eu і завантажити додаток на свій айфон або андроїд. WeatherPro відображає прогноз погоди на 7 днів, а для більшої реалістичності до ваших послуг зображення з супутників і радарів, які можна збільшувати і анімувати.

Інформація про погоду надається у вигляді зручних для сприйняття таблиць, також розробники пропонують віджети налаштувань. А встановивши WeatherPro Live Wallpaper в якості шпалер вашого телефону, ви завжди будете в курсі найменших погодних змін.

  1. Google Translate – ваш улюблений перекладач

Навіть не варто говорити, наскільки потрібний за кордоном буває мобільний перекладач. Це особливо важливо в подорожах, які розраховані на декілька країн – наприклад, ті ж автобусні тури «галопом по Європах». Як тут зорієнтуватися, якщо сьогодні ви п'єте пиво в Берліні, завтра споглядає Ейфелеву вежу в Парижі, а післязавтра нюхаєте тюльпани в Голландії! Старий добрий Google Translate допоможе вам не розгубитися і поспілкуватися з місцевими жителями будь-якої країни.

Як користуватися? Елементарно: встановити мобільну версію, вибрати, з якої мови на яку будемо перекладати, ввести в вікні бажану фразу («Підкажіть, як дістатися бібліотеки», наприклад) і прочитати переклад. Не виключено, що він буде неідеальним, адже перекладає машина, а не фахівець, який закінчив факультет іноземних мов. Але аборигени вас зрозуміють – це головне!

Додаток дозволяє перекладати текст на 103 мови – від азербайджанської до японської – в режимі офлайн і без підключення до Інтернету. Крім того, є режим розмови (можна просто наговорити текст), режим камери (сфотографувати текст, наприклад, вивіску або оголошення) та режим введення тексту вручну. Результати перекладу можна зберігати, тому наприкінці поїздки ви вже матимете власний розмовник.

  1. Flush - toilet finder – пошук туалету 

Ось ви смієтеся, а даремно: іноді відсутність туалету поблизу може стати величезною проблемою. Особливо якщо ви подорожуєте з дітьми, яким завжди складно потерпіти до організованого походу «в кущі». А буває і так: туалет знайдений, всі щасливі, але ... він виявляється закритим. Або коштує 100 рублів, а хтось забув гроші в автобусі. Та хіба мало сюрпризів можуть чекати на туристів у незнайомому місці!

Як користуватися? Завантажуєте додаток, дивитеся на карту і з'ясовуєте, де саме знаходиться найближчий клозет. У базу даних внесено вже більше 200 тисяч туалетів по всьому світу, і база постійно розширюється. Крім того, додаток розповість, чи платна ця послуга, чи потрібен ключ, чи є доступ для інвалідів, та надасть інші дані. Завантаживши додаток Flush - toilet finder, ви станете героєм автобуса і не раз «врятуєте» своїх попутників!

Скористайтеся нашими порадами, заведіть собі мобільних помічників, і ви істотно полегшите собі життя під час автобусної подорожі. Вдалого відпочинку!

Веземо до Перемоги! | InBus
Веземо до Перемоги!
Від сьогодні, кожна ваша подорож з inBus.ua стає ще важливішою. Адже з кожного квитка, купленого на сайті або в додатку, частина коштів перераховується на підтримку наших захисників через фонд "Кіт Муран". Так, кожна ваша подорож стає кроком до Перемоги,
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року | InBus
Онлайн-продаж квитків станом на березень 2022 року
З яких областей на даний момент працює продаж автобусних квитків на сайті inBus.ua
InBus
Добро пожаловать на InBus.ua
Служба підтримки
Час роботи служби підтримки: щоденно з 9:00 до 20:00
Зворотній звязок